14/11/2016: VV Houtem – ERC Hoeilaart A

 

De donkere wolken die boven de Kapelstraat hingen tijdens de eerste maand van de competitie, zijn intussen helemaal weggetrokken.  ERC Hoeilaart is dankzij een onwaarschijnlijke remonte weg geklommen uit de gevarenzone.  Nadat vorige week rode lantaarn Grez-Doiceau met veel overmacht werd opzij gezet, trokken de Doenders afgelopen zaterdag naar het verre Houtem.  Deze ploeg doet het merkelijk beter dan vorig seizoen en telt 2 punten meer dan ERCH.  Adaon Kalala, Bilal Mesbahi, Kevin Engelen, Raf Renard, Wout Soetaert en Loïc Dehaes vertoefden nog altijd in de ziekenboek.  Steven Op ‘t Eynde keerde wel terug in de kern, net zoals Jonas De Schaut die aan de aftrap kwam.  En laat het nu net die Jonas De Schaut zijn die voor ons voor het eerst in de geschiedenis een verslag brengt van óp het veld, in plaats van naast het veld:

Flashback naar zaterdagavond, kwart voor negen ’s avonds. De scheidsrechter blaast driemaal op z’n fluit en wijst naar de middenstip. ERCH-doelman Kevin Hannon spurt zich de longen uit het lijf richting hoekschopvlag, waar hij onder een hoop extatische ploegmakkers belandt. De spelers weten met hun overwinningskreten geen blijf en springen in het rond, terwijl het Bengaals vuur flakkert langs de zijlijn. De paars-witten van Houtem druipen met de staart tussen de benen af, voor het oog van hun talrijk opgekomen supporters.

hannon_verslag_web2

Kevin Hannon stopte 2 penalties en schonk zijn team zo de zege.

Het had er nochtans mooi uit kunnen zien voor de thuisploeg. Ze hadden een sterker spelend Hoeilaart in extremis toch nog een serieuze hak kunnen zetten. De Doenders waren immers verdiend uitgelopen tot 0-2, door een door Jonas De Schaut omgezette strafschop (die nota bene door ex-Houtem-held Kevin Wouters werd versierd) en een heerlijk schot van man in vorm Janko Glisic. Daarna leek Hoeilaart niet meer echt in de problemen te gaan komen, tot de man in het zwart – voor de gelegenheid in het oranje – de aandacht naar zich toe trok en zijn discutabele beslissingen de wedstrijd deden kantelen. Penalty nummer één: na geharrewar in de zestien krijgt kapitein Jeroen Van Tricht de bal van dichtbij op de arm en wijst de scheidsrechter naar de stip. Doelman Hannon duikt naar de juiste hoek, maar kan de bal van Houtem-spits Celis nét niet genoeg raken om hem uit zijn doelkader te houden, 1-2 dus. Met de steun van het thuispubliek – én de arbitrage – slaagt Houtem er plots weer in om gevaarlijk te zijn. Vijf minuten voor tijd volgt penalty nummer twee: een doorgebroken Houtem-speler struikelt eigenhandig in de zestien en weer gaat de bal op de stip. Het is opnieuw Celis die achter de bal gaat staan en opnieuw kiest Hannon de goeie hoek, maar dit keer houdt hij de bal wél tegen! In de herneming trapt de spits de bal nog onbesuisd naast. Hier komen de Doenders goed weg! En alsof dat nog niet genoeg is, fluit de scheidsrechter in de absolute slotseconde nog voor een derde keer strafschop. Penalty nummer drie (in het totaal dus nummer vier), voor wie de tel was kwijtgeraakt. Dit keer dacht Houtem-kapitein Knops de klus te klaren, maar dat was buiten de beresterke Kevin Hannon gerekend, die ook dit keer het plannetje doorzag en zich met een knappe beenreflex als laatste actie van de wedstrijd tot man van de match kroonde. Het vervolg kent u ondertussen.

Na een knotsgekke avond wordt zo de gestage opmars van de Doenders verdergezet. Sinds de herrijzenis tegen Butsel, ondertussen 6 weken geleden, blijft ERCH ongeslagen en zo lijkt intussen het degradatiespook meer dan bedwongen en kan stiekem in de andere richting van het klassement gekeken worden.”

Het was inderdaad al lang geleden dat de ERCH nog een dergelijk scenario had meegemaakt.  Een wedstrijd die nog lang in het geheugen zal blijven hangen, temeer de afloop gelukkig gunstig was.  In ieder geval zet de ploeg haar opmars verder in heeft zich intussen genesteld in de beoogde linkerkolom van de rangschikking.  Volgende week ontvangt men in de Kapelstraat de ploeg van FC Borght, een team waartegen ERCH vorig seizoen geen enkel puntje kon sprokkelen.  Tijd voor revanche?  Aftrap om 14.30 uur…

Doelpunten: 30′ J. De Schaut (pen. 0-1), 51′ Glisic (0-2), 75′ Celis (pen. 1-2)
ERCH speelde met: Hannon, De Schaut J., De Schaut C., Meysmans, Verheyden, Van Tricht, Glisic, Huybrechts, Wouters, De Mol, Charlier. – Invallers: Vandervoort, Dandois Devos, Op ‘t Eynde, Nicodème.