19/04/2015: ERC Hoeilaart A – FC Saint Michel

Vorige week boekte ERC Hoeilaart een historische overwinning door na 8 jaar zonder zege in Melsbroek, met de volle buit huiswaarts te keren. Daardoor blijft ERCH A in de running voor de titel, al heeft het daarvoor zijn lot niet in eigen handen. De ploeg telt immers nog altijd 3 punten achterstand op leider Braine en een onderling duel staat niet meer op de kalender. De Doenders moeten dus blijven werken om iedere resterende match te winnen en hopen op een misstap van Braine. Het Hoeilaartse programma oogt een pak makkelijker met enkel wedstrijden tegen staartploegen. De eerste daarvan werd afgelopen zondag gespeeld tegen de voorlaatste in de stand, FC St. Michel. De heenmatch werd op een jammerlijke manier verloren en dus was het tijd voor sportieve revanche. Wat de kern betreft waren er weinig of geen problemen voor coach Philippe Wayenbergh. Timothy Van Brusselen keerde terug uit schorsing en begon aan de match. Op de bank zaten Dimitri Meysmans, Raf Renard, Adaon Kalala en Yannick Van Voorhuyzen. Er hing tevens een kampioenensfeer aan de Kapelstraat aangezien de zondagsreserven kampioen speelden. Hopelijk luidde hun titel een reeks van kampioenen in voor ERCH dit seizoen.

Jeroen Van Tricht scoorde het eerste echte Hoeilaartse doelpunt

Jeroen Van Tricht scoorde het eerste echte Hoeilaartse doelpunt

De bezoekers beginnen fel aan de wedstrijd en geven niet te indruk dat ze zicht zomaar zullen laten afslachten. Na amper 2 minuten komt Hoeilaart dan ook goed weg wanneer een kopbal na een vrije trap de deklat raakt. ERCH reageert via Jason Janssens die diep wordt gestuurd maar hij kan de wenkende kans niet afwerken. Maar even later is het wel raak. Een voorzet vanop rechts wordt door Blave in eigen doel verwerkt en de thuisploeg staat zo makkelijk op voorsprong. De bezoekers laten ondanks deze tegenslag het hoofd niet hangen en proberen zo veel mogelijk druk te zetten op de Hoeilaartse defensie. Deze komt niet echt in de problemen maar het blijft toch spannend met slechts 1 goal bonus én een opzittende tegenstander. Maar opnieuw laat St. Michel zich van zijn vrijgevigste kant zien. Verdediger Van Bemten kopt de bal over zijn uitgekomen doelman binnen en brengt op die manier zijn ploeg 2-0 achter na een half uur spelen. Twee minuten later glipt Janko Glisic door de buitenspelval en biedt de mee opgerukte Jeroen Van Tricht de 3-0 op een presenteerblaadje. De Hoeilaartse middenvelder mist niet en legt de 3-0 ruststand vast.

Na de rust dringen de Brusselaars nog even aan maar de wedstrijd lijkt gespeeld. Zeker wanneer Denis Ghys alleen op de doelman mag afgaan, hem kan omspelen en rustig de 4-0 binnen leggen. Er volgen nu nog tal van open doelkansen voor ERCH maar de meeste worden gemist. Zo knalt Van Brusselen een niet te missen kans op de deklat, maar ook doelman Campolongo voorkomt een paar gemaakte goals. Toch wordt het nog een ware afstraffing voor de moedige bezoekers wanneer eerst Meysmans en ten slotte ook nog eens Ghys de 6-0 eindcijfers vastleggen.

Ondanks een moeilijk begin werd het dus een makkelijke zege voor ERC Hoeilaart en daar zullen de 2 owngoals van St. Michel zeker voor iets tussen hebben gezeten. De bezoekers gaven een frisse en gemotiveerde indruk maar deden zichzelf de das om door 2 keer hun eigen doelman te verslaan. Door de nipte overwinning van Braine tegen Kampelaar verandert er voorlopig niets bovenaan in de rangschikking en moet ERCH gewoon blijven winnen en hopen op een misstap van de leider. Volgende week spelen de Doenders op het veld van het geplaagde Rixensart.

Wij geven u ook nog graag mee dat de Hoeilaartse P4 volgende week een uiterst belangrijke wedstrijd speelt op het veld van Kapelle o/d Bos.

Doelpunten: 5′ Blave (e.d. 1-0), 31′ Van Bemten (e.d. 2-0), 33′ Van Tricht (3-0), 56′ Ghys (4-0), 72′ Meysmans (5-0), 84′ Ghys (6-0)
ERCH speelde met: Penasse, Stiellemans, Chaabi, Janssens (59′ Meysmans), Van Tricht, Oulanti (70′ Renard), Ghys, Van Brusselen (65′ Kalala), Huybrechts, Afkir, Glisic.​