13/10/2013 ERC Hoeilaart – Waver Limal: 3-1

Vorige week behaalde ERC Hoeilaart een billijk gelijkspel tegen Melsbroek. De match was de 2de uit een drieluik van thuismatchen. De eerste werd verloren waardoor de teller uitkwam op 1 op 6. Winst in de 3de wedstrijd was dus uiterst wenselijk en dat moest dan gebeuren tegen Waver Limal. Ten opzichte van vorige week verhuisde Dieter Van Tricht naar de bank. Jank Glisic kwam terug uit blessure en verscheen aan de aftrap. Gysegom, Termini en Van Voorhuyzen waren de andere invallers.

De bezoekers beginnen tegen een verschroeiend tempo aan de partij en slordig uitverdedigen aan Hoeilaartse zijde levert na amper 3 minuten spelen een vrije schietkans op voor Limal, maar gelukkig wordt de bal nipt voorlangs gemikt. Voor Hoeilaart krijgt Yunus Yildiz een goede mogelijkheid maar hij krijgt de bal niet onder controle en weg kans. Nadat ERCH 2 interessante vrije trappen niet benut waagt Timothy Van Brusselen z’n kans vanop zo’n 18 meter en met succes. Het hard schot met de glibberige bal op een nat veld schampt af op een verdedigend been en ook de doelman komt te laat: 1-0! Waver Limal gaat echter door op z’n elan van de openingsfase en Cedric Penasse moet een schot van dichtbij met een beenveeg wegkeren. Halverwege de eerste helft wordt er opnieuw slap verdedigd bij de thuisploeg en een bezoeker gaat neer in de 16: strafschop! De penalty wordt keurig omgezet en het staat weer gelijk: 1-1. We naderen stilaan de rust als Hoeilaart een vrije trap krijgt schuin voor de rechthoek. Van Brusselen zet zich achter de bal en trapt de vrije trap naar de 2de paal en Jeroen Van Tricht verlengt binnen: 2-1! Nauwelijks een minuut later snoept uitblinkerVan Brusselen de bal af van een bezoeker en stormt op doel af. Hij legt slim breed naar de goed gevolgde Janko Glisic die makkelijk de 3-1 kan scoren! Dat is meteen de ruststand.

Na de pauze blijft Yildiz in de kleedkamer en in zijn plaats komt Dieter Van Tricht op het veld. De 2de helft heeft een pak minder te bieden dan de eerste . ERCH speelt afwachtend en loert op de counter, terwijl Waver Limal een steriel overwicht heeft. Echt veel dreiging gaat er niet uit van de bezoekers al staat Penasse een paar keer op de juiste plaats. De bezoekers komt één keer heel dicht bij de aansluitingstreffer maar de kopbal verdwijnt via de paal in de handen van Penasse. Ook Van Brusselen en de ingevallen Tom Gysegom krijgen nog goede kansen maar de doelman voorkomt een 4de Hoeilaartse goal. Er komen ook nog een paar corners en vrije trappen waarbij de bezoekers toch wel veel vrijheid krijgen en telkens ongehinderd mogen inkoppen, maar gescoord wordt er niet meer. De buit is binnen.

20130908_timoWaver Limal kon z’n verschroeiende start niet volhouden en het Hoeilaartse openingsdoelpunt viel een beetje uit de lucht. Maar de Doenders speelden met de juiste ingesteldheid en legden de partij met 2 goals op 1 minuut tijd in een beslissende plooi.  De opluchting dat er eindelijk nog eens thuis werd gewonnen was groot, niet in het minst bij sterkhouder Timothy Van Brusselen:
Waver Limal was een van de betere ploegen waar we dit voetbalseizoen al tegen speelden. Ik vond dat we aan elkaar gewaagd waren maar wij kregen de betere kansen en hebben deze ook afgemaakt. Ik hou een gevoel van opluchting over aan de wedstrijd: vorige seizoenen hebben we een stevige thuisreputatie opgebouwd en eindelijk (na 4 thuiswedstrijden) hebben we de 3 punten thuis kunnen houden.  Maar goed, we zitten nog altijd in een transitieperiode. Tijdens de eerste match tegen Wezembeek-Oppem was dit het duidelijkst, daarna ging het al beter. De verschillen met de tegenstanders waren vooral de duelkracht.  De duels in 2e provinciale zijn veel steviger dan in 3e, individuele fouten worden sneller afgestraft en we slagen er niet altijd in om de volledige match 100% te focussen. Op de te verbeteren punten wordt wekelijks gehamerd op training en ik heb er dan ook een goed oog in dat we deze fouten minder vaak zullen maken. Anderzijds hebben we genoeg voetballend vermogen om in 2e provinciale ons mannetje te staan. We staan op een 8e plaats met 1 match minder gespeeld en 3 punten verschil van de rode lantaarn. Op basis van de gespeelde wedstrijden vind ik persoonlijk dat we zelfs iets hoger hadden kunnen staan als we met meer maturiteit hadden gespeeld.

Opdracht volbracht voor ERCH en dus kan men met een gerust gemoed toeleven naar de match van volgende week op het veld van Etterbeek.  Graag vestigen we ook nog uw aandacht op het ERCH Mosselweekend van 18-19-20 oktober aanstaande.

Doelpunten: 16′ Van Brusselen (1-0), 23′ Bulinckx (pen. 1-1), 38′ Van Tricht J. (2-1), 39′ Glisic (3-1)
ERCH speelde met: Penasse, Begdouri, Janssens, Chaabi, Stiellemans (85′ Termini), Yildiz (46′ Van Tricht D.), Afkir (63′ Gysegom), Van Tricht J., Oulanti, Glisic, Van Brusselen.