16/08/2015: KFC R. Wezemaal – ERC Hoeilaart A

Bij de presentatie van de A-kern voor het seizoen 2015-2016 spraken zowel voorzitter Gino Vandervoort als T1 Philippe Wayenbergh duidelijke taal mbt de bekerambities van de club: dit seizoen zouden beiden graag ver geraken.  Welnu, halverwege de bekercompetitie zat de ploeg met 2 zeges perfect op schema.  Vorige week werd Haasrode met duidelijke 8-0 cijfers terug huiswaarts gestuurd.  Afgelopen zondag werd er op verplaatsing gespeeld in Wezemaal.  In de ziekenboeg vinden we nog altijd Yassine Chaabi terug die volop revalideert van een knie-operatie, naast Bedou Dipakayi die stilaan terug de oude wordt.  Ook Nicolas Stiellemans sukkelt met tendinitis. Afkir, Selemani en Termini deden matchritme op bij de Hoeilaartse P4.

Aanvankelijk valt er maar weinig te beleven aan de Vleugtweg.  Het veld is hobbelig en dat speelt de Doenders parten. De thuisploeg kan evenmin voor academisch voetbal zorgen maar zorgt er anderzijds met veel inzet voor dat doelgevaar aan Hoeilaartse zijde uitblijft.  ERCH-doelman Fred Desomberg kent dan ook een rustige eerste 20 minuten.  Halverwege de eerste helft kan Hoeilaart dan toch voor het eerst dreigen.  Loïc Dehaes zet een goede actie op vanop rechts en zet voor.  Centraal voor doel knalt Denis Ghys de bal over.  Even later Timothy Van Brusselen met een vrije trap maar die wordt door Jeroen Van Tricht op doelman Geerts gekopt.  Aan de overkant kan ook Wezemaal voor gevaar zorgen na slap verdedigend werk bij ERCH maar Desomberg kan in extremis de bal ontzetten.  De bezoekers krijgen ook een heel aantal hoekschoppen en vrije trappen maar geen enkele ervan wordt benut.  We gaan dan ook rusten met een logische 0-0 tussenstand.

De tweede helft begint goed voor de Doenders.  Van Tricht zet zich goed door en bedient Jonas De Schaut. Die blijft rustig en knalt de 0-1 vanuit schuine hoek binnen!  Even later komen Adaon Kalala en Kenneth Brackman in het veld voor Ghys en Glisic.  Die wissel rendeert haast onmiddellijk. Kalala blijft in balbezit en kan alleen op doel afgaan.  Met een gelukje kan hij de bal tot bij de vrijstaande Dehaes passen en die heeft de 0-2 maar binnen te tikken.  Wezemaal lijkt zijn kruit wat verschoten te hebben tijdens de eerste helft en kan niets terugdoen.  Twintig minuten voor tijd schuift Van Brusselen de 0-3 laag binnen.  Twee minuten later wordt  Aussama Oulanti op zijn flank gelanceerd door De Schaut en haalt de achterlijn.  Oulanti behoudt het overzicht en legt terug tot bij Van Brusselen die de ingevallen doelman Verlaenen kansloos laat: 0-4!  In de slotfase bekroont Kalala zijn prima invalbeurt met een 5de Hoeilaartse goal wanneer hij alles en iedereen voorbij snelt en het leder onhoudbaar in doel knalt.

17/08/2015 - Halverwege de bekercompetitie zat de ploeg met 2 zeges perfect op schema. Vorige week werd Haasrode met duidelijke 8-0 cijfers terug huiswaarts gestuurd. Afgelopen zondag werd er op verplaatsing gespeeld in Wezemaal.

Na een moeizame en steriele eerste helft kon de goed spelende Jonas De Schaut de ban breken voor ERCH en hij zette zijn ploeg zo op weg naar opnieuw een ruime zege.  De Doenders bleken vooral fysiek sterker dan Wezemaal en buitten dit overwicht na de pauze uit.  ERCH blijft daarmee bovenaan staan in de bekercompetitie.  Hopelijk kan de ploeg volgende week thuis tegen Bertem-Leefdaal deze mooie reeks met een overwinning afsluiten om zo met een goed gevoel naar de competitiestart van 30/08/2015 toe te leven.

Doelpunten: 52′ De Schaut J. (0-1), 57′ Dehaes (0-2), 70′ en 72′ Van Brusselen (0-3 en 0-4), 82′ Kalala (0-5)
ERCH speelde met: Desomberg, De Schaut J., Verheyden, Van Tricht, Oulanti A., Janssens (72′ De Schaut C.), Ghys (55′ Kalala), Van Brusselen (73′ Leleux), Glisic (55′ Brackman), Dehaes, Nicodeme.