27/12/2020: A-kern voor volgend seizoen krijgt vorm

In normale omstandigheden zouden onze spelers momenteel aan het genieten zijn van een welverdiende winterstop. Maar net als vorig seizoen, verloopt ook dit seizoen niet zoals we verwacht hadden. Allereerst begon de competitie van het huidig seizoen voor onze A-ploeg (2de provinciale A) pas op woensdag 30 september laatstleden. Trainers Peter Everaerts (T1), Jens Detruyer (T2) en Pascal Weemaels (KT) begonnen samen met hun spelers sterk aan de competitie met een 9 op 9. Vervolgens werd 0-0 gelijk gespeeld tegen Elewijt om te eindigen met een 2-1 nederlaag op het veld van Rotselaar. ERCH A behaalde tot nog toe dus 10 punten en staat daarmee op een gedeelde vierde plaats in de rangschikking.

Volgens de officiële kalender van Voetbal Vlaanderen zal de competitie hervat worden op zaterdag 13 februari 2021 thuis tegen KFC Herent A. Hierbij zouden dus nog enkel de resterende wedstrijden uit heenronde gespeeld worden. Maar gezien de huidige coronacijfers is het nog maar de vraag of dat haalbaar zal zijn. Velen vragen zich zelfs luidop af of er nog überhaupt zal gespeeld worden dit seizoen.

In ieder geval is de Hoeilaartse sportieve staf in nauwe samenwerking met voorzitter Gino Vandervoort al volop bezig met werk te maken van de A-kern voor het seizoen 2021-2022. In dit kader zijn wij verheugd reeds te mogen aankondigen dat niet alleen de trainers hun verblijf aan de Hoeilaartse Kapelstraat hebben verlengd, maar dat ook de volledige huidige A-kern – op 2 à 3 spelers na – te kennen heeft gegeven om ook volgend seizoen voor ERC Hoeilaart te voetballen! Dat is dus alvast een serieuze opsteker in deze trieste voetbaltijden. Uiteraard is men ook al in gesprek met een aantal mogelijke versterkingen, maar hierover later meer.

ERC Hoeilaart wenst u prettige kerstdagen en een vreugdevol eindejaar. Voor 2021 wensen wij iedereen in de eerste plaats alvast een goede gezondheid toe!

Bekijk hier onze huidige A-kern voor P2