22/08/2015: U13 behalen 2de plaats op tornooi Rhodienne-De Hoek

In tegenstelling tot ERC Hoeilaart dat traditioneel zijn jeugdtornooi organiseert ergens in de maand mei, zijn er clubs die verkiezen om hun tornooi te organiseren tijdens de zomermaanden. Zo was er op zaterdag 22/08/2015 het zomertornooi van KFC Rhodienne-De Hoek in Sint-Genesius-Rode. Onze U10A en onze U13A waren hiervoor ingeschreven.

Voor de U13A herbegonnen de trainingen op 17/08/2015 maar zowat de helft van de spelers bleek nog met vakantie. Meer nog, voor het tornooi op Rhodienne bleken slechts 7 spelers beschikbaar. Dus ging men op zoek in de U12A naar helpende voeten om de kern te vervolledigen. Gelukkig bleken Julien en nieuwkomer Mathias bereid om de U13 uit de nood te helpen. Met een op z’n minst experimentele selectie van 9 spelers trok trainer Dirk Pauwels naar onze buurgemeente.

ERCH werd ingedeeld in een poule van 4 ploegen en in totaal waren er 3 poules. Het totaal aantal deelnemende ploegen kwam zo op 12. De wedstrijden duurden elk 20 minuutjes. De eerste tegenstander, JS Ittroise, kwam niet opdagen. ERCH won dus met forfait maar had daardoor wel het nadeel van geen match in de benen te hebben om de volgende tegenstander, Albert Quévy-Mons, te bekampen. Gelukkig kwam er in de andere reeks ook een ploeg niet opdagen en dus werd er gespard tegen RSD Jette. Met succes want de jonge Doenders wonnen met 1-0. De wedstrijd tegen Mons werd volledig gedomineerd door ERCH, maar scoren lukte niet. De tegenstander kwam slechts 1 keer voor doel maar werkte wel af en dus eindigde deze wedstrijd op een 1-0 nederlaag. De laatste tegenstander van de poulefase kondigde zich zeer sterk aan.  Het ging namelijk over ROFC Stockel, een ploeg waarvan we al vele goede dingen gehoord hadden en dus een zekere reputatie had.  En al data goeds bleek niet overdreven.  Stockel was een goed geolied team dat ook sterk in de duels was.  De paal en onze doelman hielden ons een paar keer recht.  De match leek op een scoreloos gelijkspel te gaan eindigen wanneer de scheidsrechter op het middenveld een fout in het voordeel van ERCH floot, zeer tegen de zin van de Stockelse trainer.  Terwijl hij onnodig de discussie aanging met de Hoeilaartse supporters zag hij in de absolute slotseconde de bal in het doel belanden voor… ERC Hoeilaart! Een mooie en toch wel wat onverhoopte zege dus tegen één van de sterkste teams van het tornooi.

Door de sterke poulefase belandden de jonge Doenders in de finaleronde waarin ze kleppers als VC Jong Lede en de interprovincialen van FVC Dender mocht bekampen.  De eerste van de 2 finalewedstrijden werd gespeeld tegen Jong Lede.  De tegenstander leek er nogal gerust in maar moest gaandeweg toch stilaan beginnen vrezen voor een goede afloop. En die vrees werd bewaarheid want via een knappe één-twee konden de Doenders een paar minuten voor het einde op voorsprong komen.  ERCH hield de voorsprong vast en stond dus op 1 zege van tornooiwinst.Maar de laatste tegenstander, FCV Dender, had nogal indruk gemaakt in de poulefase en al z’n tegenstanders met een karrevracht tegengoals achtergelaten.  Ook Dender had z’n eerste finalematch tegen Jong Lede met 1-0 gewonnen. De laatste finale werd uiteindelijk een spannende maar sportieve partij, waarin Dender misschien wat meer balbezit had en wat meer kon dreigen, maar toch hield ERCH al bij al vlot stand. Tot de tegenstander toch een gaatje vond in de Hoeilaartse verdediging en de winning goal kon scoren.

Hoeilaart eindigde dus op een verdienstelijke 2de plaats en mocht met opgeheven hoofd het tornooi verlaten.  Een dikke pluim dus voor alle spelers die met een groot hard hebben gestreden in een drukkende warmte!

ERCH U13A speelde met: David, Mathis, Julien, Arthur, Maxime, Mathias, Giovan, Pierre en Jarni

22/08/2015 - Voor de U13A herbegonnen de trainingen op 17/08/2015 maar zowat de helft van de spelers bleek nog met vakantie. Meer nog, voor het tornooi op Rhodienne bleken slechts 7 spelers beschikbaar. Dus ging men op zoek in de U12 naar helpende voeten om de kern te vervolledigen. Gelukkig bleken Julien en nieuwkomer Mathias bereid om de U13 uit de nood te helpen. Met een op z’n minst experimentele selectie van 9 spelers trok trainer Dirk Pauwels naar onze buurgemeente

22/08/2015 – Voor de U13A herbegonnen de trainingen op 17/08/2015 maar zowat de helft van de spelers bleek nog met vakantie. Meer nog, voor het tornooi op Rhodienne bleken slechts 7 spelers beschikbaar. Dus ging men op zoek in de U12 naar helpende voeten om de kern te vervolledigen. Gelukkig bleken Julien en nieuwkomer Mathias bereid om de U13 uit de nood te helpen. Met een op z’n minst experimentele selectie van 9 spelers trok trainer Dirk Pauwels naar onze buurgemeente