04/05/2014: RFC Grez-Doiceau – ERC Hoeilaart

 

Terwijl aan de Kapelstraat het jaarlijkse ERCH jeugdtornooi volop bezig was, trok onze eerste ploeg voor de laatste opdracht van het seizoen naar Grez-Doiceau. De Waals-Brabanders hadden zich op de vorige speeldag reeds verzekerd van de eindronde en stonden niet op volledige sterkte aan de aftrap. Bij ERCH was Timothy Van Brusselen voor het eerst sinds lange tijd er terug bij. De licht geblesseerde Stiellemans zat toch op de bank en kreeg daar het gezelschap van de youngsters Kiefer De Turck, Cédric Demaerschalk en reservedoelman Yannick Van Voorhuyzen.

Het aangename lentezonnetje inspireerde de Doenders blijkbaar, want in het openingskwartier mochten we al meteen 2 huizenhoge doelkansen noteren. Eerst kon Tom Gysegom de bal niet vol genoeg raken na een vlotte, collectieve aanval, waardoor de doelman kon pareren en even later werd Janko Glisic het straatje in gestuurd, maar ook hij botste op de uitstekend uitgekomen doelman Hannon. ERCH bleef rustig de openingen zoeken en flitste soms verrassend. Jammer genoeg werd vaak finaal net niet de juiste keuze gemaakt en werd er vooral net iets teveel gecombineerd om reëel doelgevaar te scheppen. Een schot naar doel van aan de zestien mochten we in de eerste helft dan ook niet noteren van onze jongens. Aan de overzijde had de thuisploeg minder medelijden. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet viel tussen doelman Penasse en Oulanti in, en Selemanoi tikte de bal in doel. Hoeilaart op achterstand dus, maar er bleef wel geduldig opgebouwd worden. Toen vlak voor rust Oulanti dan overduidelijk langs achteren aangelopen werd, legde de ref de bal terecht op de stip. Timothy Van Brusselen nam zijn verantwoordelijkheid en klaarde de klus. Penasse moest zijn ganse lichaam nog eens strekken op een schot en aan de overzijde werd er net te lang getalmd om succesvol te zijn. Rusten dus bij een 1-1 stand en daarmee had vooral ERCH veel te weinig gekregen of zelf genomen.

Na de rust bleef het spel aangenaam over en weer golven, zonder dat beide ploegen echt voor doelgevaar konden zorgen. Toch werd het vooral iets warmer voor de Hoeilaartse doelmond en toen de thuisdefensie al enkele malen onder druk kwam te staan, ging een vlotte thuisaanval door het hart van de verdediging en bleef Vandenbergh net op tijd achter de bal om deze in doel te duwen. Een opdoffer voor onze jongens, die het kwartier erop nog moeilijk een vuist konden maken. Kansen werden er echter door het verdedigende duo Chaabi-Janssens niet meer weggegeven en velen hoopten toch nog op een puntje in deze slotmatch. Nadat Tom Gysegom en Kevin Van Crombrugge met een applauswissel hun laatste minuten op het speelveld voor ERCH afmaakten, kregen de bezoekers een hoekschop. De ver indraaiende hoekschop werd aan de 2e paal naar doel geknikt door de ingevallen Demaerschalk en de bal viel perfect achter de doelman en onder de dwarslat in doel. Grote vreugde bij ERCH en die werd net voor affluiten nog een pak groter toen Glisic diep in de rechhoek kon doordringen en uiteindelijk met een knappe knal in de verste hoek zelfs de driepunter schonk aan de geel-zwarten.

Een leuk einde dus van een lang, maar positief seizoen voor ERCH. Met 9 overwinningen en 10 gelijke spelen hebben de geel-zwarten een vrij rustig en constant seizoen gehaald met ondermeer een zeer knappe reeks van 10 wedstrijden zonder nederlaag. Her en der waren misschien wel meer punten te rapen, maar op het einde van het seizoen valt alles op dat vlak toch in de plooi.
Meteen het afscheid van enkele clubmonumenten als Tom Gysegom en Kevin Van Crombrugge, die we uiteraard bedanken voor hun jarenlange inzet en hen veel succes wensen in respectievelijk Vossem en Eizer ! Voor de andere spelers breekt nu de vakantieperiode aan en maken we alvast afspraak half juli voor de start van de trainingen met ongetwijfeld een aantal nieuwe  gezichten. Alvast een prettige vakantie gewenst aan alle Doenders en ongetwijfeld tot volgend seizoen !!

Doelpunten: 16′ Selemani (1-0), 41′ Van Brusselen (1-1, P), 69′ Vandenbergh (2-1), 86′ Demaerschalk (2-2) ’89 Glisic (2-3)
ERCH Speelde met: Penasse, Begdouri, Van Crombrugge (’74 De Turck), Chaabi, Oulanti, Janssens, Glisic, Van Brusselen, Gysegom (’74 Demaerschalk), Hamed, Afkir