25/07/2014: T. Overijse – ERC Hoeilaart A (oefenmatch)

 

Na de jaarlijkse rust de afgelopen maanden was ERCH terug aan de trainingen begonnen onder de zon en met warme temperaturen. Voor de traditioneel eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen de buren van Tempo Overijse was het klimatologisch ook niet anders. Een drukkende warmte en een grasveld dat er stroef bijlag door de droogte. Aangezien coach Philippe Wayenbergh wegens verlof nog afwezig was, nam hulptrainer Olivier Ambroise met verve de honneurs waar en stoomt hij onze jongens klaar tijdens deze eerste trainingsweken.  al hun spelers speelminuten.

Al meteen van de aftrap werd het duidelijk dat het geen zomerwandeling ging worden voor beide ploegen. Zowel Tempo als ERCH gingen fel in duel en er werd bijwijlen een meer dan aardig tempo ontwikkeld. Ondanks de vele nieuwkomers in de startopstelling speelde ERCH de eerste 20 minuten meer dan aardig mee. Meer zelfs, de Doenders hadden zomaar 0-2 kunnen voor staan na een kwartier voetballen. Eerst werd nieuwbakken spits Elton Pila alleen voor de doelman gezet, maar hij aarzelde te lang en werkte niet nauwkeurig af. Even later kopte een andere nieuwkomer, Pierre Muluvia, na een hoekschop pardoes op een thuisspeler en joeg hij de afvallende bal van aan de penaltystip over doel. 2 Huizenhoge kansen dus voor ERCH, maar de 0-0 bleef op het bord. Aan de overzijde had doelman Van Voorhuyzen ook niet al teveel werk op te knappen. Een schot waaide net naast, maar net voor het halfuur viel uit het niets dan toch het openingsdoelpunt. Ngangue kreeg teveel ruimte aan de zestien meter en knalde de bal feilloos laag in de linkerbenedenhoek. Tempo op voorsprong dus en ERCH leek even van slag. Toch prikte ERCH in de laatste minuten van de eerste helft nog enkele keren stevig terug. Een combinatie tussen Huybrechts en Van Brusselen leverde net geen penalty op en even later ging Sami Afkir in zijn gekende stijl alles en iedereen voorbij en legde breed op Huybrechts. Zijn schuiver echter werd vlot gepareerd door de thuisdoelman.

Na rust en de gebruikelijke wissels langs beide kanten bleven de duels fel, maar zakte het tempo langs beide kanten wat. Toch kon Janko Glisic op snelheid zijn flank afgaan, maar zijn schot was net niet krachtig genoeg om de thuisdoelman te verrassen. De piepjonge invallersdoelman Bjarne Vandervoort (wegens een blessure bij Yannick Vanvoorhuyzen) maakte zijn debuut voor het 1e elftal van ERCH en pareerde vlot een eerste poging van Ngangue. Toch incasseerde hij een tweede thuisdoelpunt toen Muluvia niet secuur ingreep en Dos Santos via de doelpaal kon scoren. ERCH bleef echter goed georganiseerd spelen en Overijse kon zelden de verdediging uit verband spelen. De Doenders bleven stevig prikken langs de flanken via Glisic en Huybrechts, maar de aanvallen vonden in extremis net geen succesvol einde. Een thuisspeler tackelde de verdiende eerredder bijna in eigen doel en Ghys kwam een teen tekort om een voorzet van Hamed in doel te duwen. Voor de thuisploeg kopte Galeri nog op de lat en haalde Afkir een kopbal van de doellijn. Uiteindelijk bloede de partij wat dood en maakte de scheidsrechter er dan ook exact op 90 minuten een einde aan.

Een meer dan verdienstelijke partij van ERCH, waarin de vele nieuwkomers meteen lieten zien dat ze voetballend zeker een surplus kunnen brengen. Ook de vele wissels haalde het niveau van het spel van ERCH niet naar beneden, dus het is duidelijk dat ERCH dit seizoen over een grote, kwalitatieve kern kan beschikken. De trainingsarbeid en voorbereidingswedstrijden de komende weken zullen dan ook nuttig kunnen besteed worden om helemaal klaar te zijn over een goede maand voor de competitiestart. Volgende afspraken zijn de oefenduels thuis tegen Sporting Kortenberg (zo 27/07 om 15u) en Standaard Meerbeek (do 31/07 om 20u) en het eerste bekerduel op zondag 3 augustus om 16u op het veld van 2e-provincialer SK Leeuw. Supporters, allen op post !!

Doelpunten: 27′ Ngangue (1-0), 64′ Dos Santos (2-0)
ERCH speelde met: Van Voorhuyzen (46′ Vandervoort), Gérard (61′ Vandiest), Muluvia, De Turck (61′ Hamed J.), Afkir, Meysmans (61′ Oulanti), Oulanti (46′ Hamed S.), Van Brusselen (61′ Abegig), Pila (’46 Ghys), Huybrechts, Kalala (46′ Glisic)