17/08/2014: Delta Londerzeel – ERC Hoeilaart A (Beker)

Vorige week kon ERC Hoeilaart A na een waar doelpuntenfestival toch nog met een 6-5 score aan het langste eind trekken.  Daarmee behaalde de ploeg een 4 op 6 in de bekercampagne.  Afgelopen zondag dienden de Doenders een verre verplaatsing te maken naar Delta Londerzeel.  Met namen als o.a. Gregory Capidis en Steve Taveirne in de ploeg beoogt deze ploeg een plaats in de top 5 van 2de provinciale C.  Bij Hoeilaart was quasi iedereen beschikbaar. Zo keerden Yassine Chaabi en Sami Afkir terug uit verlof.  Nicolas Stiellemans kwam terug uit blessure en ging met de B-ploeg matchritme op doen.

De openingsfase van de wedstrijd is duidelijk voor de bezoekers. ERCH kan de thuisverdediging een paar keer onder druk zetten, maar echt doelgevaar komt er niet.  Londerzeel kan pas na 10 minuten spelen voor het eerst driegen met een verre afzwaaier die Cedric Penasse voor de zekerheid over z’n kooi tikt. Timothy Van Brusselen kan de score na net geen 20 minuten bijna openen, maar doelman Haverals kan met een reflex de bal in hoekschop weren.  Naarmate de match vordert leren we Delta Londerzeel kennen als een ploeg die eerder de lang bal hanteert om te dreigen dan via de combinatie.  Bij een gevatte counter komt een speler oog in oog met Penasse maar die kan het schot met een beenveeg weren.  Het leder komt daardoor van kortbij tegen het lichaam van de gevolgde Thibauld Gérard terecht, en tot eenieders verbazing ziet de scheidsrechter er een handsbal in !  De man in het zwart doet daarmee de thuisploeg een strafschop cadeau en die neemt dit geschenk uiteraard dankbaar aan: 1-0 halverwege de eerste helft.  ERCH kan echter voor de rust nog orde op zake stellen.   Al te vaak probeerden de Doenders zich tot bijna in het doel te combineren, maar na 36 minuten probeert Van Brusselen het eindelijk eens met een schot.  De bal gaat laag in de hoek binnen en het staat 1-1.  Dat is meteen de billijke ruststand.

Dimitri Meysmans scoort op assist van Adaon Kalala

Dimitri Meysmans scoorde op assist van Adaon Kalala de 1-2

Na de pauze zien we duidelijk een ander spelbeeld.  Hoeilaart neemt het heft in handen en domineert nadrukkelijk.  Londerzeel komt er niet vaak door, maar telkens dat dan toch gebeurt komt het gevaarlijk opzetten. Vroeg in de 2de helft legt Elton Pila de bal goed terug tot bij Van Brusselen maar zijn schot gaat een metertje naast.  Even later is het dan toch raak.  Adaeon Kalala neemt een vrije trap vanop rechts en die wordt door Dimitri Meysmans binnen geprikt: 1-2!  Een verdiende voorsprong voor ERCH en op basis van het geleverde spel verwachten de Hoeilaartse supporters nog doelpunten.  Maar het is even schrikken als net na de aftrap de bal aan de overkant tegen de paal gaat!  Hier komt Hoeilaart goed weg.  In ieder geval toont het aan dat ERCH zo snel mogelijk van zijn overwicht moet gebruik maken om een 3de keer te scoren.  Maar de gecreëerde kansen worden niet afgemaakt.  De thuisploeg kan op zijn beurt niet echt dreigen, maar krijgt kort voor tijd opnieuw hulp van de scheidsrechter.  Een bal die in de buik van Oulanti terecht komt wordt andermaal verkeerdelijk beoordeeld door de scheidsrechter en weer gaat de bal onterecht op de stip.  Opnieuw wordt het geschenk in dankbaarheid aangenomen en het staat 2-2.  In het Hoeilaartse slotoffensief gaat de bal nog tegen de deklat maar jammer genoeg niet in doel. Het blijft 2-2.

Op zich is het jammer natuurlijk dat je 2 onterechte penalties tegen krijgt, maar ERCH moet de reden voor het puntenverlies vooral in eigen rangen zoeken. De ploeg had vooral na rust genoeg balbezit en zorgde voor genoeg dreiging om het af te maken.  Dat gebeurde niet met het gekende resultaat.  Maar los van de uitslag was het een leuke partij tussen 2 sportieve ploegen die elk op hun manier vol voor de zege gingen.  ERCH bracht goed voetbal en liet zien dat het komende seizoen wel eens heel aangenaam zou kunnen worden voor de supporters. Een uitstekende match dus in het kader van de voorbereiding op de competitie die met rasse schreden dichterbij komt.  Aanstaande woensdag 20/08 oefent ERC Hoeilaart A om 20:00 uur tegen de beloften van KSC Grimbergen.

Doelpunten: 22′ X (pen. 10-), 36′ Van Brusselen (1-1), 57′ Meysmans (1-2), 88′ X (pen. 2-2)
ERCH Speelde met: Penasse, Nossin, Meysmans, Chaabi, Van Tricht (80′ Huybrechts), Janssens, Ghys, Van Brusselen (78′ Oulanti), Kalala, Pila (70′ Glisic), Gérard (57′ Afkir).