01/03/2015: RRC Etterbeek A – ERC Hoeilaart A

Vorige week werd aan de Hoeilaartse Kapelstraat leider Grez-Doiceau ingeblikt met duidelijke 5-1 cijfers. Zonder in detail te treden en om een lang verhaal kort te maken werd in de loop van de voorbije week ook duidelijk dat Philippe Wayenberg gewoon op post blijft als T1 bij ERC Hoeilaart voor het seizoen 2015-2016. Met die geruststellende gedachte in het achterhoofd stond de zeer moeilijke verplaatsing naar Etterbeek op de kalender. Dat hierbij zowel Timothy Van Brusselen als Sami Afkir ontbraken wegens een gele schorsing, maakte de opdracht er op het eerste zicht niet makkelijker op. Bovendien was Dimitri Meysmans met een blessure erg onzeker. Maar de Hoeilaartse middenvelder verscheen toch aan de aftrap. Verder zagen we een piepjonge bank met Shayker Hamed, Raf Renard, Maxime Nossin en Yannick Van Voorhuyzen.

Affiche eetfestijn 2015_medium

Janko Glisic

De thuisploeg begint furieus aan de wedstrijd. Na amper een paar minuten zoeft een knal van aan de rand van het strafschopgebied rakelings over de deklat van Cedric Penasse. Even later moet de Hoeilaartse doelman opnieuw ingrijpen nadat hij in de steek gelaten wordt door één van zijn verdedigers.  Maar na het openingskwartier gaat de Etterbeekse storm liggen.  Hoeilaart komt beter in de match en kan een paar keer druk zetten, voornamelijk vanop de flank.  Iets voor halfweg mag ERCH een vrije trap nemen vanop de linkerflank.  Doelman Tillens bokst de bal weg maar hierdoor is het gevaar niet geweken. Uiteindelijk valt het leder voor de voet van Janko Glisic en die knalt zijn ploeg van dichtbij op voorsprong: 0-1!  Pas op het halfuur kunnen de Brusselaars nog eens tegenprikken met een snelle uitbraak, maar de doelkans wordt over gekopt. Vijf minuten daarna volgt een hoekschop voor de thuisploeg, maar Penasse staat op de juiste plaats om de kopbal te klemmen.  Maar ook Hoeilaart kan een paar keer dreigen.  Zo wordt een schot vanuit een schuine hoek van Meysmans door de doelman ternauwernood gepareerd. De daaropvolgende hoekschop wordt door Jeroen Van Tricht rakelings over gekopt.  Na een evenwichtige eerste helft gaan we rusten met een 0-1 voorsprong.

Na de pauze is Hoeilaart veel nadrukkelijker aanwezig in de wedstrijd en zonder echt gevaarlijk te zijn dicteren de bezoekers de wet.  Bij Etterbeek is er te weinig collectief aanwezig om tot een voldragen aanval te komen zodat de Hoeilaartse verdedigers zonder al te veel problemen overeind blijven.  Tien minuten voor tijd mag Aussama Oulanti een hoekschop nemen.  Die wordt door Van Tricht hard binnengekopt buiten bereik van de doelman, maar in extremis devieert Janko Glisic de bal voor de zekerheid binnen: 0-2!  Daarmee is de match gespeeld. De zege komt niet meer in gevaar.

Ondanks het vrij evenwichtig karakter van de wedstrijd mogen we de overwinning voor ERCH zeker verdiend noemen.  Hoeilaart zorgde voor meer gevaar en had vooral meer balbezit en meer initiatief. Tactisch klopte het plaatje dat trainer Wayenbergh had getekend perfect, en ondanks een paar belangrijke afwezigen kon Etterbeek voor het eerst dit seizoen in eigen huis geklopt worden!  De Doenders boekten dus een belangrijke overwinning en komen hiermee op een mooie plaats 3 terecht in de rangschikking.  Volgende week wordt er niet gevoetbald, maar houdt ERCH wel zijn jaarlijkse steakfestijn in de Hoeilaartse cafetaria aan de Kapelstraat.  Je kan reserveren via een mailtje naar eerfestijn@erchoeilaart.be .Binnen 2 weken komt Houtain Genappe op bezoek.

Doelpunten: 21′ en 81′ Glisic (0-1 en 0-2)
ERCH speelde met: Penasse,  Stiellemans, Begdouri, Meysmans, Chaabi, Van Tricht, Oulanti, Janssens, Ghys, Huybrechts (88′ Hamed), Glisic.