27/04/2014: ERC Hoeilaart – FC Saint Josse: 2-4

ERC Hoeilaart is nu al een tijdje gered, en dus is ook de periode van de “eindseizoenswedstrijden” aangebroken.  Twee weken werd nog verdiend gewonnen op Machelen in een weliswaar weinig hoogstaande partij.  Afgelopen zondag kwam de rode lantaarn, St. Josse, op bezoek in de Kapelstraat.  Het werd meteen het afscheid van het thuispubliek voor Kevin Van Crombrugge en Tom Gysegom die gedurende verscheidene seizoenen tot de sterkhouders van de ploeg behoorden.  Trainer Philippe Wayenbergh kon geen beroep doen op Jeroen Van Tricht (knie) en Timothy Van Brusselen (familiefeest). De Hoeilaartse supporters rekenden op een sterke prestatie van hun ploeg om het seizoen in schoonheid af te sluiten.

Van bij de aftrap probeert ERCH snel druk te zetten en de Brusselaars plooien terug voor eigen doel. Er komen dan ook goede doelkansen voor Shayker Hamed, Janko Glisic en Nicolas Stiellemans maar de bal wil er niet in.  Wie met de kansen morst krijgt vaak het deksel op de neus, en ook vanmiddag is dat niet anders.  Na 20 minuten spelen kan St. Josse via de snelle Umit Bulduk counteren en hij laat Yannick Van Voorhuijzen kansloos: 0-1. Hoeilaart gaat op zoek naar de gelijkmaker maar kan aanvankelijk niet echt dreigen.  Toch staat de 1-1 nog voor het halfuur op het scorebord wanneer Nicolas Stiellemans een hoekschop in doel verlengt: 1-1!  De bezoekers voelen echter dat de thuisploeg geen al te beste dag heeft en gaan vrank en vrij hun kans.  Nog voor de rust zet alweer Bulduk een individuele actie op vanop de linkerflank.  Hij haalt de achterlijn en legt knap terug tot bij Psaroudakis die binnenknalt: 1-2. Dat is meteen de verrassende ruststand.

Daar waar voor de rust Hoeilaart nog blijk gaf van enige drang naar voren, is dit tijdens de 2de helft een stuk minder. Het zijn vooral de bezoekers die de wedstrijd kleuren en voor doelgevaar zorgen.  Na 5 minuten spelen is Bulduk de Hoeilaartse verdedigers te snel af en scoort simpel de 1-3.  Bij ERCH lijkt het licht nu uit te gaan en nog voor het uur staat het zelfs 1-4!  Beide teams krijgen nog mooie kansen om te scoren maar enkel Stiellemans kan de weg naar de netten vinden en 7 minuten voor tijd de eindstand vastleggen op 2-4.

De Doenders begonnen met veel goede bedoelingen aan de match maar verzuimden de wenkende doelkansen af te maken.  St. Josse scoorde bij de eerste de beste counter en putte moed uit de openingsgoal.  Na de 1-3 gingen de Hoeilaartse kopjes naar beneden met als resultaat een 2-4 nederlaag.  Volgende week trekt de ploeg -tijdens het ERCH Jeugdtornooi- naar Grez-Doiceau voor de laatste match van het seizoen.

Doelpunten: 19′ Bulduk (0-1), 27′ Stiellemans (1-1), 35′ Psaroudakis (1-2), 50′ Bulduk (1-3), 59′ X (1-4), 83′ Stiellamns (2-4).
ERCH Speelde met: Van Voorhuiyzen, Chaabi, Van Crombrugge (55′ Demaerschalk), Stiellemans, Janssens, Afkir, Oulanti, Glisic, Hamed, Gysegom (73′ Begdouri), Termini (61′ De Turck).