09/03/2014: RCS Brainois – ERC Hoeilaart: 5-4

 

Vorige week kon ERC Hoeilaart in de slotfase alsnog een verdiend punt pakken tegen Etterbeek en zo een bescheiden 1 op 12 neerzetten. Afgelopen zondag dan trokken de Doenders naar Braine, dat 1 puntje meer telde in de rangschikking.  De heenmatch werd door ERCH op een haast onbegrijpelijke manier verloren nadat de ploeg 1-0 voor kwam en dat tegen 10 man.  Bij de geblesseerden vernamen we dat voor zowel Hassan Begdouri (lies) als Timothy Van Brusselen (knie) het seizoen wellicht voorbij is.  Anderzijds keerde Jeroen Van Tricht wel terug in de selectie.  Hij begon wel op de bank naast Shayker Hamed, Kevin Van Crombrugge en Yannick Van Voorhuyzen.

Onder een prachtige lentezon wordt de match op gang gefloten op het 2de terrein van Braine, een kort geknipt kunstgrasveld.  Maar Hoeilaart begint ongeïnspireerd en laks aan de partij.  Na amper 7 minuten spelen gaat de laatste Hoeilaartse verdediger in de fout bij een aandringende kapitein Mathieu Vlaminck en deze straft dit genadeloos af.  Maar ERCH wordt door deze vroege tegengoal niet wakker geschud.  De plaatselijke aanvallers krijgen te veel ruimte en halverwege de eerste helft is er een knappe voetreflex van doelman Cedric Penasse nodig om de 2-0 te voorkomen.  Maar toch slaat de thuisploeg 10 minuten voor de rust opnieuw toe wanneer Goffart vrijstaand mag aanleggen: 2-0.  Het ziet er op dat moment zeer benard uit voor ERCH gezien het tot dan vertoonde spel van de bezoekers.  Maar toch kan Hoeilaart nog voor de pauze terug in de match komen, al krijgt het daarbij wel de hulp van doelman Vega Gimenez die Janko Glisic neerhaalt in de 16.  De penalty wordt feilloos omgezet door Aussama Oulanti en ERCH zit terug in de match.  We gaan rusten met een 2-1 tussenstand en dus kan alles nog.

Aussama_controleTijdens de rust worden Dieter Van Tricht en Yassine Chaabi gewisseld voor Jeroen Van Tricht en Shayker Hamed.  De Doenders komen herboren uit de kleedkamers en hebben er duidelijk meer zin in dan tijdens de eerste helft.  Na 10 minuten spelen bedient Glisic vanop de flank Oulanti die zijn 2de van de namiddag binnenschiet: 2-2!  De bezoekers drukken dan door en de 2-3 lijkt alle momenten te gaan vallen. Maar net dan slaat de onvermijdelijke Vlaminck op een kwartier tijd twee keer toe en staat het prompt 4-2.  Opnieuw moeten we jammer genoeg vaststellen dat individuele fouten bij ERCH aan de basis liggen van beide goals.  Maar Hoeilaart geeft zich niet gewonnen.  Tom Gysegom brengt opnieuw spanning in de match na een fraaie actie van Sami Afkir en ERCH kruipt terug dichterbij tot 4-3 .  Maar nog is het niet gedaan. Tuzolana diept de kloof opnieuw uit tot 2 goals en maakt er kort voor tijd 5-3 van.  De mentale weerbaarheid van ERCH blijkt echter groot te zijn want met een knappe gekruiste pegel scoort Gysegom de aansluitingstreffer in blessuretijd: 5-4.  De Doenders komen nog het dichtst bij een doelpunt maar de verdiende gelijkmaker blijft uit. Hoeilaart blijft met lege handen achter.

Na een zwakke, inspiratieloze eerste helft toonde ERCH een ander gezicht na de rust.  De getoonde vechtlust en weerbaarheid in de 2de helft was bewonderenswaardig. Net daarom is het dubbel jammer dat er verdedigend zoveel individuele fouten werden gemaakt die telkens tot een tegengoal leidden.  Toegegeven, de afwerking bij Braine was erg efficiënt, maar punten pakken werd op die manier wel erg moeilijk voor de Doenders.  Volgende vrijdagavond is het dan de grote dag met de derby tegen KV Tervuren-Duisburg.  Het Hoeilaartse bestuur heeft kosten noch moeite gespaard om er een fantastische avond van te maken vol ambiance.  Hopelijk denken de spelers er ook zo over!  Iedereen op post vanaf 20.00 uur op vrijdag 14 maart. Aandacht: voor deze gelegenheid zal ook de ingang aan de kant van de sporthal geopend zijn, zodat de toeschouwers gebruik kunnen maken van de parkeermogelijkheden aan de sporthal.

Doelpunten: 7′ Vlaminck (1-0), 26′ Goffart (2-0), 44′  en 51′ Oulanti (str. 2-1 en 2-2), 61′ en 80′ Vlaminck (3-2 en 4-2), 82′ Gysegom (4-3), 88′ Tuzolana (5-3), 90’+1′ Gysegom (5-4)
ERCH speelde met: Penasse, Stiellemans, Chaabi (46′ Van Tricht J.), Oulanti, Janssens, Glisic, Gysegom, Afkir, Yildiz (70′ Van Crombrugge), Van Tricht D. (46′ Hamed).