26/08/2019: ERCH A – SNA Keiberg

Afgelopen zondag stond voor de Hoeilaartse eerste ploegen de vierde en laatste speeldag voor de Beker van Brabant op de kalender. Voor de eerste ploeg B van trainer Frank Taymans is deze competitie een nuttig en leerrijk parcours gebleken. Met 1 verloren partij, één gelijkspel en vorige week winst op het veld van Wezemaal B deden de Hoeilaartse jonge wolven al veel ervaring op die vast en zeker nodig zal zijn om aanstaande woensdag het echte werk in de competitie mee aan te vatten.

Zondag ontving ERCH B onder een felle zon Boutersem United B. De jonge Doenders begonnen niet al te best aan de partij. Met de rust stond immers een 0-2 achterstand op het scorebord. De donderpreek van de coach tijdens de rust had in ieder geval effect. In de 2de helft stond er immers maar één ploeg op het veld: Hoeilaart. Al snel klom de ploeg verdiend op gelijke hoogte. Maar bij concentratieverlies in de Hoeilaartse defensie verzilverden de bezoekers hun enige kans uit de 2de helft en kwamen terug op voorsprong: 2-3. ERCH bleef echter domineren en de oververdiende 3-3 kwam er uiteindelijk toch. Verder geraakten de jonge Doenders echter niet meer.

De Hoeilaartse A-ploeg (P2) had wel iets meer te bewijzen dan hun jonge clubgenoten. Dit seizoen moet er immers één worden van de heropstanding na 2 seizoenen waarin gedegradeerd werd. Als we mogen afgaan op de bekercompetitie dan ziet het er alvast erg veelbelovend uit. ERCH A stond mee aan de leiding met het maximum van de punten en de ploeg was vastberaden om ook de 4de wedstrijd winnend af te sluiten. De voornaamste afwezigen waren kapitein Denis Wénin (schorsing), verdediger Eliel Litu (vakantie) en Tom Raemdonck (school). Hierdoor moest Pascal Daelman noodgedwongen zijn middenveld herschikken en kwamen Tomas Vanderhoeven en Mathieu Thibaut naast Basile Bolline post vatten.

Hoeilaart begint met overwicht aan de partij maar wanneer Keiberg voor het eerst de neus aan het venster steekt, kan de Simons -weliswaar vanuit buitenspel- doelman Kevin Rubais verslaan: 0-1! ERCH stelt al snel orde op zaken en buigt de achterstand om in een 2-1 voorsprong met goals van Ruben Vandenput en José Salumu. Op slag van rust lijkt het zelfs 3-1 te gaan worden maar de kans wordt van dichtbij naast geprikt. Aan de overkant is er getreuzel in de Hoeilaartse defensie waarop balverlies volgt. Rubais is kansloos en in plaats van 3-1 staat het prompt 2-2 bij de rust! Ook na de pauze zien we het zelfde spelbeeld: de thuisploeg domineert nadrukkelijk en loopt logischerwijze uit tot 4-2 via opnieuw Salumu en ook Mathieu Thibaut. Maar de ploeg slaagt er niet in de supporters gerust te stellen door de score verder uit te diepen, integendeel. Niet minder dan 2 strafschoppen worden door de Hoeilaartse verdediging letterlijk cadeau gedaan. Rubais kan er eentje van pareren maar bij de 2de is het raak: 4-3! Gelukkig is Keiberg niet meer bij machte om de gelijkmaker te scoren en is de winst binnen.

Op het middenveld is ERCH Hoeilander Basile Bolline sterk bezig aan de voorbereiding. Ook hij zag dat zijn team de wedstrijd onnodig spannend hield, maar prijst de maturiteit waarmee de ploeg de wedstrijd uitspeelde:
Ik denk dat we slecht beginnen aan de wedstrijd: iedereen was een beetje bang van de hitte waardoor we op een zeer traag tempo zijn gestart. Wanneer we dan vrij snel een domme goal tegenkrijgen op een misverstand waarbij iedereen stopt met spelen voor buitenspel, maar scheidsrechter fluit niet. Na deze tegengoal hebben we ons goed herpakt en zijn we hoger druk gaan zetten. We scoren 2 goals scoren op hoge balrecuperatie. Na de 2-1 namen we wat gas terug maar we behielden wel controle over de wedstrijd. Net voor de rust krijgen we een gigantische kans op 3-1 die we missen en op die counter scoort de tegenstander door een nieuw misverstand in de verdediging waardoor we met 2-2 de kleedkamer ingaan. Na de rust zijn we meteen gretig het veld terug op gekomen en scoren we snel de 3-2 en de 4-2 volgt. Hierna gaan we weer wat inzakken en maken we 2 heel domme penalty fouten. Gelukkig pakt Kevin de eerste van de 2 waardoor het maar 4-3 wordt. Het slot van de match zorgde voor onnodig veel stress en vermoeidheid. We kregen veel ruimte maar we profiteerden er te weinig van. De angst een vierde tegentreffer te slikken in de laatste minuten was wellicht te zeer aanwezig, maar ik denk dat we uiteindelijk toch volwassen zijn gebleven en niks meer hebben weggegeven.

Basile Bolline in duel tegen Houtem-Oplinter

Bolline is één van die spelers die zijn maten wakker houdt in een wedstrijd, en dat was tegen Keiberg misschien iets meer nodig dan anders, al waren er naast het weer, duidelijk nog meer verzachtende omstandigheden:
Ja, ik heb gisteren zonder mijn 2 kompanen in het middenveld moeten spelen namelijk Tom en Denis. Dat zijn 2 spelers die sterk in de duels zijn en heel gefocused zijn van het begin tot het einde van een wedstrijd. Gisteren had ik Mathieu en Tomas aan mijn zijde, en dat was voor ons alle drie even wennen. Ook hadden we vanachter al een paar cadeaus weggegeven in de wedstrijd. En zoals ik al zei, hadden we maar één goaltje voorsprong voor het laatste kwartier en het was bijgevolg belangrijk dat iedereen goed aandachtig en gefocused bleef voor die laatste minuten om er zeker geen meer binnen te krijgen. Dit is uiteindelijk ook goed gelukt. Dus alvast een dikke pluim aan de ploeg en aan Tomas en Mathieu in het bijzonder.Het toont sowieso aan dat de trainer dus over voldoende mogelijkheden binnen deze kern beschikt.

De jonge Hoeilaartse middenvelder, student aan de VUB en ook jeugdtrainer bij ERCH, begon op jonge leeftijd te voetballen in Hoeilaart maar verhuisde na verloop van tijd naar de jeugdopleiding van OH Leuven. In ieder geval heeft hij zijn terugkeer naar Hoeilaart nog geen moment beklaagd:
“Ik denk dat we dit seizoen een zeer sterke groep hebben met zeker wat concurrentie. Ik ga in de eerste maanden vechten voor mijn plaats in de basis 11. Als dit goed lukt zullen we na de winterstop zien of ik misschien mijn niveau nog een beetje kan verhogen om de ploeg nog meer te kunnen bijbrengen. Ik heb in ieder geval zeker geen spijt van mijn terugkeer naar Hoeilaart. Toen ik 10 jaar oud was kreeg ik de kans om naar de jeugdopleiding van OHL te gaan en ik heb daar 5 prachtige jaren beleefd waar ik enorm veel heb bijgeleerd. Op mijn vijftiende ben ik daar weggegaan maar vanaf dat moment heb ik mij nooit meer echt top gevoeld in een club, en dit zowel sportief als sociaal. Vorig jaar in de Hoeilaartse P3 heb ik de sfeer terug gevonden in de kleedkamer die ik graag heb en dit jaar voel ik dat zowel de sfeer met veel jonge gasten en een paar ervaren mannen, als het voetballend niveau zeer goed zijn, dus: ja, heel blij om terug te zijn!!”

Nu woensdag 28/08 begint de competitie voor de Hoeilaartse P3 met de vooruit geschoven thuismatch tegen Haasrode B (20u00). De P2 begint er zondag 01/09 aan met de wedstrijd op het veld van Leeuwkens Teralfene. Supporters op post!!!

Doelpunten: 14′ Simons (0-1), 21′ Vandenput (1-1), 34′ Salumu (2-1), 45′ Simons (2-2), 48′ Salumu (3-1), 59′ Thibaut (4-2), 67′ Akca (pen. 4-3).
ERCH A speelde met: Rubais, Smidts, Malungu, Salumu, Van Impe, Thibaut, Bolline, Verhoest, J., Vandenput, Hasevoet, Vanderhoeven. Invallers: Van Der Zwalmen, Sikumoya, Nineza en Velle A.