01/12/2013: ERC Hoeilaart – KCS Machelen: 3-0

Met dank aan Noppe

Na de dubbele 0-0 thuis tegen Nossegem en in Sartois wilde ERC Hoeilaart terug aanknopen met een thuisoverwinning, al leek dat vooraf een allesbehalve gemakkelijke opdracht. De tegenstander van afgelopen zondag, Machelen, was immers sterk op dreef en kwam als vierde in het klassement naar de Kapelstraat afgezakt. Tom Gysegom behield het vertrouwen en startte opnieuw in de basis, terwijl de wederoptredende Timothy Van Brusselen ook opnieuw in de ploeg kwam en Anthony Termini daarbij naar de bank verwees. Daar kreeg hij het gezelschap van reservedoelman Van Voorhuyzen, Shayker Hamed en Maxime Legrand.

Beide ploegen leken onder een felle najaarszon eerder afwachtend te beginnen, maar al na 5 minuten kon de thuisaanhang juichen!  Janko Glisic ging in zijn gekende stijl de lijn goed af, zette enkele verdedigers in de wind zette en ondanks een duidelijke fout in de rechthoek overeind bleef en de bal onder de doelman schoof. Daarbij werd hij weliswaar geholpen door een verdediger die de bal al dan niet voor de doellijn nog maar voor alle zekerheid binnen trapte. ERCH meteen op rozen dus en iedereen verwachtte dan ook een stormloop van de bezoekers. Deze bleef echter volledig uit. Meer zelfs, in de hele eerste helft bleef thuisdoelman Cedric Penasse werkloos toekijken hoe ERCH het spel bleef opeisen. Een doelpunt van Gysegom werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd nadat de verste paal eerst werd geraakt. Maar diezelfde Gysegom haalde net na het halfuur toch zijn gram toen hij mooi diep werd gestuurd en zeer koel de bal in de verste haak lepelde. Een dubbele voorsprong voor de thuisploeg dus en die bleef doorduwen. Een warrige fase waar heel Machelen uit positie stond en na veel tikwerk trapte Van Brusselen van kortbij de bal hard in het doel.  3-0 en dus nog voor de rust was de wedstrijd gespeeld.

Na rust bleef de verwachtte aanvalsgolf van de bezoekers uit en kon Hoeilaart zijn geliefde counterspel spelen. Zo bleven na de pauze de betere kansen ook voor de thuisploeg, maar de scherpte voor doel was net niet groot genoeg om de voorsprong nog verder uit te diepen. Aan de overzijde moest doelman Penasse drie maal plat gaan om een afstandsschot te pareren, maar echte grote kansen, laat staan uitgespeelde kansen, kon een onmondig Machelen nooit creëren. De thuisploeg bleef volwassen de bal in de ploeg houden en werd zo gedurende heel de 2e helft ERCH nooit in de problemen gebracht.

Een oververdiende en deugddoende zege voor de Doenders dus, die weer wat verder uitlopen op de concurrenten voor het behoud. Met de nodige maturiteit en voetballend vermogen kon een nochtans te duchten ploeg als Machelen de thuisploeg weinig in de weg leggen. Bovendien werd voor de 3e wedstrijd op rij al de nul gehouden en dat is toch een pluim op de hoed van de ganse spelersgroep en trainersstaf. Hopelijk wordt de positieve lijn volgende week doorgetrokken met de belangrijke verplaatsing naar Saint-Josse. Aftrap ginder om 14u30 !!

Doelpunten: 6′ (Glisic 1-0),  32′ Gysegom (2-0), 39′ Van Brusselen (3-0).
ERCH speelde met: Penasse, Chaabi, Gerard, Begdouri (78′ Hamed S.), Afkir, Janssens, Van Tricht J., Stiellemans, Glisic, Gysegom (74′ Legrand), Van Brusselen (83′ Termini).