26/04/2015: RU Rixensartoise – ERC Hoeilaart A

Na het karton doelpunten tegen St-Michel en de wetenschap dat Braine nog steeds in het vizier stond voor de kampioenschapstitel, trok ERCH afgelopen zondag naar de buren van Rixensart. Op het synthetisch terrein van Rosières probeerde de jongens van Phillippe Wayenbergh uiteraard opnieuw de 3 punten mee te nemen naar Hoeilaart. Gezien de P4 een cruciaal titelduel afwerkte in Kapelle-op-den-Bos, zorgde dit ervoor dat de bank ietwat anders bevolkt was. Naast reservedoelman Van Voorhuyzen namen Nicolas Stiellemans (die trouwens licht gekwetst was), Adaon Kalala & Dimitri Meysmans plaats.

Al vanaf de aftrap liet ERCH zijn aanvallende intenties zien en er ontstond een ware belegering richting thuisdoel, die tal van doelrijpe kansen opleverden. Diverse hoekschoppen en vrije trappen leverden echter weinig op. Enerzijds moest doelman Verduyckt enkele zeer knappe reddingen uit zijn handschoenen schudden en anderzijds ontbrak net de precisie om de openingstreffer op het bord te zetten. Zo geraakte de bal via Oulanti, Van Brusselen en Glisic net niet in doel na een ongelooflijke scrimmage. Een harde kopbal van Janssens spatte op de lat en in de herneming kon Huybrechts niet binnen duwen. Ghys geraakte ook niet voorbij de thuisdoelman en na een zoveelste scrimmage voor doel raakte de bal opnieuw de paal. Gelukkig kon topschutter Ghys toch het gaatje vinden toen hij een gepareerde poging van Oulanti toch kon binnen schieten. Aan de overzijde had Cédric Penasse weinig werk, tot hij echter eerst een uitstekende redding moest verrichten op een harde knal en nadien de bal maar net voorlangs zag geschoten worden. Ghys werd nog eens in straatje gestuurd, maar zag zijn knal knap gestopt door de doelman. Rusten dus met een krappe, doch oververdiende voorsprong, maar iedereen besefte dat de tweede treffer moest vallen om “gerust” te zijn.

Na rust geen wijzigingen en ERCH leek terug naar voren te trekken. De combinaties verliepen echter stroever en iets te vaak werd de lange bal gezocht om de aanvallers te bereiken. Hierdoor kon de thuisploeg zich in de match knokken en zelfs ERCH gedurende een periode zowaar onder druk zetten. Hogenhuize kansen leverde dit niet op, doch slaakten alle Doenders een zucht van opluchting toen de vrijstaande Shallow niet koel genoeg bleef. Aan de overzijde geraakte men een aantal malen in het doelgebied, doch de laatste pas kwam er net niet uit. Een knal van Glisic vloog nipt naast, een poging van Ghys ging net voorlangs en schoten van Oulanti en Van Brusselen werden in extremis afgeblokt. Met de inbreng van Kalala en nadien Meysmans kwam er echter terug wat schwung in het elftal en moest Rixensart terug achteruit. Uiteindelijk was het Janko Glisic die opnieuw met een erg knappe solo en dito knal voor de gerusstellende dubbele voorsprong zorgde. De 0-3 volgde dan ook nog toen Kalala knap in het straatje werd gestuurd en hij de bal loepzuiver over de doelman stifte. Het eerste competitiedoelpunt voor Adaon en dit werd uitbundig gevierd door hemzelf en zijn ploegmaats. De wedstrijd werd nadien snel afgefloten door de uitstekende leidende scheidsrechter.

Een terechte overwinning van de Doenders, die er desalniettemin niet zo vlot kwam dan dat de score zou doen vermoeden. In de eerste helft was men net niet nauwkeurig genoeg om de score uit te diepen en na rust slopen er teveel slordigheden in het samenspel van de wit-zwarten. Toch kon men zich optrekken aan een nieuwe overwinning en de knappe doelpunten in de 2e helft. Door de winst van Braine hebben de Waals-Brabanders volgende week op de slotspeeldag genoeg aan een gelijkspel om de titel binnen te halen. Winst van ERCH en verlies van Braine zou resulteren in een testwedstrijd om de titel. Door de winst van ERCH tegen Rixensart en de uitslagen in de reeks zorgden de Doenders er echter al wél voor dat deelname aan de eindronde nu mathematisch reeds zeker is. Volgende week komt hekkensluiter Wezembeek dan op bezoek aan de Kapelstraat en kunnen de Doenders hopelijk hun trouwe supporters nog eens verwennen met een knappe partij. Supporters, allen op post komende zondag om 15u aan de Kapelstraat !

Nog even meegevan dat de Hoeilaartse P4 een 0-0 gelijkspel behaalde op het veld van titelconcurrent Kapelle-op-den-Bos. Op zich een knap resultaat van de jonge bende van coach Nico Denayer, doch zowel Kapelle-op-den-Bos als Vilvoorde hebben volgende week nog een inhaalwedstrijd op het programma, daar waar voor ERCH B de competitie er reeds op zit. Het resultaat van die beide wedstrijden zal dus bepalen of onze youngsters na een zeer knap seizoen al dan niet de promotie kunnen behalen.

Doelpunten: 31′ Ghys (0-1), 78′ Glisic (0-2), 86′ Kalala (0-3)
ERCH speelde met: Penasse, Begdouri, Chaabi, Janssens, Van Tricht, Oulanti (68′ Meysmans), Ghys, Van Brusselen, Huybrechts (60′ Kalala), Afkir, Glisic.