17/11/2013: ERC Hoeilaart – SK Nossegem: 0-0

De zege in de derby vorige week op het veld van titelkandidaat KV Tervuren was onverhoopt.  Daarom smaakte deze overwinning extra zoet en werd er nog duchtig nagevierd.  Maar om het begin van een “reeksje” neer te zetten dienden de jongens van trainer Philippe Wayenbergh de 3 punten thuis te houden in het duel tegen Nossegem. Op papier alvast een haalbare kaart aangezien deze ploeg iets lager dan ERCH geklasseerd stond.  Ten opzichte van vorige week moest Sami Afkir in extremis afhaken.  Ook Tom Gysegom werd niet opgenomen in de selectie.  Timothy Van Brusselen keerde terug uit blessure en verscheen aan de aftrap. Op de bank zaten Cedric Demaerschalk, Shayker Hamed, Maxime Legrand en Yannick Van Voorhuyzen.

In een vrij evenwichtige eerste helft komt het eerste grote gevaar van de thuisploeg. Na amper een paar minuten spelen mag Van Brusselen op doel afgaan maar hij plaatst de bal naast de kooi.  Beide ploegen houden mekaar vervolgens in evenwicht met veel middenveldspel en weinig doelgevaar. Na 35 minuten komen de bezoekers erg dicht bij de openingstreffer wanneer een speler vrijstaand en van dichtbij mag inkoppen, maar Cedric Penasse heeft een mirakelredding in huis om een achterstand te voorkomen.  Ook met een venijnige hoge bal weet hij raad, al helpt de deklat hem wel enigszins.  Na de pauze eist Hoeilaart de bal op maar doet er weinig mee.  Er wordt te veel met de lange bal naar voor gespeeld en dat is voor de rijzige Nossegemse defensie telkens makkelijk verdedigen. Op het uur kan Hassan Begdouri zich doorzetten in de 16 maar zijn schot wijkt af op Janko Glisic en weg kans.  Een kwartier voor tijd knalt de pas ingevallen Hamed een voorzet van Legrand in één tijd net naast.  Het blijft 0-0.

De brilscore is op zich logisch en billijk op basis van de weinige doelkansen die beide teams konden creëren.  Tegelijk mist ERCH hierdoor de kans om een goede zaak te doen tegen een tegenstander die niet beter was en dat was niet de eerste keer dit seizoen.  Hopelijk breekt dergelijk puntenverlies de Doenders niet zuur op in de periode van de waarheid.  Volgende week volgt de lastige verplaatsing naar Sartois. Een ploeg die eveneens net gepromoveerd is uit P3 maar die het wel erg goed doet.  Opgepast: deze match begint om 15.00 uur!

ERCH speelde met: Penasse, Chaabi, Stiellemans, Begdouri, Gerard, Janssens, Glisic (76′ Hamed), Van Tricht J., Oulanti, Termini (56′ Legrand), Van Brusselen.