24/11/2013: RC Sart – ERC Hoeilaart: 0-0

Vorige week bleef ERC Hoeilaart thuis tegen Nossegem steken op een scoreloze draw. Dat was op zich een billijke uitslag maar die illustreerde andermaal dat de Doenders het dit seizoen moeilijk hebben om het verschil te maken tegen tegenstanders die niet beter zijn. Voor de relatief verre verplaatsing naar Sartois kon trainer Philippe Wayenbergh geen beroep doen op Timothy Van Brusselen die zich tegen Nossegem blesseerde aan de enkel. Ook Aussama Oulanti moest in extremis afbellen wegens ziekte. Anderzijds recupereerde men wel Sami Afkir en ook Kevin Van Crombrugge die na een lange afwezigheid door blessure opnieuw deel uitmaakte van de kern. Ook Tom Gysegom die vorige week niet geselecteerd werd was er opnieuw bij en verscheen prompt aan de aftrap. Sartois, met de minst gepasseerde defensie van de reeks, promoveerde net als ERCH pas uit 3de provinciale, zij het dan wel via de eindronde. De ploeg doet het uitstekend in 2de en heeft een aantal ex-jeugdinternationals (U19) in zijn rangen lopen. Naar verluidt ontbraken er tegen ERCH wel 5 titularissen.

De eerste helft op het hobbelige veld verloopt vrij gelijkopgaand. Als snel wordt duidelijk dat de spelstijl van de thuisploeg niet die is van het fijne voetbal, maar van het fysieke en viriele spel met veel duels. Hoogstaand is de partij zeker niet en beide doelmannen moeten slechts sporadisch in actie komen. Echte doelkansen komen er niet en dus is een 0-0 tussenstand bij de rust logisch.

Bij het begin van de 2de helft neemt Hoeilaart het spel in handen. Na 10 minuten komt een eerste grote kans voor Tom Gysegom maar zijn volley treft de buitenkant van de paal. Even later knalt Jeroen Van Tricht van dichtbij over en 10 minuten later pakt de doelman uit met een wonderbaarlijke redding op een knal van Janko Glisic. In het slotkwartier van de wedstrijd komt de thuisploeg opzetten en de organisatie bij Hoeilaart lijkt wat weg.  Sartois kan op die manier een paar corners versieren maar gelukkig valt er geen goal.

Op basis van een sterk eerste half uur van de tweede helft mocht ERCH zeker een overwinning claimen. De ploeg speelde met veel inzet en was voetballend ruim de betere van een soms onbeholpen Sartois. Een overwinning voor Hoeilaart was de enige correcte uitslag geweest, maar daar moet je minstens 1 keer voor scoren. Het ontbreekt de Doenders momenteel duidelijk aan een afwerker, een killer die de gecreëerde kansen kan afmaken.  Door dit 2de gelijkspel op rij maakt de ploeg ook geen vorderingen in de rangschikking en blijft hangen rond plaats 12.  Volgende week komt Machelen op bezoek in de Kapelstraat.  Aftrap om 14.30.

ERCH speelde met: Penasse, Chaabi, Gerard, Begdouri, Afkir, Janssens, Van Tricht J., Stiellemans (81′ Van Crombrugge), Glisic, Gysegom (90′ Hamed), Termini (79′ Legrand).