06/06/2019: Super seizoen voor U21!!

We hebben er de voorbije weken al uitvoerig over bericht: ERCH zal het voortaan dichter bij huis zoeken als het gaat voor de kernen van de Hoeilaartse eerste ploegen. De nadruk moet absoluut liggen op voetballers uit de streek en bij voorkeur uit de eigen jeugdrangen. De doelstellingen van de nieuw opgerichte jeugdwerking (n.a.v. 13/02/2019) zijn er dan ook op gericht om naast alle Hoeilaartse voetballers plezier te laten scheppen in het beoefenen van hun favoriete sport, tegelijk er ook voor te zorgen dat een aantal onder hen klaar gestoomd wordt om op een dag aan te treden in één van de Hoeilaartse eerste ploegen.

De “oudste” Hoeilaartse jeugdcategorie is de U21. Deze leeftijdscategorie is de ultieme fase alvorens over te stappen naar de eerste ploegen, in eerste instantie naar de P3. Het is dan ook de bedoeling dat naar volgend seizoen toe, heel wat Hoeilaartse U21 spelers de overstap zullen maken. Het is dan ook in die optiek dat trainer Frank Taymans het voorbije seizoen met zijn spelersgroep heeft afgewerkt. In de competitie eindigde de ploeg dan ook op een knappe 3de plaats. Op Hemelvaartsdag namen de Hoeilaartse U21 deel aan het tornooi van Juve Mollem. Ook hier deden onze “junioren” het goed, en vooral: in een opperbeste sfeer! Er dienden 3 poulewedstrijden afgewerkt te worden tegen achtereenvolgens Schepdaal, Mollem en Aartselaar. Van deze wedstrijdjes werd slechts 1 partij verloren. Door het spel van het doelsaldo werd de finalewedstrijd gespeeld voor de 7de en 8ste plaats tegen het Dendermondse KV Sint-Gillis. De match eindigde op een gelijkspel waardoor een strafschoppenreeks uitsluitsel diende te brengen. Hierbij hielden de jonge Doenders het hoofd koel en trokken aan het langste eind. De 7de plaats was hiermee binnen, maar bovenal was de reactie van de spelersgroep achteraf tekenend: zingen alsof de eerste plaats was behaald.

Maar de Hoeilaartse U21 beperken zich niet tot de provincie Antwerpen om de Hoeilaartse kleuren te gaan verdedigen: tijdens het weekend van 8 juni aanstaande trekt ERCH zelfs de grens over om in Nederland een tornooi te gaan spelen in Sint-Annaland. Een mooie manier om een plezant en succesvol te beëindigen, en het onderstreept nog maar eens de goede sfeer binnen de spelersgroep, en de goede relatie met de staf bestaande uit trainer Frank Taymans, en de afgevaardigden Patrick Van Den Hemel en Vinciane Pieters. Nadien kunnen de U21 genieten van een welverdiende vakantie en een aantal onder hen zal zich tevens focussen op de aankomende examens.

Het nieuwe seizoen zal er al snel zijn en zoals gezegd zullen een heel aantal de overstap maken naar de Hoeilaartse P3 waar ze met Frank Taymans als T1 een “oude bekende” zullen weerzien. Binnenkort zullen wij u meer kunnen vertellen over de samenstelling van de kern. Noteer alvast de datum van zondag 23/06/2019 om 11u00 in uw agenda want dan zal ERC Hoeilaart de kernen voor de eerste ploegen P2 en P3 voorstellen in de ERCH cafetaria aan de Kapelstraat.

De ERCH U21 speelden het voorbije seizoen met: CALOONE Julien, DE RUDDER Jesse, DERYCKERE Robin, DETHIER Maxime, GHARRAFI DARIF Anas, GOBERT Louis, HERMAN Xavier, JOUKES Jules, MARLET Goran, MOT Sasha, NZUNGU MUZINGA Tim Rodanim, PHILIPS Mattis, SMETS Jenthe, STAKENBORG Willem, STAKENBORG Wannes, TASTENHOYE Jens, TAYMANS Senne, TAYMANS Yente, VAN BINNEBEEK Gilles, VAN DEN HEMEL Diego, VANDERHOEVEN Nils, VERHOEST Jonathan en VERNAILLEN Robin.