18/10/2015: FC Borght – ERC Hoeilaart A

Na het gelijkspel tegen RCS Brainois A van vorige week, bleef men in Hoeilaart achter met gemengde gevoelens.  Een gelijkspel tegen een ploeg die de ambitie heeft om zo snel mogelijk door te stoten naar de nationale reeksen is mooi, maar aangezien ERCH de betere ploeg was leek een gelijkspel toch wat weinig. Anderzijds maakte de ploeg 2 keer een achterstand goed en dus waren de Doenders op z’n minst wel de morele winnaars.  In ieder geval bleef de ploeg voor de 5de opeenvolgende keer ongeslagen en trok men dus met een goed gevoel naar Borght.  Trainer Philippe Wayenbergh had wel af te rekenen met 2 geschorsten met Jannes Nicodème en topschutter Denis Ghys die beiden tegen Braine hun 3de gele kaart pakten.  Daardoor kwamen Cedric De Schaut en Loïc Dehaes aan de aftrap.  Aussama Oulanti was ziek en moest ook afhaken.  Op de bank zaten Huybrechts, Termini, Leleux en keeper Van Voorhuyzen.

Hoeilaart gaat prima van start op het hobbelige veld in Grimbergen en kan ondanks de lastige ondergrond een paar snedige combinaties brengen. Borght speelt goed mee, maar hanteert duidelijk een totaal andere spelstijl dan de bezoekers.  De thuisploeg beschikt over een aantal grote jongens en dus wordt al te vaak voor de lange bal geopteerd.  Hoedanook, geen van beide ploegen kan dreigen en schoten binnen het doelkader komen er dan ook niet tijdens het eerste kwartier.  Daarna neemt Borght het initiatief over maar Frederic Desomberg heeft geen problemen om zijn netten schoon te houden.  Op slag van rust kan ERCH uitbreken op de counter via Dipakayi die uiteindelijk zijn maatje Adaon Kalala kan bereiken maar die kan alleen voor doelman Lievens de klus niet klaren.  De rebound van Jason Janssens is niet hard genoeg en Lievens kan klemmen. Even later mist Dipakayi dé kans op een voorsprong wanneer zijn schuine knal de paal treft. De 0-0 bij de rust is al bij al logisch, maar toch gaan de Hoeilaartse supporters met een goed gevoel de rust in aangezien ERCH een vrij goede indruk naliet.

De 2de helft begint evenwichtig, maar net voor het uur gebeurt wat niemand verwacht.  Na een misverstand achteraan bij ERCH kan Vermeiren profiteren en de thuisploeg op voorsprong brengen.  Geen man overboord zou je denken maar bij de Doenders gaat toch even het licht uit.  In de daarop volgende 5 minuten kan Borght immers nog 2 keer scoren en dat telkens op quasi dezelfde manier.  ERCH staat daardoor prompt 3-0 achter en de match lijkt gespeeld.  Pas een kwartier voor tijd komt Hoeilaart terug tot 1-3 via een owngoal.  Even later valt Borght met 10 man nadat Vermeiren zijn 2de gele kaart krijgt. Maar dat brengt weinig soelaas voor de bezoekers.  ERCH drukt nog wel en er komen nog een paar halve kansen, maar de zege van de thuisploeg komt niet meer in gevaar.

Het zijn natuurlijk dingen die gebeuren in het voetbal, maar voor de 2de week op rij kreeg ERCH minder dan wat het verdiende.  Waarom de ploeg na de 1-0 eventjes in mekaar stortte blijft evenwel een mysterie.  Lang mag dit niet blijven hangen, al moeten er toch wel weer een aantal belangrijke lessen getrokken worden voor de Doenders.  De efficiëntie moet duidelijk omhoog want het levert niets op wanneer je je goede spel niet kan concretiseren met doelpunten.  Het hoort allemaal bij het groeiproces waar de ploeg nog altijd in verkeert.  Hopelijk kan ERCH volgende week dus de 3 punten nog eens thuis houden met de thuismatch tegen rode lantaarn Ternat.  Al zal dat ook weer makkelijker gezegd dan gedaan zijn…

ERCH Speelde met: Desomberg, Verheyden, De Schaut C., Janssens (89′ Termini), De Schaut J. Glisic, Dipakayi (71′ Leleux), Van Tricht (63′ Huybrechts), Van Brusselen, Dehaes, Kalala