13/02/2015: V. Tervuren-Duisburg A – ERC Hoeilaart A

 

De teleurstelling vorige week na de thuisnederlaag tegen Bosvoorde was bijzonder groot in het Hoeilaartse kamp.  Niet alleen werd er kansloos verloren, ook de 2de periodetitel die zomaar  voor het grijpen lag werd gemist.  Maar lang kon men niet blijven stilstaan bij deze pijnlijke ervaring want amper 5 dagen later, op vrijdag de 13de, diende ERC Hoeilaart zich te verplaatsen naar Tervuren om de enige derby die dit seizoen rijk is uit te vechten tegen de Tervurense fusieclub.  Die ploeg kent een bijzonder lastig seizoen dat ingeluid werd door de pijnlijke 5-0 nederlaag op het veld van ERCH in de heenronde.  Sindsdien is de ploeg op de sukkel en kende ze zelfs een trainerswissel.  Maar intussen gaat het al wat beter en waren de Tervurenaars gebrand op sportieve weerwraak op de Doenders.  Langs Hoeilaartse zijde was Adaon Kalala die een bleke prestatie neerzette tegen Bosvoorde terug geblesseerd.  Maar topschutter Denis Ghys keerde terug na schorsing.  Ook Nathan Huybrechts verscheen aan de aftrap. Op de bank  zaten Yannick Van Voorhuyzen, Nicolas Stiellemans, Hassan Begdouri en de jonge Raf Renard.  Het ERCH-bestuur werd op een sympathieke manier onthaald door hun Tervurense collega’s met een hapje en een drankje voor de aftrap.  Dit werd uiteraard erg geapprecieerd.

De bezoekers nemen het voortouw in de openingsfase van de wedstrijd.  Maar verder dan de rand van de zestien geraken ze niet.  Tervuren van zijn kant moet het balbezit aan Hoeilaart laten, maar kan wél voor gevaar zorgen. Zo zoeft een schot van Dewals tegen de kruising. Wanneer een minuut later Yassine Chaabi voor verzorging naar de kant is, profiteert Stijn Artois om zijn ploeg op voorsprong te brengen: 1-0 na 18 minuten spelen.  ERCH kan weinig tegen de achterstand inbrengen en het is de thuisploeg die veruit het gevaarlijkst blijft. Kort voor de rust moet Cedric Penasse alles uit de kast halen om een grotere achterstand te voorkomen.

Bij aanvang van de 2de helft wijzigt het spelbeeld niet.  ERCH heeft de bal maar doet daar niets mee, en Tervuren kan dreigen maar Penasse is attent.  Na een uur lijkt er wat licht te komen in de Hoeilaartse duisternis als Tervuren met 10 man valt waneer Van Roy met z’n 2de gele kaart naar de kant moet.  Maar Hoeilaart kan op geen enkel moment profiteren van het mannetje meer.  Integendeel, bij een verre uittrap van doelman Grandjean is Artois het snelst op de bal en kan te simpel de 2-0 scoren.  Ook deze goal brengt geen inspiratie voor de bezoekers zodat de match stilaan dood bloedt. De 0 op 6 is een feit.

Tweede nederlaag op rij voor de Doenders en opnieuw moesten we tot onze grote spijt én verwondering vaststellen dat ERCH te weinig voor gevaar kon zorgen. De schoten op doel konden we op 1 hand tellen en dat is echt te weinig voor een ploeg met zoveel kwaliteit.  Een pijnlijke 0 op 6 is het gevolg en dat dit tegen ploegen gebeurde die respectievelijk 10de en 14 de in de rangschikking stonden, stemt tot nadenken.  Tijd voor bezinning dus bij de Hoeilaartse trainers en spelers want aanstaande zondag komt de leider op bezoek: Grez-Doiceau!

Doelpunten: 17′ en 71′ Artois (1-0 en 2-0)
ERCH speelde met: Penasse, Meysmans (68′ Stiellemans), Chaabi, Van Tricht, Oulanti, Janssens, Ghys (87′ Renard), Van Brusselen, Huybrechts, Afkir, Glisic (72′ Begdouri)