23/07/2016: ERC Hoeilaart A – OHR Huldenberg A

Na enkele deugddoende vakantieweken startte ERCH de voorbereiding op een nieuw seizoen met een oefenpartij tegen de buren van OHR Huldenberg. Onder een nog steeds drukkende warmte en een behoorlijk grote publieke belangstelling stonden er duidelijk 2 “nieuwe” ploegen tegenover elkaar. Bij OHR waren ze met de volledige A en B-kern afgezakt en ook ERCH moest uit de B-kern spelers gaan halen vanwege het nog grote aantal afwezigen. Zo ontbraken om diverse redenen nog een rits kernspelers bij ERCH: Jeroen Van Tricht, Timothy Van Brusselen, Jonas De Schaut, Nathan Huybrechts, Raf Renard, Jannes Nicodème, Adaon Kalala en Patrick Bilong waren nog met vakantie. Janko Glisic en Thomas Charlier waren aanwezig, maar nog out wegens blessures.

Zo kon coach Wayenbergh dus meteen zijn blik nieuwe spelers opentrekken en hen de synthetische grasmat opsturen om een volwaardig elftal aan de aftrap te brengen. Ondanks de vele nieuwelingen, namen de Doenders echter al snel het voortouw en al vroeg kon Loïc Dehaes een open mogelijkheid niet verzilveren. Ook Kevin Wouters kon de bal niet goed controleren om gevaarlijk te worden. OHR trachtte met veel inzet aan te klampen en kon zelf voor rust ook tweemaal dreigen toen telkens de voorzet van links vrij kon ingekopt worden. De pogingen van de bezoekende aanvallers misten echter alle richting en doelman Hannon had dus een zeer rustige eerste helft. Hij zag aan de overkant de bal er uiteindelijk wel invliegen toen eerst gelegenheidskapitein Tommy Verheyden aan de tweede paal een bal hard in de korte hoek knalde en even later Loïc Dehaes de bal van aan de zestien meter mooi via de binnenkant van de paal in doel krulde.

Camillo Dandois-Devos scoorde 2 goals tegen OHR Huldenberg

Na rusten de obligatoire wissels bij de bezoekers. Bij ERCH kwamen enkel Cédric De Schaut en doelman Bjarne Vandervoort in de plaats van Steven Op ‘T Eynde en Kevin Hannon. De boventoon bleef door de Doenders bepaald worden en de voorsprong werd al snel uitgediept toen een andere nieuwkomer, Camillo Dandois-Devos een vrije trap vanop zo’n 20 meter kurkdroog in het hoekje legde. De break was gemaakt en de Doenders lieten even het gas wat los, en zo konden de bezoekers ook dreigen. De ref zag bij een hoekschop een trekfout die niemand anders blijkbaar zag, maar legde de bal dus op de stip. Bjarne Vandervoort keerde echter de flauw ingetrapte strafschop en in de herneming kon een bezoekende speler de bal enkel hard op de paal trappen. Even later lobde een doorgebroken bezoekende speler de bal mooi over Vandervoort, maar stierf de bal terug op de paal. Twee keer pech voor de mannen van OHR en het sein voor ERCH om terug het heft in handen te nemen. Nicolas Demol krulde een vrije trap over doel en een harde knal van Verheyden werd gepareerd door de doelman. Uiteindelijk kon opnieuw een bedrijvige Camillo Dandois-Devos de 4-0 eindstand vastleggen nadat hij wél rustig een penalty verzilverde die na een lichte, maar wel duidelijke haakfout van de Huldenbergse doelman op Bilal El Mesbahi werd toegekend.

Een misschien ietwat overdreven uitslag voor ERCH tegen een OHR Huldenberg dat een zware uitdaging wacht in de 2de provinciale. Beide ploegen trachtten er echter een vrij aangenaam kijkstuk van te maken en het is uiteraard altijd leuk van de voorbereiding te starten met een vlotte overwinning. Zeker gezien de nog grote groep afwezigen.  Uiteraard kan men uit deze voorbereidingswedstrijden niet de minste conclusies trekken, maar het is wel een leuk moment om de nieuwe spelers te leren kennen en zo mee met de groep op te bouwen naar de start van de competitie.

Volgende afspraken bij ERCH:

  • Woe 27/07/16 om 19u30: Tempo Overijse – ERCH A (Begijnhofstadion)
  • Woe 27/07/16 om 20u00: ERCH B – FC Moorsel (Kapelstraat)
  • Zo 31/07/16 om 15u00: ERCH B – SK Nossegem (Kapelstraat)
  • Zo 31/07/16 om 18u00: SK Steenhuffel – ERCH A (Beker van Brabant, terrein Diepensteyn, Brouwerijstraat / Plas, Londerzeel)

Supporters, allen op post !!

ERCH speelde met: Kevin Hannon, Tommy Verheyden (C), Steven Op ‘t Eynde, Kevin Engelen, Bilal El Mesbahi, Camillo Dandois-Devos, Wout Soetaert, Nicolas Demol, Dimitri Meysmans, Kevin Wouters, Loïc Dehaes. – Invallers: Bjarne Vandervoort, Cédric De Schaut, Kiefer De Turck,  Milan Velle.