24/08/2014 ERC Hoeilaart A – Asse-Zellik A (beker)

 

Een beladen en wezenloze stilte hing er afgelopen zondag op & rond de terreinen van ERCH. Gans de club was dan ook diep onder de indruk door het overlijden van onze geliefde jeugdtrainer & speler Jaysem Hamed. Een onverwacht en tragisch afscheid, dat duidelijk diepe wonden sloeg binnen de club en niemand onberoerd liet. Een beklijvende minuut stilte voor de wedstrijd greep éénieder alvast bij de keel en de vrienden & collega-spelers van het B-elftal zochten troost bij elkaar. Het spreekt dan ook voor zich dat weinigen met voetbal in hun hoofd zaten. De bekerwedstrijd van het B-elftal tegen FC Zemst werd logischerwijze door het bestuur dan ook geannuleerd.

Ons A-elftal moest dus in ongeziene omstandigheden hun laatste bekerwedstijd en tevens de laatste voorbereidingswedstrijd voor de competitie afhaspelen tegen opnieuw een tegenstander uit 2e provinciale C. Deze keer mochten de zwart-wit gestreepte gasten van Asse-Zellik 2002 hun opwachting maken aan de Kapelstraat.
De lange & zware voorbereiding had toch wat slachtoffers geëist, want met zowel Timothy Van Brusselen, Adaon Kalala, Elton Pila als Maxime Nossin ontbraken er toch een pak spelers die kampten met lichte blessures. Shayker Hamed was er om de gekende tragische redenen uiteraard ook niet bij.

De wedstrijd zelf werd onder een matige belangstelling op gang gefloten en meteen was duidelijk dat de doelpuntenkermis tijdens de vorige bekerwedstrijd thuis opnieuw wel eens een gevolg zou kunnen krijgen. Al in de eerste minuut moet Penasse pal staan op een poging van een bezoekende aanvaller en aan de overzijde poeiert Denis Ghys een bal hard op de dwarsligger. Diezelfde Ghys zag een uitstekende voorzet van Huybrechts nog net weggetikt worden door de verdediger, maar was even later toch trekzeker toen hij naar binnen sneed en de bal laag in de hoek deponeerde. ERCH op voorsprong dus en deze werd bijna meteen verdubbeld, maar de poging van Glisic vloog net naast de verste haak buiten. Achterin hield ERCH de organisatie goed strak en de bal werd vaak gemonopoliseerd. Toch kwam Asse-Zellik snel aan de aansluitingstreffer toen een aanvaller te veel ruimte kreeg in de rechthoek en zijn aflegger door een collega hard werd binnen geknald. Asse-Zellik ging nu verwoed op zoek naar de gelijkmaker en ERCH moest even achteruit. Gelukkig stonden de geel-zwarten secuur te verdedigen en had Penasse geen werk meer te verrichten. Zelf prikte ERCH te onnauwkeurig om de voorsprong voor de pauze nog te vergroten.

Geen veranderingen bij de rust en dezelfde Doenders gingen meteen op jacht naar die dubbele voorsprong. Jammer genoeg was de eindpassing net niet zorgvuldig genoeg om tot doelrijpe kansen te komen. Asse-Zellik kon niet anders dan achter de bal kruipen en ERCH kreeg alle balbezit en bleef de bal dan ook ongrijpbaar maken voor de bezoekers. Deze snakten naar adem bij elke tempoversnelling van de Doenders, maar kregen zowaar de beste kans toen een verre uittrap bij de bezoekende spits kwam, maar deze lobde te hoog en dus over doel. Denis Ghys zat duidelijk goed in zijn vel en besloot dan maar op zijn eentje de partij te doden door opnieuw naar binnen te komen en de bal heerlijk in de verste hoek te borstelen. Een pracht van een doelpunt en meteen de geruststellende voorsprong voor de Doenders; Toch werd het uiteindelijk nog warm toen de doelman zijn kunststukje nog eens herhaalde. Zijn verre uittrap werd compleet verkeerd ingeschat door Gérard en deze keer bedankte de bezoekende aanvaller wel en lobde hij de bal over een kansloze Penasse in het lege doel. ERCH kon in de laatste minuten nog naar hartenlust counteren, maar de overtalsituaties en laatste pas werden telkens slecht uitgebuit, waardoor het eindresultaat uiteindelijk een nipte overwinning opleverde.

Een welverdiende overwinning weliswaar, want gedurende de grote meerderheid van de partij monopoliseerde ERCH letterlijk de bal en het terrein en liet het nogmaals zien dat het voetballen van weinig ploegen moet schrik hebben. Een te lage efficiëntie en goals die letterlijk worden cadeau gegeven zorgden er echter voor dat het tot de laatste minuten bibberen was voor spelers, staf & supporters om de overwinning binnen te rijven.
De “speeltijd” is nu echter voorbij en volgende week starten beide eerste elftallen van ERCH aan het echte werk en staat de eerste competitiespeeldag op het programma. Beide ploegen starten in eigen huis, dus we hopen met z’n allen dat de eerste driepunters van het seizoen kunnen binnengehaald worden.
Het A-elftal speelt zondagmiddag om 15u00 dus thuis tegen RC Sartois.
Het B-elftal speelt zaterdagavond om 19u00 thuis tegen Euro 90 Kraainem B.
Supporters, allen op post !!

Doelpunten: 9′ Ghys (1-0), 32′ Oulanti (2-0), 34′ Van Nuffel (2-1), 74′ Ghys (3-1), 82′ De Jonge (3-2)
ERCH Speelde met: Penasse, Huybrechts, Glisic, Afkir, Gérard, Meysmans (76′ Stiellemans), Chaabi, Van Tricht, Oulanti, Janssens (’59 Willemans) & Ghys.

Het bestuur van ERCH houdt er zich gezien de tragische gebeurtenissen tot slot nog aan om éénieder die Jaysem een warm hart toedroeg veel sterkte toe te wensen in deze moeilijke momenten. Als deel van de ERCH-familie laat Jaysem niet alleen een grote leegte na bij de spelertjes van zijn ploeg, als collega-trainer & -speler, als gedreven trainer tijdens de jeugdstages, enz … Maar tevens als gedreven en gepassioneerd voetbaldier en een eerlijk & open jonge persoon binnen de club. Het gemis binnen de club omtrent Jaysem is dan ook immens groot en zal nog zeer lang nazinderen bij alles & iedereen binnen ERCH.