25/10/2015: ERC Hoeilaart A – KSKL Ternat

Vorige week ging ERCH A in amper 5 minuten tijd kopje onder op het veld van Borght.  Een nederlaag die wel aankwam bij de ploeg, maar toch niet te lang mocht blijven hangen. Afgelopen zondag kregen trainer Philippe Wayenbergh en zijn spelers een uitgelezen kans om nog eens te winnen met de thuismatch tegen rode lantaarn Ternat.  Jason Janssens was geel geschorst en goalgetter Denis Ghys keerde uit schorsing terug net als verdediger Jannes Nicodème. Beiden verschenen aan de aftrap.  Dipakayi moest naar een trouwfeest, en Chaabi, Stiellemans en Brackman zijn nog steeds geblesseerd.  Op de bank zaten Leleux, Selemani, de genezen Oulanti en Van Voorhuyzen.

Al van bij de aftrap is het duidelijk dat de toeschouwers vooral eenrichtingsverkeer gaan te zien krijgen richting het doel van de bezoekers. De match is nauwelijks op gang gefloten of een poging van Loïc Dehaes wordt op de doellijn gekeerd.  De Hoeilaartse aanvalsgolven volgen mekaar op, maar telkens is er het doelhout of de sterk keepende Sakalis om de Doenders van de voorsprong te houden.  Hoewel er minstens 1 of 2 van de talrijke doelkansen hadden moeten zitten, gaan we rusten met een 0-0 tussenstand.

Na de pauze gaat de match verder zoals ze op het einde van de eerste helft geëindigd is.  Hoeilaart bestookt het Ternatse doel met schoten maar de bal wil er aanvankelijk niet in.  Tot net voor het uur een razendsnelle Hoeilaartse aanval door Jonas De Schaut toch succesvol wordt afgerond: 1-0!  De thuisploeg kan hierdoor al iets meer ontspannen gaan voetballen, maar houdt toch het aanvallende spel aan.  Hoewel er opnieuw een aantal prima mogelijkheden komen, is het toch wachten tot in het slotkwartier op de verlossende tweede treffer.  Een schot van de ingevallen Selemani wordt door Sakalis met de vingertoppen tegen de paal getikt, maar Timothy Van Brusselen is goed gevolgd en prikt de 2-0 binnen.  Match gespeeld denk je dan, maar dat is buiten de bezoekers gerekend.  Op 9 minuten van het einde wordt een vrije trap snel genomen en Wadin kan de aansluitingstreffer scoren.  Zo wordt het nog onnodig spannend in de slotfase. Maar de zege komt niet meer in gevaar, het blijft 2-1.

Een oververdiende maar toch wat zuinige zege voor ERCH.  De hekkensluiter gaf nooit de indruk de Doenders iets te kunnen doen, maar kon in de slotfase toch nog terugkomen met hun quasi eerste schot tussen de palen.  Met iets meer lef en zelfvertrouwen had ERCH wellicht de match al vroeger kunnen beslissen, al speelde de bezoekende portier een beresterke partij.  Maar uiteindelijk kwam de zege nooit echt in gevaar en eind goed al goed. Dat was ook het gevoel van ervaren verdediger Tommy Verheyden die nog een mooi seizoen voorspelt voor de jonge Hoeilaartse ploeg:
We speelden dominant en toch rustig aan de bal, waardoor we de wedstrijd constant goed in handen hadden.   Er kwamen ook veel doelkansen en dat is goed, al is er toch ook een keerzijde aan de medaille.  We moeten immers wel efficiënter worden want tegen sterke ploegen zullen we zoveel kansen niet krijgen.  Anderzijds was het ook positief dat we op deze manier reageerden na de nederlaag van vorige week.  Maar dat hoort uiteraard allemaal bij het groeiproces waar de ploeg nog altijd in zit.  We mogen niet vergeten dat we vorig seizoen nog in 2de provinciale speelden.  Zowel op het niveau van de club als van de ploeg valt er nog veel te leren. Maar dat we onze plaats hebben in eerste provinciale, toonden we al dit seizoen en dat met een jonge ploeg vol van spelers met vele kwaliteiten.  Hopelijk kan men deze ploeg samen houden en wie weet nog wat versterken om volgend seizoen nog een stap voorwaarts te zetten.  Volgende week willen we voluit gaan in de beker.  Het geloof en de motivatie om ver te geraken is groot binnen de spelersgroep. Er blijven immers nog slechts 2 ploegen over uit 1ste provinciale.  Persoonlijk geloof ik ook dat we dit jaar voor iets moois kunnen zorgen in de beker.  We kunnen hem zelfs winnen!  De week erna keer ik terug naar Eppegem waar ik vorig seizoen speelde en nog altijd goede contacten heb.  Ik wens hen veel succes dit jaar en ben blij dat ze het goed doen.  Maar tegen ons zullen ze 100% moeten zijn want cadeau’s gaan ze van ons niet krijgen!”

Volgende zondag treedt de ploeg aan in de 1/16 finales van de Beker van Brabant tegen derdeprovincialer KV Zuun.  Aftrap om 14.30 uur. Supporters op post!!

Doelpunten: 59′ De Schaut J. (1-0), 77′ Van Brusselen (2-0), 81′ Wadin (2-1)
ERCH speelde met; Desomberg, Verheyden, Nicodème, De Schaut C., De Schaut J., Glisic (84′ Leleux Garcia), Van Tricht, Dehaes (75′ Oulanti), Van Brusselen, Kalala (75′ Selemani), Ghys.