22/02/2015: ERC Hoeilaart A – RFC Grez-Doiceau A

De laatste twee weken waren eerder turbulent aan de Hoeilaartse Kapelstraat. Eerst was er de sportieve malaise door het mislopen van de periodetitel tegen Bosvoorde en de zeer magere vertoning en terechte nederlaag in de derby op Tervuren. Vorige week raakte dan ook nog bekend dat de samenwerking met trainer Wayenbergh in onderling overleg dan toch wordt stopgezet na dit seizoen. Deze beslissing zorgde voor de nodige beroering binnen de spelersgroep. De Doenders hadden echter geen reden om teveel met extra-sportieve zaken bezig te zijn, want met de komst van leider Grez-Doiceau hadden de spelers iets recht te zetten voor de eigen supporters. De zieke Dimitri Meysmans was er niet bij. Op de bank namen Yannick Van Voorhuyzen, Hassan Begdouri, Raf Renard en Shayker Hamed plaats.

Van in het begin liet ERCH echter zien dat ze vandaag wel wakker en bij de les waren. De ene vlotte aanval na de andere denderde meteen richting het bezoekende doel. Eerst was een verdediger nog net op tijd om Glisic van de openingstreffer te houden, maar toen Stiellemans later perfect aan de tweede paal opdook stond de 1-0 meteen op het bord. Grez-Doiceau leek nadien even aan te dringen, maar verder dan een schuchtere poging kwam de leider niet. Integendeel, het waren de Doenders die vlot bleven combineren en de tegenstander achter een bijwijlen ongrijpbare bal lieten lopen. Voor rust werd de voorsprong dan ook terecht uitgediept toen Jeroen Van Tricht sterker was dan de bezoekende luchtmacht en de voorsprong voor ERCH verdubbelde.

Na rust was de honger van de withemden nog lang niet gestild en nadat de piepjonge bezoekende doelman zijn talent een aantal keren mocht laten bewonderen, was hij toch kansloos toen Nathan Huybrechts zijn doelpuntentotaal nog wat aandikte met 2 schitterende treffers. Zeker de vlotte combinatie over verschillende stations die uiteindelijk door Huybrechts werd afgerond was een streling voor het oog van de Hoeilaartse supporters en kreeg zelfs van de bezoekende coach een staande ovatie. De fiere leider was uiteindelijk al tevreden dat Pierquin een zeldzame aanval van de roodhemden kon afronden en zo letterlijk de eer een beetje kon redden. Sami Afkir was daar echter niet mee tevreden en knalde de overduidelijke 5-1 overwinning op het bord.

Niet alleen een klinkende zege van ERCH tegen de leider, maar de manier waarop er vandaag werd gevoetbald was het voetbal zoals we het van de Doenders graag elke week willen zien. Uiteraard kan het elke week geen kermis zijn, maar velen fronsten toch de wenkbrauwen waarom zo’n voetbal de vorige weken niet kon gebracht worden en waardoor er nu reeds al geoogst had kunnen worden. Door de wekelijks verrassende uitslagen in de reeks blijft ERCH echter vlot meedraaien in de bovenste helft van het klassement en kan het in deze competitie nog alle kanten uit. Hopelijk zijn we dus terug vertrokken voor een mooie reeks met dito voetbal zoals we het zondag aan de Kapelstraat zagen.
Hopelijk geraakt de trainerskwestie ook snel uitgeklaard, want deze zorgde na de wedstrijd nog voor de nodige emoties, waardoor er jammer genoeg weinig feeststemming hing in de kantine na de wedstrijd.

De volgende opdracht is alvast ook niet van de poes, want met de verplaatsing naar Etterbeek staan de Doenders opnieuw voor een loodzware opdracht. Zeker in eigen huis zijn de Brusselaars outstanding. ERCH mag echter met het nodige respect, doch onbevreesd richting hoofdstad trekken en kan mits de goede ingesteldheid zeker de nodige puntjes meenemen richting Hoeilaart ! Timothy Van Brusselen en Sami Afkir zijn geel geschorst. Aftrap zondag om 15u00 in het Stade Guy Thys in Etterbeek. Supporters, allen op post !!

Doelpunten: 10′ Stiellemans (1-0), 39′ Van Tricht (2-0), 59′ Huybrechts (3-0), 70′ Huybrechts (4-0), 76′ Pierquin (4-1), ’87 Afkir (5-1).
ERCH speelde met: Penasse, Stiellemans (87′ Renard), Chaabi, Van Tricht, Oulanti, Janssens, Ghys, Van Brusselen, Huybrechts (80′ Hamed Shayker), Afkir (89′ Begdouri), Glisic