23/02/2014: ERC Hoeilaart – RRC Etterbeek: 3-3

 

ERC Hoeilaart zit de laatste tijd duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.  Diverse afwezigen, wat te weinig doorzettingsvermogen en soms ook ontzettend veel pech zorgden ervoor dat er een slechte reeks van 3 opeenvolgende nederlagen kwam. Voor het eerst sinds lange tijd konden de Doenders eindelijk nog eens op eigen terrein aantreden en eenieder was dus gebrand om een einde te stellen aan dit negatieve reeksje. Nochtans zag het er voor de wedstrijd tegen Etterbeek absoluut niet rooskleurig uit. Een waslijst aan spelers ontbrak namelijk door blessures, schorsingsdagen of vakantie. Zo kon coach Wayenbergh niet rekenen op de diensten van zowel Van Brusselen, Jeroen Van Tricht, Begdouri, Termini, Hamed als Gérard. Reservedoelman Van Voorhuyzen kreeg op de bank dan ook voor het eerst het gezelschap van Cédric Demaerschalk, Kiefer De Turck en Soufian Oulanti. Jason Janssens keerde na een blessure echter wel terug bij de groep.

Etterbeek had zich in de heenwedstrijd laten gelden als een fysisch sterke en technische tegenstander en de bezoekers lieten al vroeg in de partij zien dat ze niet naar Hoeilaart waren gekomen om de Doenders een vrijgeleide te geven. Het was dan ook even schrikken toen een bezoekende spits veel vrijheid kreeg, maar de bal nogal wild voorlangs trapte. De verwachte aanvalsgolf van de Brusselaars kwam er echter niet en ERCH nam langzaam maar zeker het commando over. Dit loonde al snel: Kevin Van Crombrugge loodste Tom Gysegom door de buitenspelval en deze omzeilde de doelman en legde rustig de openingstreffer in het mandje. Hoeilaart meteen op rozen, maar lang kon het daarvan niet genieten. Balverlies bij de Doenders resulteerde erin dat Elton Pila diep in het strafschopgebied kon infiltreren en zijn poging dwarrelde uiteindelijk in doel. Meteen terug alles te herdoen voor de Doenders. Daar leken ze ook in te lukken toen de doelman de bal loste en Gysegom bij de pinken was om deze in het doel te prikken. Tot verbazing van vriend en vijand echter had de scheidsrechter ergens een handsbal of fout gezien (ook na de match was zijn uitleg daaromtrent niet duidelijk) en keurde hij het doelpunt af. De bezoekers waren er echter ook blijkbaar niet mee akkoord en besloten dan maar een handje te helpen. Na een snedige aanval kopte een bezoekende verdediger de bal onhoudbaar voorbij zijn eigen doelman in doel. Opnieuw een voorsprong dus voor de Doenders, en alles wat geel-zwart was wou deze voorsprong minstens tot aan de rust op het bord houden. Opnieuw was echter de man in het rood de boosdoener voor de thuisploeg. Vlak voor rusten zag hij als enige een handsbal van Janssens en legde hij de bal onverwijld op de stip. Pila klaarde koelbloedig de klus voor de bezoekers en met toch wel wat frustratie gingen beide ploegen met een 2-2 ruststand terug de kleedkamers in.

TomGysegomNa de pauze was het wat afwachten welke ploeg het meest in de aanval ging trekken en het spel bleef daardoor vrij vlot over en weer golven. Dit maakte het ook voor de toeschouwers een aangenaam schouwspel, daarin vlotjes gesteund door de felle voorjaarszon. Een poging van Glisic werd nog net gepareerd en ook aan de overkant waren er enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Cedric Penasse. Toch klommen de bezoekers terug op voorsprong toen opnieuw een flankspeler te gemakkelijk door de verdediging kon wandelen en alweer Pila vlot afwerkte. Een opdonder voor de Doenders, maar de mentale weerbaarheid van onze jongens was blijkbaar groot zondag. De ingevallen Cedric Demaerschalk kon zich bij wijze van spreken onsterfelijk maken, maar eerst kon hij een open schietkans niet benutten en even nadien miste hij vrijstaand zijn kopbal. Ondanks een dosis pech en wat nadelige arbitrale beslissingen bleven de geel-zwarten er echter vol voor gaan en kort voor tijd werden ze daarvoor dan ook beloond. Een snelle aanval over links bracht de bal bij de opgerukte Sami Afkir. Deze zette haarscherp voor en de bal werd in één tijd in de verste hoek binnen geknald door Gysegom. Meteen dolle vreugde bij spelers, trainers en supporters voor de oververdiende gelijkmaker. Kort daarop vond de ref het genoeg en floot hij de wedstrijd af bij een billijk 3-3 gelijkspel.

Gezien de vele afwezigen misschien een onverhoopt, maar daarom absoluut niet minder verdiend gelijkspel voor onze jongens. De vechtlust was een plezier om zien voor de Hoeilaartse supporters en zo lieten de spelers zelf zien dat coach Wayenbergh op gans zijn kern kan rekenen om de resterende wedstrijden dit seizoen nog in schoonheid af te werken. Niet dat ERCH degradatiegevaar voelde, maar de kaap van de 30 punten ronden was toch wel een tussentijds objectief dat diende behaald te worden. Volgende week is er een weekje rust, de week erop trekken we naar RCS Braine. Deze ploeg kwam in de heenronde de punten meegraaien aan de Kapelstraat na een wedstrijd die de Doenders echter nooit mochten verliezen. Met de terugkeer van enkele spelers zal Wayenbergh terug wat meer mogelijkheden hebben en kunnen de Doenders revanche pakken voor de smadelijke thuisnederlaag. Supporters, allen op post dan op zondag 9 maart om 15u in Braine !!

Graag vestigen wij nu al jullie aandacht op de derby tegen KV Tervuren. Deze gaat door op vrijdag 14 maart om 20.00 uur.  Achteraf is er in de cafetaria van ERCH een ambiance avond voorzien met tappende burgemeesters, hapjes, gratis bier, muziek, enz…  Allen daarheen!!!

Doelpunten: 12′ Gysegom (1-0), 21′ Pila (1-1), 28′  own-goal (2-1), 41′ Pila (2-2, strafschop), 58′ Pila (2-3), 85′ Gysegom (3-3)
ERCH speelde met : Penasse, Stiellemans (61′ De Turck) , Yildiz, Van Crombrugge (68′ Demaerschalk), Chaabi, Oulanti A., Glisic, Gysegom, Afkir , Van Tricht D. , Janssens.

Affiche ERC Hoeilaart - KV Tervuren 2014 Facebook