24/06/2019: Voorstelling 1ste ploegen

Afgelopen zondag stelde ERC Hoeilaart onder een stralende zon zijn visie en spelersgroep voor het seizoen 2019-2020 voor. Heel wat spelers, supporters en andere sympathisanten hadden de weg naar de ERCH cafetaria gevonden. Olivier Dewit, lid van de nieuw opgerichte ERCH Jeugdcel, was moderator van dienst en hij kondigde als eerste spreker voorzitter Gino Vandervoort aan en stelde hem de vraag hoe het nu eigenlijk ging met ERC Hoeilaart.

Olivier Dewit heette iedereen welkom.

De Hoeilaartse preses keek met gemengde gevoelens terug op het voorbije seizoen. Allereerst was er zeker en vast teleurstelling op sportief vlak. Het bestuur had een sterk seizoen verwacht van de A-ploeg, aangezien er op papier heel wat talent in de spelersgroep zat, en men rekende dan ook op een “duur” seizoen met een eindrangschikking binnen de top 5 van eerste provinciale. Maar het is duuidelijk dat deze verwachtingen niet overeenstemden met de werkelijkheid. Meer nog, de ploeg degradeerde voor het tweede seizoen op rij. Een zoveelste bewijs dat er meer nodig is dan een aantal getalenteerde individuen om een ploeg te maken die dit talent omzet in resultaten. Dat was de voornaamste les die men in de bestuurskamer had getrokken, ook al is dit iets wat menig voetbalkenner al lang wist. Vandaar de koerswijziging die ERCH voor wat betreft de eerste ploegen voortaan zal varen. Het doel blijft ambitieus met minstens een vaste plaats in eerste provinciale. Maar dit zal bewerkstelligd worden door groei die gebaseeerd is op eigen talent of spelers uit de streek, omringd met de nodige ervaring. Het succesrecept waarmee ERCH de voorbije seizoenen opklom tot in 3de amateur, alvorens opnieuw te zakken naar P2.

ERCH Voorzitter Gino Vandervoort

Naast het sportieve aspect van een voetbalclub, is er uiteraard ook de organisatie. Hierbij voelde Vandervoort zich in de steek gelaten door het gemeentebestuur van Hoeilaart dat de club en zijn 300 jeugdspelers duidelijk fnuikt in hun groei. De staat van het grasveld is erbarmelijk en er is momenteel nog geen alternatief voorzien door de gemeente voor het moment dat het grasveld helemaal zal wegvallen door de aanleg van een parking. ERCH zit dan ook met vele vraagtekens voor wat betreft de nabije én de verre toekomst van zijn accomodatie. Anderzijds is er binnen de organisatie van ERCH veel ten goede veranderd. Dat was meteen het beste nieuws in jaren dat de voorzitter kon mededelen, en waarmee hij doelde op de oprichting van de nieuwe, broodnodige jeugdcel binnen de club. Een heel aantal enthousiaste vrijwilligers is opgestaan om de Hoeilaartse jeugdwerking zowel sportief als organisatorisch naar een hoger niveau te tillen.

Afscheid nemend penningmeester Willy Stakenborg

Ten slotte werd nog een aantal mensen in de bloemetjes gezet. In de eerste plaats was dat penningmeester Willy Stakenborg, die na 25 jaar trouwe dienst de fakkel doorgeeft. Het kan niet genoeg onderstreept worden wat Willy betekend heeft voor het Hoeilaartse voetbal en hij zal zeker gemist worden in de dagelijkse organisatie van de club. Vervolgens werd ook (de jarige) Olivier Ambroise gehuldigd. Hij zal voortaan niet meer óp het trainingsveld, maar ernaast een nieuwe rol vervullen binnen ERCH als Team Manager voor de eerste ploeg. Tegelijk zal Oli ook een meer commerciële rol vervullen in de sponsoring cel. Ten slotte werd ook Vinciane Pieters in de bloemetjes gezet voor haar voortrekkersrol binnen de nieuwe ERCH Jeugdcel, hetgeen uiterst geapprecieerd wordt door de voorzitter en zijn hoofdbestuur.

Olivier Ambroise wordt Team Manager bijERCH
Vinciane Pieters is het boegbeeld van de ERCH Jeugdcel

Na Gino Vandervoort was het tijd voor een wat luchtiger gedeelte met de gekende ironische kijk op de zaken door secretaris/GC Serge Muyldermans. Op geheel eigen wijze verklaarde hij alles wat fout ging bij ERCH door het feit dat de voertaal Nederlands is. Bovendien zijn er binnen de ERCH organisatie een aantal vrouwen bij gekomen en de verschillen die er nu eenmaal zijn tussen mannen en vrouwen hebben duidelijk een invloed op bv. de manier van vergaderen, beslissingen nemen, enz… Het was evenwel niet duidelijk of dit nu een goede of een slechte invloed was. Nogmaals, alles was te nemen met een dikke knipoog.

Serge Muyldermans in zijn gekende stijl…

Terug naar het sportieve dan met de voorstelling van de technische staf voor U21, P3 en P2. Voor de sportieve leiding over de U21 en P3 vond ERCH de nodige competenties in eigen rangen. Pascal Verhoest neemt de U21 voor zijn rekening en Frank Taymans maakt zijn debuut als eerste ploegtrainer met de Hoeilaartse P3. In die P3 zullen trouwens niet minder dan 6 spelers van de Hoeilaartse U21 geïntegreerd worden. Voor de doelmannen werd Jean-Paul Mortier aangetrokken die met zijn ervaring sowieso veel zal bijbrengen aan de Hoeilaartse doelwachters.

De technische staf van P2 en P3

Ook de nieuwe T1 van de A-ploeg, Pascal Daelman, kreeg het woord. Na zichzelf kort te hebben voorgesteld deed de Hoeilaartse hoofdcoach zijn ambities voor het komende seizoen uit de doeken. Het is duidelijk dat op sportief vlak de rust en sereniteit moet wederkeren bij ERCH. Tegelijk is Daelman ambitieus met de spelersgroep die hij onder zijn hoede krijgt: met minder dan een plaats in de top 5 zal hij niet tevreden zijn. De kern is ruim, en de plaatsen zullen duur zijn. Daarom hamerde de T1 op de fysieke paraatheid van zijn spelers die allemaal een voorbereidingsprogramma meekregen zodat ze bij het begin van de trainingen op 19 juli aanstaande er onmiddellijk zullen staan. Wie daar niet slaagt, heeft pech. Daelman zal de trainingen beginnen met een ruime P2 kern die gaandeweg zal afgeslankt worden. De spelers die in deze ruime kern aan de voorbereiding zullen beginnen werden één voor één gepresenteerd. De eerste oefenmatch staat ingepland op 25/07/2019 tegen niemand minder dan Tempo Overijse.

T1 Pascal Daelman

De spelers die gebleven zijn (ex-P1):

 • BEAUNOM Arnaud
 • BOLINE Basile
 • HASEVOET Maxime
 • KALALA Adaon
 • LITU Eliel
 • RAEMDONCK Tom
 • SALUMU José
 • VANDENPUT Ruben
 • VANDERVOORT Bjarne
 • WÉNIN Denis

Volgende spelers maken de overstap van de Hoeilaartse P3 naar P2:

 • SIKUMOYA John
 • VAN IMPE Arno
 • VANDERHOEVEN Tomas
 • VELLE Arno

Nieuwkomers:

 • BOSSENS Robin (Verdediger, VKE Eizer)
 • BOUNOUADAR Mohsen (Middenvelder, KFCMZ Tollembeek)
 • MALUNGU Laurent (Verdediger, RJ Wavre)
 • MORINA Visar (Flank, Tempo Overijse)
 • NINEZA Jean-Nobel (Flank, Royal Léopold FC)
 • RUBAIS Kevin (Doelman, KVK Wemmel)
 • SMIDTS Yani (Flank, OHR Huldenberg)
 • THIBAULT Mathieu (Aanv. Middenvelder, Tempo Overijse)
 • VAN DER ZWALMEN Mathias (Verdediger, Tempo Overijse)
 • VANDE WIELE Yasine (Aanvaller, Sp. Rotselaar)
 • VERDE Patrizio (Middenvelder, FC Moorsel)
 • VERHOEST Ilya (Verdediger, RAS Jodoigne)