19/08/2019: RD Zoutleeuw – ERCH A

Net als bij de andere ploegen uit de provinciale reeksen, is men ook in Hoeilaart bezig aan de bekercompetitie in het kader van de Beker van Brabant. Voor de eerste ploeg A was deze bekercompetitie tot voor vorige zondag prima verlopen. De eerste wedstrijd begin augustus op het veld van eersteprovinciale Aarschot werd -misschien ietwat verrassend- gewonnen met 1-2. In de 2de wedstrijd, thuis tegen Houtem-Oplinter, was het overwicht van ERCH duidelijk en werd er opnieuw gewonnen met 2-1.

Afgelopen zondag stond de verre verplaatsing naar Zoutleeuw op de kalender voor de Doenders. Een onbekende tegenstander die op een smal veld in het begin van de 2de helft op voorsprong kwam langs Polfliet. Maar bij Hoeilaart was men niet onder de indruk en mede dankzij de inbreng van Tomas Vanderhoeven en Ruben Vandenput kregen de Doenders meer en meer greep op de wedstrijd. Kaputein Denis Wénin zorge al snel voor de gelijkmaker en met een zuivere hattrick van de ingevallen Vandenput liep ERCH uit tot een 1-4 voorsprong. In de slotminuut kon Paulussen voor Zoutleeuw nog milderen tot 2-4.

T1 van ERCH A Pascal Daelman

Een verdiende zege voor ERCH, al was het geen makkie bevestigde T1 Pascal Daelman na afloop:
De zege was zeker verdiend, maar het liep niet van een leien dakje. In de eerste helft speelden we te veel met lange ballen en speelden we niet uit het duel. Tevens was het veld niet zo breed, waardoor we ook niet echt in ons spel konden komen. We kwamen weliswaar 1-0 achter, maar de reactie van de ploeg was subliem. In plaats van dat de kopjes naar beneden gingen, begonnen we steeds beter te voetballen en in een tijdspanne van een tiental minuten hadden we alles recht gezet. Met de inbreng van Ruben vandeput en Tomas vanderhoeven kregen we meer diepgang en ging de bal beter rollen. Een kleine opdoffer was de 2e goal in de laatste minuut die we moesten incasseren, maar al bij al een verdiende overwinning. Die 3de zege op rij in de beker, geeft uiteraard zin in meer en dus de volgende ronde. Maar het zal niet makkelijk zijn om die te bereiken. Voorlopig staan we op de 6de plaats en enkel de eerste 4 gaan door. Ons doelsaldo is onvoldoende op dit ogenblik. We gaan er natuurlijk vol voor aaanstaande zondag en dan zien we wel waar het schip zal stranden. Maar een ronde verder zou mooi zijn.

De Hoeilaartse hoofdtrainer is een tevreden man met de evolutie die zijn spelersgroep de voorbije weken doormaakte:
We zien dat er een heel goede sfeer zit in de groep, wat zeker en vast niet onbelangrijk is. We gaan nu week 5 in en we blijven keihard werken op training. Iedereen is aanwezig en vecht voor zijn plaats en dat houdt de groep scherp. Door de opeenvolging van de verschillende wedstrijden worden de spelers beter op mekaar ingespeeld. We hebben een kern van een 24 spelers waaruit we kunnen putten. De jongens die niet bij de 15 zitten, krijgen speelminuten in de P3, zodat ze scherp blijven als we ze nodig hebben. We hebben nog 2 weken en in die 2 weken kunnen we nog beter worden. Zijn we er klaar voor ? Dat zullen we zien eind september, dat is momenteel uiteraard nog moeilijk te zeggen. De beker is een goede waardemeter, maar zegt niet alles. Op dit ogenblik is de ambitie van de staf is ongewijzigd ten opzichte van in het begin van de voorbereiding. Een top-5 plaats moet zeker haalbaar zijn met deze groep!

Ook de jonge P3 garde van trainer Frank Taymans lijkt gaandeweg progressie te boeken. Na een verlies en gelijkspel in de beker, trokken de jonge Doenders aan het langste eind op het veld van Rapide Wezemaal en wonnen hun 3de bekerpartij met 4-5. Volgende zondag werken zowel ERCH A als ERCH B hun 4de en laatste bekermatch af: de P3 speelt om 16u00 thuis tegen Boutersem B, en ERCH A speelt om 18u30 tegen Keiberg.

Doelpunten: 51′ Polfliet (1-0), 58′ Wénin (1-1), 60’n 67′ en 86′ Vandenput (1-2, 1-3 en 1-4), 90′ Poulissen (2-4)
ERCH Speelde met: Vandervoort, Smidts (57′ Vanderhoeven), Van der Zwalmen, Malungu, Raemdock, Salumu, Wénin, Thibaut (76′ Verhoest), Bolline (57′ Vandenput), Litu, Hasevoet.