13/04/2014: KCS Machelen – ERC Hoeilaart: 0-2

ERC Hoeilaart lijkt zich naar het einde van het seizoen te slepen. Hoewel dit misschien wat negatief klinkt, is de ploeg er toch maar mooi in geslaagd om doelstelling 1 te bereiken: het behoud in 2de provinciale! Vorige week verloren de Doenders onverdiend met het kleinste verschil van Sartois. Afgelopen zondag maakte ERCH de altijd moeilijke verplaatsing naar Machelen. Die ploeg verloor de heenwedstrijd kansloos met 3-0 en was dus wellicht uit op sportieve weerwraak.

De partij begint met een verkenninsronde die na 5 minuten doorbroken wordt door het eerste schot op doel. Dat komt van linksback Hassan Begdouri en hij noopt doelman Van Sweevelt tot een prima reddng. Ook zijn collega aan de overkant, Cedric Penasse, moet twee keer kort na mekaar plat. Daarna laat Machelen het wat afweten en de bezoekers komen meer en meer in balbezit, Halfweg de eerste helft geeft Shayker Hamed een hoge bal naar Aussama Oulanti. De controle van de flankspeler is prima en stelt hem in staat om het leder voorij Van Sweevelt te plaatsen: 0-1! De thuisploeg is niet in staat om te reageren, integendeel. Iets voorbij het half uur mag Hoeilaart een hoekschop nemen. Die valt voor de voeten van de mee opgerukte Kevin Van Crombrugge die de bal van dichtbij binnenknalt: 0-2! Dat is meteen de tussenstand bij de rust.

In de tweede helft valt er niet veel meer te beleven. Het tempo is gezapig en ERCH heeft geen moeite om de voorsprong te verdedigen. Meer nog, de beste offensieve momenten komen nog van de Doenders maar echt dreigen doen de bezoekers niet. De thuisploeg kan er helemaal niet meer uitkomen en dus blijft de score ongewijzigd, en eindigt de match op een 0-2 zege voor Hoeilaart.

Zonder ook maar één moment door te duwen kon ERC Hoeilaart zo een mooie overwinning boeken in deze eindeseizoensmatch. Machelen bood onverwacht weinig weerstand en leek ook niet in staat om de Doenders een strobreed in de weg te leggen. Binnen twee weken komt met Sint-Joost een staartploeg op bezoek. Hopelijk kan ERCH de supporters nog eens verwennen met wat doelpunten.

Doelpunten: 21′ Oulanti (0-1), 31′ Van Crombrugge (0-2)
ERCH Speelde met: Penasse, Van Crombrugge, Chaabi, Begdouri, Stiellemans, Janssens (78′ De Turck), Van Tricht J., Oulanti, Glisic (70′ Gysegom), Hamed (85′ Yildiz), Afkir.