23/08/2015: ERC Hoeilaart A – Bertem-Leefdaal A

 

Het parcours in de bekercompetitie werd door ERC Hoeilaart A tot voor vorig weekend foutloos afgelegd.  Met 3 overwinningen was er nog slechts 1 overwinning nodig om de kwalificatie voor de volgende ronde veilig te stellen, mits het doelpuntensaldo ook voldoende hoog was.  Trainer Philippe Wayenbergh had om allerlei redenen (vakantie en blessures) af te rekenen met een aantal afwezigen. Zo waren Yassine Chaabi, Jason Janssens, Jeroen Van Tricht, Sami Afkir en Cedric De Schaut er niet bij.  Anderzijds was er ook goed nieuws want Bedou Dipakayi begon voor het eerst in deze bekercompetitie aan een wedstrijd.  Timothy Van Brusselen en Denis Ghys begonnen om diverse redenen op de bank naast Anthony Termini en Jonathan Selemani.

Het openingskwartier kan slechts matig boeien.  Hoeilaart probeert het spel te maken maar de stugge bezoekers geven weinig ruimte weg. Meer nog, op het kwartier moet doelman Fred Desomberg met een beenveeg op een kopbal van dichtbij de 0-1 voorkomen.  Beide ploegen kunnen een paar keer dreigen maar de doelmannen houden hun netten schoon.  We gaan dan ook rusten met een billijke 0-0 tussenstand.

De tweede helft begint uitstekend voor de Doenders.  Adaon Kalala zet een individuele actie op in de zestien en bedient z’n maatje Dipakayi die prompt ERCH op voorsprong brengt: 1-0.  De thuisploeg drukt nu wat door al blijven de doelkansen uit.  Op het uur zoeft een strak schot van Aussama Oulanti rakelings voorlangs.  Aan de overkant mag Bertem-Leefdaal een vrije trap nemen.  Desomberg is aan de grond genageld op het goed geplaatste schot en de bordjes staan weer gelijk.  Hoeilaart schiet wakker en na een actie van de ingevallen Van Brusselen kan Janko Glisic amper een paar minuten later op magistrale wijze zijn team weer op voorsprong brengen.  De bezoekers geven zich echter niet gewonnen en na een snedige counter staat het ei zo na weer gelijk, maar de bal wordt over getrapt. De Doenders bewaren echter het beste voor het laatste. Een goed opzittende Van Brusselen ontfutselt de bal van de laatste bezoekende verdediger, omspeelt de doelman en geeft onzelfzuchtig centraal naar Denis Ghys die dankbaar de 3-1 scoort.  Een minuutje later pikt ook Selemani nog zijn goaltje mee na prima voorbereidend werk van Ghys: 4-1.

IMG_6370Opdracht volbracht voor ERCH A dat op deze manier als eerste eindigt in de groep, en zich dus plaatst voor de volgende ronde van de Peugeot Cup.  Maar daarnaast is het vooral een opsteker om de competitie volgende week thuis tegen VV Houtem mee aan te vatten.  Kapitein en jonge papa Timothy Van Brusselen begon door wat kwaaltjes op de bank maar is er gerust in:
Ik heb wat kleine kwaaltjes waardoor de trainer besliste me wat rust te gunnen. Maar toch spelen was belangrijk om in het wedstijdritme te blijven. De combinatie pasgeboren dochter, werk en voetbal zorgt ervoor dat mijn lichaam niet altijd de rust krijgt die het nodig heeft en waardoor mijn recuperatie niet is zoals het hoort. Maar naarmate de tijd vordert zal er terug meer ritme in de dagen komen waardoor het allemaal terug in zijn plooi zal vallen. Met een 12 op 12 kan je niet anders dan tevreden zijn over de voorbereiding. We hebben gedaan wat we moesten doen en dat was doorstoten naar de volgende ronde van de beker van Brabant. Gezien dat het gros van de kern van vorig jaar gebleven is en de kwaliteit van de inkomende transfers, vermoed ik dat we geen slecht figuur zullen slaan in eerste provinciale. Een goede start zal desalniettemin beslissend zijn voor het verdere verloop van het seizoen!

Aftrap om 15.00 uur aan de Kapelstraat. Supporters op post!!!

Doelpunten: 49′ Dipakayi (1-0), 63′ Goffin (1-1), 66′ Glisic (2-1), 85′ Ghys (3-1), 86′ Selemani (4-1)
ERCH speelde met: Desomberg, Stiellemans (80′ Termini), De Schaut J., Verheyden, Oulanti A., Kalala (75′ Selemani), Glisic, Dehaes (50′ Ghys), Nicodeme, Brackman, Dipakayi (50′ Van Brusselen)