19/09/2015: HO Bierbeek A – ERC Hoeilaart A

Na het knappe gelijkspel tegen het sterkte Stokkel had de groep van coach Wayenbergh zeker vertrouwen opgedaan en ze trokken dan ook met ambities naar één van de topploegen van de reeks, HO Bierbeek. Terwijl in Hoeilaart het Druivenfestival in alle hevigheid losbarstte, zorgde (alweer) een jeugddag van de thuisploeg voor weer wat sfeer en animo rond het terrein. Voor de aftrap toch enkele afwezigen. Stiellemans & Chaabi sukkelen nog steeds met blessures, Jonas De Schaut moest in laatste instantie ziek afmelden en Bedou Dipakayi was door zijn dubbele gele kaart van de week voorheen geschorst. Op de bank namen deze keer Cédric De Schaut, Adaon Kalala, Nathan Huybrechts en reservedoelman Van Voorhuyzen plaats.

Op een drassige, maar goed bespeelbare grasmat begonnen beide ploegen eerder afwachtend. Veel middenveldspel dus en ERCH leed teveel balverlies toen ze aan de bal waren, waardoor de tegenstander de wedstrijd eigenlijk kon controleren. Daar waar er bijzonder weinig doelgevaar te noteren viel het eerste kwartier, viel de openingstreffer dan ook eerder uit de lucht. Een diepe lange bal viel over Tommy Verheyden en Antheunis dook perfect de ruimte in om vanuit een scherpe hoek Fred Desomberg te vloeren. Bierbeek leek niet meteen door te duwen en ERCH kon stillaan wat meer balbezit opeisen. Toch deden de vele balverliezen pijn aan de ogen en was ERCH met moeite in staat om voor doel van de Bierbeekse goalie te komen. Aan de overzijde bleef Desomberg ook eerder werkloos, zodat Bierbeek met een op zich verdiende 1-0 voorsprong kon gaan rusten.

Coach Wayenbergh had zijn spelers duidelijk de levieten gelezen, want na de rust stond ERCH veel scherper te spelen en was ook de drang naar voren groter. Een aantal hoekschoppen konden worden afgedwongen en het bibberde bij momenten in de Bierbeekse zestien meter. Aan de overzijde moest echter Fred Desomberg ook zeer attent blijven. Niet zozeer voor de Bierbeekse spitsen, maar het waren ERCH’ers zelf die hun doelman enkele gave reddingen uit de handschoenen deed schudden. Een terugspeelbal met het hoofd van Janssens kon hij maar net onder de lat uit tikken en ook een tussenkomst van Van Tricht zeilde maar net naast eigen doel. Aan de overzijd bleven de aanvallers van ERCH echter hard werken, doch er waren weinig openingen te vinden in de stugge thuisdefensie. Een kleine tien minuten voor het einde echter kon ERCH toch de gelijkmaker aantekenen. Een harde en lage hoekschop van Van Brusselen kwam in het pak terecht en daar tikte (dixit onze spelers) een verdediger als laatste de bal in eigen doel. ERCH had blijkbaar bloed geroken, want even later zeilde een schot maar net naast. Uiteindelijk floot de ref de wedstrijd af bij een billijk gelijkspel. We moeten eerlijk zijn en zeggen dat het gelijkspel op zich wat geflatteerd is voor de Doenders, maar de blijvende inzet en overtuiging zorgden er uiteindelijk voor dat met een punt in de achterzak er verder kon gefeest worden in Doenderland.

Alweer een knap resultaat van ERCH dat nu ook op verplaatsing bij één van de toppers van de reeks punten kon wegkapen. Een uitslag die vertrouwen moet geven naar de volgende wedstrijden toe. Komend weekend komt Merchtem op bezoek aan de Kapelstraat. Velen hopen dat de Doenders hun thuisreputatie eer kunnen aan doen en de punten kunnen thuis houden. Aftrap zondag om 15u, supporters, allen op post !!
Doelpunten: 17′ Antheunis (1-0), 82′ own-goal (1-1)

ERCH speelde me: Desomberg, Verheyden, Van Tricht, Oulanti, Janssens, Ghys, Van Brusselen, Glisic (’46 Kalala), Dehaes (87′ De Schaut C.), Nicodème & Brackman (73′ Huybrechts).

We geven graag nog even mee dat onze P4 nu reeds op sneltreinvaart zit. De jonge bende van coach Denayer klopte Tervuren-Duisburg in de kleine derby met 5-0 en blijft ongeslagen aan de leiding. Volgend weekend trekt ERCH B op verplaatsing naar Bertem-Leefdaal B, aftrap op zaterdag om 19u30.