UPDATE: Corona maatregelen bij ERCH

Volgens experten zullen we nog een tijd met het COVID-19-virus moeten leven. We moeten dan ook maatregelen blijven nemen om de verdere verspreiding of nieuwe opflakkeringen van het virus zoveel mogelijk te vermijden. Het bestuur van ERC Hoeilaart wil er alles aan doen om het seizoen op een zo veilig mogelijke manier af te trappen en volgt de ontwikkelingen rond het COVID-19 virus nauwgezet op. In dat kader laten wij ons leiden door de aanbevelingen en richtlijnen van de FOD Binnenlandse Zaken, de FOD Volksgezondheid en Voetbal Vlaanderen.

Naar aanleiding van een paar bevestigde gevallen van Covid-19 binnen ERCH (eerste ploeg en een jeugdspeler) , zijn  we wel genoodzaakt – in het belang van iedereen – om volgende bijkomende maatregelen te treffen en de kans op verdere verspreiding te verlagen:

 1. Wanneer iemand Covid-19 ziektesymptomen heeft komt hij/zij NIET naar training en verwittig a.u.b. de trainer van zijn/haar afwezigheid.
 2. Spelers komen naar training in sportuitrusting en gebruiken de kleedkamers NIET. Spelers gaan direct terug naar huis na de training.
 3. We hebben aan onze jeugdtrainers die ook meetrainen met de eerste ploeg (Basile (U15A), Bjarne (U10A), John (U11B), Lucas (U10B)) gevraagd om deze week GEEN training te geven maar zich te laten vervangen.
 4. We vragen aan alle jeugdploegen van U6 tot en met U21 om deze week slechts 1x training te geven. De trainers werd gevraagd om contact op te nemen met de spelers om jullie mede te delen welke training gegeven wordt en welke training afgelast wordt.

Indien jullie vragen hebben of andere meldingen m.b.t. Covid-19, gelieve ons te contacteren via e-mail: corona@erchoeilaart.be.

Indien u meer info wenst over de laatste wijzigingen en beslissingen, verwijzen we u graag naar de richtlijnen van Voetbal Vlaanderen.

We zetten de COVID-19 maatregelen die van toepassing zijn op ERCH even op een rijtje voor u en roepen iedereen op om deze maatregelen te respecteren en vragen aan :

Alle ouders en bezoekers ouder dan 12 jaar

 1. Om een mondmasker te dragen rond het veld.
 2. De afstandsregels van minimum 1,5 meter te respecteren
 3. Zich te registreren door het scannen van de QR code of aan de hand van een inschrijfformulier dat voorzien zal worden aan de ingang van de kantine (spelers dienen zich niet te registreren omdat de trainer de aanwezigheden opvolgt)
 4. Niet te komen naar ERCH als jij of iemand van je familie ziektesymptomen vertoont

Spelers

 1. Handen te wassen voor en na de training, we voorzien hiervoor wasbakken aan de ingang van de kantine
 2. Eigen drinkbus mee te brengen met de naam van de speler erop
 3. Bal te ontsmetten voor en na de training
 4. Niet te komen naar ERCH als jij of iemand van je familie ziektesymptomen vertoont

Kantinegebruiker

 1. Handen te ontsmetten aan de ingang van de kantine (handgel is voorradig)
 2. Mondmasker is verplicht bij verplaatsing, aan tafel kan mondmasker af.
 3. Afhaling aan de toog (1 per 1) kan maar er kan enkel zittend geconsumeerd worden
 4. Niet aan de toog blijven ‘hangen’
 5. Max 10 personen aan tafel
 6. Beperk uw verplaatsingen en verplaats u enkel van en naar uw tafel en de toiletten

Kantinepersoneel

 1. Dragen van een mondmasker of face shield is verplicht
 2. Handen worden veelvuldig ontsmet met handgel
 3. Tafels en stoelen dienen na iedere klant grondig gereinigd te worden

Kleedkamers
De kleedkamers blijven open om zich om te kleden maar douchen kan niet. Je komt best in trainingskledij toe en vertrekt ook terug in trainingskledij.
Kom je uit een vakantiebestemming code rood/oranje, volg dan deze richtlijnen van de overheid strikt op.

Vervoer naar de club en wedstrijden
Wanneer je kind(eren) zich niet zelf naar de sportclub kunnen verplaatsen, zorg dan dat je als ouder je in je eigen bubbel verplaatst en alleen je eigen kind(eren) wegbrengt.
We raden aan om zoveel als mogelijk met de fiets naar de club te komen.

We blijven het nieuws en de adviezen in de gaten houden, en zullen onze richtlijnen aanpassen wanneer nodig.

Neem zeker contact op met iemand van de club bij vragen of zorgen, bijvoorbeeld je trainer, of mail het bestuur rechtstreeks via bestuur@erchoeilaart.be

We danken alvast iedereen voor de wendbaarheid en veerkracht tijdens deze onvoorspelbare periode!