UPDATE: Nieuwe T1 voor ERCH A

Op 27 december laatstleden berichtten we reeds dat, op een 3-tal spelers na, de A-kern van ERCH naar volgend seizoen toe intact zou blijven. Dat de huidige kern grotendeels behouden blijft is uiteraard zeer belangrijk. Die continuïteit is een absolute voorwaarde voor het behalen van de vooropgestelde ambities.

Maar net toen voorzitter Gino Vandervoort dacht dat het huiswerk zo goed als af was, kwam er onthutsend nieuws dat in de Hoeilaartse bestuurskamer insloeg als een bom. T1 Peter Everaerts had immers besloten om ERCH te verlaten en naar eersteprovincialer VK Linden te trekken. Een beslissing die als een donderslag bij heldere hemel viel, en een zichtbaar ontgoochelde Vandervoort moest op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de A-ploeg. De kandidaturen volgden al snel en na een periode van gesprekken en intern overleg, is ERC Hoeilaart trots en verheugd te melden dat het een nieuwe hoofdtrainer heeft gevonden in de persoon van Stef Van de Velde. Stef is afkomstig uit Ternat en heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het nationale voetbal bij clubs als Eppegem, Diegem, Dender, Berchem Sport, enz… Maar nog belangrijker: de nieuwe hoofdtrainer gelooft in het Hoeilaartse project en zal er samen met zijn spelers alles aan doen om de vooropgestelde ambities waar te maken.

Die doelstellingen zijn niet min: een hoofdrol spelen in P2 met mooi en verzorgd voetbal. Er zijn natuurlijk altijd en jammer genoeg een paar spelers waarvan men afscheid moet nemen. Maar tegelijk biedt dit de opportuniteit om de kern gericht te gaan versterken of eigen jongeren te laten doorstromen. En het zijn precies die gerichte ingrepen bij het versterken van de kern, die de laatste jaren kenmerkend zijn voor de transfertpolitiek van ERC Hoeilaart. Hierbij probeert men tegelijk met zoveel mogelijk jongens uit de streek te werken. Voorzitter Gino Vandervoort licht één en ander toe voor zowel de P4-ploeg als de P2-ploeg:

Allereerst ben ik heel trots dat een trainer met een palmares als dat van Stef Van de Velde voor ERCH heeft gekozen. Net als je denkt dat iemand onvervangbaar is en nadat je met veel moeite de teleurstelling hebt doorgeslikt, slaag je er toch in een echte topcoach te overtuigen om voor ERCH te kiezen. Ik weet zeker dat vele clubs de wenkbrauwen zullen fronsen bij dit nieuws en toch een beetje jaloers zullen zijn.

Wat onze ploegen betreft: ERCH B in P4 blijft ons voornaamste opvangnet voor onze eigen jeugdspelers. Omdat wij met onze jeugdploegen – vooral door de beperkte infrastructuur – ondanks veel talent in het regionaal niveau blijven hangen, is die tussenstap op weg naar de A-ploeg vaak noodzakelijk. Tegelijk worden ook de P2-spelers die niet in de wedstrijdkern zitten , verondersteld zich te tonen in de P4 ploeg. Vandaar dat de vaste P4-kern zal teruggebracht worden tot 14 à 15 veldspelers en 2 doelmannen. Dat zal voor meer kwaliteit en een beter evenwicht zorgen bij ERCH B, en de (jonge) P4 spelers zullen beter in staat zijn om te leren van de meer gevorderde P2 spelers. De voorbije seizoenen speelden we – soms noodgedwongen – met (te) veel U21 spelers in P3 en nu P4. Dat zal nu veranderen waardoor ook de U21 ploeg een kwaliteitsinjectie krijgt. De ERCH U21 wordt een echte post-formatiegroep met het oog op doorstroming naar de eerste ploeg(en). De betere U21 spelers zullen ook regelmatig mogen proeven van P4 of misschien zelfs P2.

Bij ERCH A worden we geconfronteerd met Kasper Albers die stopt met voetballen. We nemen ook afscheid van Daniel Fernandez en Arnaud Beaunom aangezien we op die posities opteren voor eigen jeugdspelers wiens progressie voor ons primeert. Jeroen Verheyden gaat dichter bij huis voetballen in het Waasland. Onze spits Emile Deneffe overweegt dan weer een vertrek naar het buitenland voor zijn werk. Als hij vertrekt is een echte nummer 9 nog welkom, al hebben we uiteraard ook al Flemming Jørgensen en John Sikumoya in onze kern voor die positie.

Binnen onze A-kern blijven wij uitgaan van dezelfde principes. De nadruk ligt hierbij op spelers uit de (ruimere) Druivenstreek en eigen jeugd, aangevuld met spelers die van wat verder komen en die voor een meerwaarde zorgen. Dat dit geen loze woorden zijn bewijst het groot aantal streekspelers dat nu al in onze A-kern zit: Basile Bolline, Tom Raemdonck, Bjarne Vandervoort, Yani Smidts, Tomas Vanderhoeven, Wout Soetaert, Ruben Vandenput, John Sikumoya, Wout Dewolf, Diego Van Den Hemel, Arno Van Impe, enz…

Wat nieuwe spelers betreft onderstrepen we dan ook deze intenties met de terugkeer van Dylan Vandiest (SK Nossegem), en de komst van Cedric Daems, Max Rutten en Bavo Blauwens (allenOHR Huldenberg). Verder komt ook Denis Wénin terug van RRC Waterloo om onze rangen versterken. Bij de doelmannen halen we met Maxime Denis een jong talent die zijn opleiding kreeg bij o.a. Dilbeek.

Onze doelstelling met deze kern blijft dezelfde als het voorbije seizoen: meedoen aan de top in P2. Een derde plaats zou een teleurstelling zijn (grijnst). Of dat gaat lukken is uiteraard een andere vraag.

We mogen dus volgende namen reeds verwelkomen bij ERCH voor het seizoen 201-2022:

 • Dylan Vandiest (middenvelder; terug van SK Nossegem (P2))
 • Cedric Daems (flank; OHR Huldenberg (P1))
 • Max Rutten (verdediger; OHR Huldennerg (P1))
 • Bavo Blauwens (middenvelder; OHR Huldenberg (P1))
 • Denis Wénin (middenvelder; terug van RRC Waterloo)
 • Kamal Boujemaoui (aanvaller)
 • Amadou Coly Badiane (middenvelder; KFC Eppegem)
 • Bastian Palma Roja (aanvaller; KVK Tienen jeugd)
 • Jonathan Mottar (doelman; ex-KFC Wambeek)
 • Maxime Denis (doelman; ex-Dilbeek)
 • Maxime Dethier (doelman; terug na studies)
Dylan Vandiest in actie bij ERCH in 2018

Het oefenprogramma ziet er alvast interessant uit. De eerste wedstrijd staat ingepland op vrijdag 23/07/2021 en is uiteraard de derby tegen Tempo Overijse. Verder zijn er nog wedstrijden tegen VC Bertem-Leefdaal (P1), OHR Huldenberg (P1), VK Eizer (P3) en SC Aarschot (P1).