03/05/2015: ERC Hoeilaart A – KFC Wezembeek

 

We zijn de maand mei ingestapt en dit is traditioneel de periode dat de laatste competitiewedstrijden van het lopende seizoen worden afgewerkt. Ook voor ERCH A stond de laatste reguliere speeldag op het programma. Het eindrondeticket werd vorige week reeds binnengehaald, dus er kon behoorlijk ontspannen naar deze laatste wedstrijd worden toegewerkt. De rode lantaarn van de reeks, Wezembeek, kwam op bezoek in de Kapelstraat. Maar de  ploeg had blijkbaar niet veel ambitie, want kwam maar net aan 11 spelers om de wedstrijd af te werken, en speelde dus zonder bankzitters. Bij ERCH namen naast reservedoelman Van Voorhuyzen ook Raf Renard, Nathan Huybrechts en Timothy Van Brusselen plaats op de reservenbank. Zo kwamen in tegenstelling tot de week ervoor zowel Adaon Kalala als Dimitri Meysmans meteen aan de aftrap.

Onder een matige belangstelling en in een druilerige regen trapten beide ploegen de wedstrijd op gang, maar al snel was overduidelijk dat dit Wezembeek meer dan één maatje te klein was voor de Doenders. Het was dan ook niet lang wachten op het openingsdoelpunt toen een afvallende bal na hoekschop kurkdroog werd binnengepegeld. Wie een doelpuntenfestival verwachtte, werd de volgende 20 minuten dan ook op zijn weken bediend, want de score nam al snel serieuze proporties aan. Eerst devieerde Jeroen Van Tricht een schot over de doelman en ook Denis Ghys potte er eentje bij toen hij overhoeks de doelman te grazen naam. Adaon Kalala was dan nog even vriendelijk om oog in oog met de doelman de bal pardoes op de goalie te trappen. Maar dan ging het terug opeens snel en mocht ook Janko Glisic zijn doelpuntje van de namiddag meepikken. Denis Ghys werd nadien nog twijfelachtig afgevlagd en aan de overzijde kon een bezoeker al dan niet in buitenspelpositie toch de eerredder netten. De enige bal die Cédric Penasse trouwens zag gedurende de eerste helft, al had dat ook te maken met het onoordeelkundige afwerken van de bezoekende spitsen. Iedereen kon dus de droogte opzoeken met alleen maar de vraag hoeveel er nu uiteindelijk op het scorebord ging blinken.

Na rusten was de fut bij ERCH er wat uit, al bleef de bal bij momenten vrij goed rond gaan en liepen de moedige bezoekers meer kilometers dan hen lief was achter een vaak ongrijpbare bal. De score liep op toen Ghys de bal over de doelman lobde en onze topschutter dikte zijn totaal nog wat aan toen hij moederziel alleen op de doelman mocht afgaan, hem rustig omspeelde en de bal in het lege doel legde. Ook Raf Renard en Nathan Huybrechts mochten dan invallen en verdere speelminuten vergaren. De bezoekers bleven echter nogal naïef jagen en werden daarvoor beloond met een tweede eerredder die na wat geharrewar pardoes in de winkelhaak werd geknald. Even later had de ingevallen Yannick Van Voorhuyzen een knappe parade in huis op een verre knal die via de lat in hoekschop werd gedevieerd. Zo kabbelde de wedstrijd naar haar einde en de correct leidende ref blies dan ook op exact 90 minuten de match af.

Een logische overwinning van ERCH dat haar supporters nog maar eens trakteerde op een karton doelpunten in een thuiswedstrijd. En bovendien konden enkele spelers wat rust verdragen, vielen er geen nieuwe geblesseerden en pakte niemand een kaart in een faire wedstrijd. Zo kan gans ERCH uitkijken naar de loting van de eindronde die, normaal gezien, het komende weekend begint. Welke tegenstanders die zal opleveren is nu nog koffiedik kijken, maar zal uiteraard zo snel mogelijk na de loting gecommuniceerd worden via de diverse kanalen van de club. Uitgaan van eigen sterkte moet het motto zijn en dan moet ERCH in staat zijn om elke tegenstander  het vuur aan de schenen te leggen!

Niet vergeten dat ook het komend weekend ons jaarlijks groot jeugdtornooi plaats zal vinden op de terreinen aan de Kapelstraat. Zowel vrijdagavond (18u00 – 22u30) als zaterdag & zondag (telkens van 09u00 tot 18u00) zullen honderden voetballer(tje)s hun kunsten laten bewonderen. We hopen iedereen, zowel ouders, grootouders, familieleden als alle sympathisanten massaal te mogen begroeten tijdens deze drukke 3-daagse !

Doelpunten: 10′ Ghys (1-0), 19′ Van Tricht (2-1), 25′ Ghys (3-0), 31′ Glisic (4-0), 40′ Touwaide (4-1), 60′ Ghys (5-1), 67′ Ghys (6-1), 84′ Touwaide (6-2).
ERCH speelde met: Penasse (75′ Van Voorhuyzen), Begdouri, Chaabi, Janssens, Van Tricht (53′ Renard), Kalala, Meysmans, Ghys, Afkir, Glisic (55′ Huybrechts).