13/09/2015: ERC Hoeilaart A – ROFC Stockel A

 

Vorige week moest ERC Hoeilaart A zijn meerdere erkennen in KFC Diest.  Zoals verwacht botsten de Doenders op een sterke tegenstander die wellicht een hoofdrol zal spelen in eerste provinciale dit seizoen.  Maar ondanks dat zetten de spelers van trainer Philippe Wayenbergh een verdienstelijke prestatie neer die moed moest geven om thuis Stokkel mee partij te geven.  Die ploeg promoveerde een jaartje eerder dan ERCH naar 1ste provinciale en stond vorig seizoen het grootste deel van de tijd bovenaan.  Maar toch was het geloof in Hoeilaart groot om iets te rapen tegen Stokkel.  Qua selectie keerde Tommy Verheyden terug uit blessure.  Cedric De Schaut verscheen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap naast zijn broer Jonas in de verdediging.  Kenneth Brackman was geblesseerd, net als Yassine Chaabi en Nicolas Stiellemans.  Op de bank maakte Bedou Dipakayi zijn rentree in de kern naast Adaon Kalala, Aussama Oulanti en Yannick Van Voorhuyzen.

De wedstrijd begint aan een razendsnel tempo met felle duels maar weinig goed voetbal.  De bezoekers nemen de bovenhand en zijn het meest aan de bal, maar het doel van Fred Desomberg wordt niet bedreigd.  Het is dan ook wachten tot 10 minuten voor de rust op het eerste echte schot op doel.  Een afvallende bal wordt knap in één tijd op de slof genomen maar de volley gaat een metertje over.  Aan de overkant krijgt Ghys een unieke kans om, nadat de bal van een verdediger wordt ontfutseld, zijn ploeg op voorsprong te brengen maar doelman Wysgeer redt knap.  Na de hoekschop die daarop volgt geraakt de bal niet weg uit de kleine rechthoek maar toch kan er geen goal uit gepuurd worden. We gaan rusten met een logische 0-0 tussenstand.

Na de pauze verandert het spelbeeld niet.  Veel inzet, veel duels maar weinig combinaties.  Beide ploegen hanteren veelal de lange bal met haast evenveel buitenspelsituaties tot gevolg.  Past in de slotfase komt er wat animo.  Wanneer de ingevallen Bedou Dipakayi die reeds met geel bedacht werd even voordien, een onnodig harde tackle uitvoert aan de middenlijn, krijgt hij zijn 2de gele kaart. ERCH moet dus met 10 verder voor de laatste 10 minuten. Stokkel lijkt hieruit moed te putten en kan nu pas echt voor dreiging zorgen.  Het meeste gevaar komt nog van een afstandsschot dat via de onderkant van de lat terug het veld in botst. Gelukkig voor de thuisploeg gaat die bal er dus niet in.  Het blijft 0-0.

Een logisch en billijk gelijkspel tussen 2 ploegen die veel inzet toonden maar daardoor te weinig aan voetballen toekwamen.  Enkel toen ERCH met 10 viel kon Stokkel echt een vuist maken en kwamen de Doenders goed weg wanneer het schot van Baur via de onderkant van de lat terug het veld in botste.  Het was in ieder geval duidelijk dat het jaartje extra ervaring in P1 de bezoekers ten goede kwam.  Het wordt voor ERCH zaak om het ritme en de duelkracht van eerste provinciale zo snel mogelijk op te pikken.  Maar het is tegelijk duidelijk dat dit al elke wedstrijd beter en beter gaat.  Volgende zaterdagavond speelt ERCH A op het veld van HO Bierbeek om 19u30 (Wijnenberg 1 te Bierbeek). Supporters op post!!!

De Hoeilaartse P4 blijft intussen ongeslagen in 4de provinciale F na winst op het veld van FC Moorsel.  Aanstaande vrijdag om 20.00 uur spelen de mannen van trainer Nico Denayer de derby thuis tegen V. Tervuren-Duisburg B.

ERCH  speelde met: Desomberg, Nicodème, De Schaut J., Verheyden, De Schaut C., Van Tricht, Janssens, Ghys, Van Brusselen (85′ Kalala), Glisic (68′ Oulanti), Dehaes (55′ Dipakayi)