19/08/2018: KHO Huizingen – ERCH A

ERC Hoeilaart kende totnogtoe een succesvolle campagne in de Group S-Cup, beter bekend als de Beker van Brabant.  Met vlotte overwinningen tegen achtereenvolgens VK Holsbeek en KFC Perk stond ERCH mee aan de leiding.  Afgelopen zondag werd er op het veld van tweedeprovincialer KHO Huizingen gespeeld. Voor deze derde wedstrijd van de Group S-cup kon trainer Laurent Dricot niet rekenen op José Salumu, Kylian Lénaers en Nathan Goffart wegens blessures. Op de bank begonnen Bjarne Vandervoort, David Corbino, Rony Bukasu en Emanuel Kayinda.

Hoeilaart eigent zich van bij het begin (en eigenlijk tot het einde van de wedstrijd) de bal toe. Maar dit overweldigend balbezit resulteert niet in doelrijpe kansen. Integendeel: op een sporadische tegenprik van de thuisploeg, ziet de ref een fout van Eliel Litu aan de zijlijn. De vrijschop die erop volgt wordt aan de eerste paal geplaatst en daar kan een plaatselijke voorspeler vrij inkoppen. De Hoeilaartse verdediging keek ernaar, en zag dat het goed was. Na 10 minuten staan de Doenders daarmee 1-0 in het krijt. Geen man overboord, het zal wel goed komen. Een corner voor Hoeilaart wordt voor doel gebracht en weggekopt door de grote verdedigers van Huizingen. Denis Wénin wil de bal in volle vlucht raken maar moet zich inhouden om de tegenstander niet te raken. Die trapt wild naar voor waarbij de Hoeilaartse tweemansverdediging te laks ageert en daar kan de vinnige Kjent Christiaens van profiteren en hij lobt knap de uitgekomen Mwaso.  Goed 15 minuten gespeeld en al 2-0 achter.  Hoeilaart speelt te traag en te centraal om ook maar iets klaar te maken. Na een korte drankpauze kan Arnaud Beaunom dan toch eens in het straatje gestuurd worden, maar hij is te verrast om af te werken en plaatst de bal naast de lege goal. We gaan rusten met een 2-0 achterstand en hopen op beterschap in de tweede helft.

Na de rust zien we toch wat meer inzet bij de bezoekers, maar toch blijft ERC Hoeilaart in hetzelfde bedje ziek. Veel balbezit maar te trage combinaties, veel onnodig balverlies door slecht inspelen, niet de minste scherpte. Erger nog: na goed een uur spelen breekt Huizingen nog eens uit en scoort de 3-0 uit het niets. Met nog 5  minuten te spelen lukt het dan toch mits wat hulp van de thuisverdediging die de voorzet verkeerd inschat en slecht wegwerkt. Sébastien Pirotte is er als eerste bij en legt de bal naast de keeper in doel: 3-1.  Dat is meteen de eindstand van een teleurstellende bekerpartij.

Ondanks het zeer matige vertoon mogen we evenwel niet te lang kankeren bij deze wedstrijd. Dit was waarschijnlijk de zwakste wedstrijd van het seizoen. Alles wordt beter vanaf nu en we kijken uit naar volgende zondag want dan geven we FC Lennik partij thuis om 16.00 uur. Eerst is er nog nog een dubbele vriendschappelijke wedstrijd tegen Genappe op donderdag 23/08 om 20u00. ERCH A ontvangt thuis en ERCH B verplaatst zich naar Genappe.

ERCH Speelde met: Mwaso, Litu, Suarez, Omonga, Wénin, Marques, Vandiest (65′ Corbino), Pirotte, Beaunom (65’ Kayinda), Kalala (70’ Bukasu), Diogo.