09/10/2016: ERC Hoeilaart A – RC Butsel

 

Ondanks het feit dat het nu al een paar weken van “moeten” is, slaagde ERC Hoeilaart er nog altijd niet in om punten te sprokkelen in eerste provinciale.  Daardoor heeft de ploeg de weinig benijdenswaardige rode lantaarn nog steeds in haar bezit.  Nochtans oogt het geleverde spel best goed en is de sfeer binnen de spelersgroep nog altijd prima.  Ook vorige zondag in Strombeek voetbalde ERCH de beste kansen bij elkaar, maar het is in de zone van de waarheid dat de scherpte momenteel ontbreekt. Daardoor kwamen de Doenders ook toen van een kale reis terug zonder punten.  Afgelopen zondag kwam met RC Butsel opnieuw een ploeg op bezoek in de Kapelstraat die eveneens in puntennood zat.  Voor Hoeilaart dus een uitgelezen mogelijkheid om de eerste punten te rapen.  Verdediger Jannes Nicodème en aanvaller Wout Soetaert zitten net als Raf Renard nog altijd geblesseerd aan de kant.   Maar er was ook goed nieuws te rapen want zowel aanwinst Eloy Suarez y Menendez en Janko Glisic maakten hun opwachting in de selectie.

De eerste kans is voor de bezoekers maar het is ERCH dat de score kan openen.   Adaon Kalala kan de achterlijn halen en terugleggen tot bij Bilal El Mesbahi die de Doenders op voorsprong kan brengen.  Eindelijk loon naar werken voor de kwieke aanvallende middenvelder!  Butsel moet dus al vrij vroeg achtervolgen maar doet dat gedecideerd.  Laruelle krijgt een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker maar de bal gaat onbegrijpelijk naast het lege doel.  Verder blijft het spel van beide ploegen vrij steriel en dus gaan we rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Ook na de koffie zijn het de bezoekers die het meest aandringen.  Maar de mogelijkheiden langs Vranckx, Tack en Vantongelen worden gelukkig niet benut.  Uiteindelijk kan de ingevallen Camilo Dandois Devos de geruststellende 2-0 voor ERCH scoren wanneer hij goed druk zet op de doelman.  De eerste 3 punten zijn eindelijk binnen!

In tegenstelling tot de voorbije weken was het spel van ERCH tegen Butsel wat minder.  Anderzijds rijven de Doenders wel de 3 punten binnen en komen zo eindelijk weg van de laatste plaats in het klassement.  De opluchting was dan ook begrijpelijkerwijze groot na het laatste fluitsignaal, zeker omdat het tot net voor de 2-0 bibberen was voor de Hoeilaartse supporters.  Kapitein Jeroen Van Tricht bevestigde dat tegen Butsel de 3 punten primeerden over de kwaliteit van het spel:
Het belangrijkste van deze match was het behalen van de 3 punten. Ik vond het één van onze slechtste wedstrijden van het seizoen, maar net nu winnen we wel. Ik denk dat Butsel voldoende kansen had om ook 2 keer te scoren maar deze keer hadden wij het geluk dat we de 0 konden vasthouden. Onze keeper heeft ons een paar keer moeten behoeden voor de gelijkmaker. Er zat voor ons veel spanning op de wedstrijd en dat komt het voetbal niet altijd ten goede. De opluchting was dan ook enorm groot na afloop. Hopelijk kunnen we in de volgende wedstrijden terug met meer vertrouwen spelen. Het gaat belangrijk zijn dat we zo snel mogelijk opschuiven naar de veilige middenmoot. Dat moet nu ons eerste doel zijn. Het duurde veel te lang voor we onze eerste punten behaalden dit seizoen. Er waren zeker al wedstrijden waar we een punt of zelfs de 3 punten konden claimen. Na Bierbeek, Veltem en Strombeek had ik telkens het gevoel dat we een punt of punten verspeeld hadden. We hebben wel gezien dat we moeilijker tot scoren komen dan de voorbijgaande jaren. Het zal zaak zijn om elke week efficiënt met onze kansen om te springen. Positief is wel dat we genoeg kansen creëren. Volgende week gaan we iets moeten proberen te rapen op Cr. Schaarbeek. We hebben al vernomen dat die ploeg toch versterkt is tegenover vorig jaar. Maar daar zullen we ook kansen krijgen en dus kans maken op een punt of zelfs de 3 punten. Dit jaar ligt het niveau van de ploegen dichter bij elkaar. Als we eens 2 maal na elkaar kunnen winnen, kunnen we vertrokken zijn. Hopelijk is dit zondag het geval.”

Nieuwkomer Camilo Dandois Devos stelde deelde in de vreugde na afloop: “Ja, we waren er ook al lang op aan het wachten op deze eerste zege.  Het doet deugd om al die lachende gezichten te zien na afloop. Dankzij die overwinning zal bij velen het vertrouwen wat opgekrikt zijn, ook al bleef de sfeer in de groep vrij sereen. Maar die 0 op 15 kruipt toch niet in je koude kleren. Hopelijk zijn we nu vertrokken voor een mooie reeks!  Volgende week tegen Crossing Schaarbeek zijn we zeker niet kansloos aangezien de Brusselse ploegen meestal vrij offensief voetbal spelen en zich niet ingraven.  Hun stijl moet ons liggen denk ik, ook al ken ik Crossing eigenlijk niet.”

Volgende zondag verplaatst ERCH A zich naar Schaarbeek om er “de Crossing” partij te geven.  Supporters op post!!

Doelpunten: 6′ El Mesbahi (1-0), 84′ Dandois Devos (2-0)
ERCH speelde met: Hanon, De Schaut J., De Schaut C., Meysmans, Verheyden, Van Tricht, El Mesbahi (62′ Dandois Devos), Kalala (83′ Glisic), Suarez y Menendez (62′ Huybrechts), De Mol, Charlier.