13/02/2016: ERC Hoeilaart B – VK Berg-Op

Terwijl de eerste ploeg A al een heel seizoen hoge toppen scheert in haar eerste seizoen in eerste provinciale, doen de jongeren van ERC Hoeilaart B het in 4de provinciale zelfs nog beter. Al een heel seizoen staan ze bovenaan in de rangschikking van de F-reeks, meestal op een gedeelde plaats met de gedoodverfde concurrent VK Berg-Op. Afgelopen zaterdagavond stond de absolute topper op de kalender met het duel tussen de 2 leiders. ERCH B mocht Berg-Op ontvangen op het eigen kunstgrasveld aan de Hoeilaartse Kapelstraat nadat het de heenmatch in Berg al met 1-3 kon winnen vroeger op het seizoen. In de pers konden we al lezen dat men er in de ploeg uit Kampenhout helemaal niet gerust in was. Hoeilaart was naar verluidt veruit de beste ploeg die men al tegenkwam dit seizoen. Op de Hoeilaartse bank zaten Dylan Pringier, Soufian Oulanti, Luca Verde en Milan Velle.

Na de indrukwekkende uitslagen van de laatste weken met enkel een uitschuiver tegen Moorsel, was ERCH B gebrand op een overwinning. Maar de jonge Doenders begonnen niet al te best aan de partij, en moesten gedurende het eerste halfuur hun meerdere erkennen in de bezoekers. Berg-Op kwam dan ook op voorsprong via de ervaren aanvaller Patrick Bodengien na een klein kwartier. De situatie bij de rust zag er dus niet al te best uit met een 0-1 achterstand.

Maar Hoeilaart kwam scherp uit de kleedkamer en na een dikke 5 minuten kon het gelijkmaken via Shayker Hamed. Berg-Op leek wat aangeslagen. Zeker toen een vrije trap van Tomas Vanderhoeven er 2-1 van maakte. Het bleef evenwel spannend met die kleine bonus van 1 goal, tot opnieuw Shayker Hamed in de slotfase de zege kon veilig stellen door de 3-1 te scoren.

Met de mooie overwinning tegen titelconcurrent Berg-Op zet ERCH B een serieuze stap richting de oppergaai. De man die in hoofdzaak verantwoordelijk is voor het succes, en dit al het 2de jaar op rij, is uiteraard trainer Nico Denayer. De jonge Hoeilander blijft echter bescheiden en predikt vooral voorzichtigheid. “Het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is” blijft momenteel zijn credo:
Als je met een B-ploeg werkt die uiteindelijk toch een beetje in functie van een A-ploeg staat, dan weet je dat je zelden 2 keer achter mekaar met dezelfde spelersgroep kan werken voor een wedstrijd. Dat was voor de topper niet anders. De ploeg was opnieuw op een paar plaatsen gewijzigd en dat werkt natuurlijk wel in ons nadeel. Bovendien zette de tegenstander enorm hoog druk en speelde kort op de man. We kregen daardoor weinig ruimte en hadden het moeilijk bij het uitvoetballen. Maar ondanks de vroege achterstand bleef ik geloven in een goede afloop. Berg-Op ging dit niet blijven volhouden en verbruikte door hun manier van spelen veel energie. Ik gaf de opdracht aan mijn centrale verdedigers te infiltreren met de bal aan de voet waardoor we steeds een mannetje meer hadden vooraan. Die tactiek pakte goed uit en we wonnen verdiend. Dit is inderdaad een serieuze stap richting titel en promotie, maar ook niet meer dan dat. Met nog 9 matchen te spelen is de weg nog lang en er kan nog veel gebeuren. Ik hoop uiteraard dat we dit niet meer uit handen geven, maar daarvoor zullen we elke week opnieuw met de nodige concentratie moeten spelen. Nadat we vorig seizoen de promotie op een haar na misten, is de honger naar die stap hogerop erg groot en dit zowel bij de trainer als bij de spelers. Als de promotie naar derde provinciale als kampioen kan, dan is dat het mooiste dat er is. We hebben een kwalitatief sterke groep die de stap hogerop aankan, al zullen er toch wel een paar gerichte versterkingen nodig zijn om vlot mee te draaien in P3.”

Volgende week zaterdag ontvangt ERC Hoeilaart B opnieuw een taaie tegenstander met Steenokkerzeel. Aftrap om 19.00 uur aan de Kapelstraat!

Doelpunten: 13′ Bodengien (0-1), 52′ Hamed (1-1), 65′  Vanderhoeven  (2-1), 87′ Hamed (3-1)
ERCH B speelde met: Vandervoort, Nossin, Chaabi (60′ Oulanti), Holzken, Vandiest, Frederick, Soetaert (82′ Velle), Schoofs, Leleux (66′ Verde L.), Vanderhoeven, Hamed.