23/05/2019 Nieuwe technische staf P2 en P3

 

De voorbije twee jaar waren niet meteen de makkelijkste voor ERC Hoeilaart. Zowel sportief als organisatorisch kende de Hoeilaartse voetbaltrots zwaar weer. Een ware crisisvergadering op 13 februari leverde weliswaar de nodige nieuwe krachten (jeugdcel) op zodat het voortbestaan van de club verzekerd lijkt. Maar op sportief vlak kon de tweede opeenvolgende degradatie niet vermeden worden. Dat was zeker een opdoffer maar tegelijk waren de voorbije twee jaren enorm leerrijk voor het Hoeilaartse bestuur. Eén van de belangrijkste lessen die men trok is dat ERCH voor de eerste ploegen terug naar haar roots moet met de nadruk op de eigen jeugd of spelers uit de Druivenstreek, omringd met de nodige ervaring. Het was ook met dit verhaal in het achterhoofd dat men op zoek ging naar nieuwe trainers voor de eerste ploegen.

De eerste ploeg A zal aantreden in tweede provinciale. Hier werd met Pascal Daelman een gemotiveerde trainer gevonden die zich volledig in de nieuwe Hoeilaartse filosofie kon vinden en bovendien de nodige ervaring. met zich meedraagt. Pascal is in het bezit van een UEFA-A diploma dat hij behaalde onder begeleiding van o.a. Eric Van Meir (KSK Lierse). Hij heeft ervaring als jeugdtrainer bij RSC Anderlecht en als hoofdtrainer bij o.a. KVK Wemmel, Asse-Zellik, Vlezenbeek en Tollembeek.

Pascal zal bijgestaan worden door Jean-Paul Mortier die tevens de doelmannen van P2, P3 en U21 onder zijn hoede zal nemen. Ook Jean Paul kan terugvallen op een pak ervaring bij onder andere Steenhuffel, Crossing Schaarbeek en K. Diegem Sp.

Voor de eerste ploeg B, die die ook het komende seizoen in derde provinciale zal aantreden, vond men een trainer in eigen rangen. Frank Taymans zal de overstap maken van U21 naar de eerste ploeg B. Dit team zal voornamelijk bestaan uit jonge wolven die gerecruteerd werden uit de talentrijke Hoeilaartse U21 spelersgroep. De opvolger van Frank als trainer van de Hoeilaartse U21 wordt Pascal Verhoest.

Om de coördinatie tussen het bestuur en de eerste ploegen, en ook tussen de eerste ploegen onderling meer gestroomlijnd te laten verlopen heeft men bij ERCH de nieuwe functie van Team Manager in het leven geroepen. Deze nieuwe rol zal ingevuld worden door Olivier Ambroise.

De nieuwe staf en kernen van de eerste ploegen zullen voorgesteld worden aan het publiek op zondag 23 juni 2019 om 11u00 in de cafetaria van ERC Hoeilaart aan de Kapelstraat.