02/09/2018: KOVC Sterrebeek – ERCH A

Na een vrij succesvolle voorbereiding en/of bekercampagne, stond voor de Hoeilaartse eerste ploegen tijdens het afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op de kalender.  De Hoeilaartse P3 had meteen een echte derby op het programma tegen de buren van Tempo Overijse B. In eerste provinciale diende ERCH A zich te verplaatsen naar het nabij gelegen Sterrebeek.

Op zaterdagavond was het eerst de beurt aan ERCH B om de buren uit Overijse partij te geven.  In de kern van de nieuwe trainer Kris Bossens vielen in het tussenseizoen niet zoveel wijzigingen te noteren t.o.v. vorig seizoen.  Een paar spelers kwamen de rangen versterken en de club zag slechts een paar enkelingen vertrekken.  De basis bleef dus intact waardoor men ervan uitgaat dat de Hoeilaartse P3 een mooi seizoen zal beleven.  Wat de wedstrijd zelf betreft, startten de Doenders ijzersterk met eerst een knal op de deklat, en even later een vroege voorsprong vanop de penaltystip via Shayker Hamed.  Op het einde van een al bij al evenwichtige eerste helft verliest Overijse Matuta met een rode kaart.  Wanneer het vroeg in de 2de helft 2-0 wordt met een treffer van Tomas Vanderhoeven, lijkt de wedstrijd gespeeld.  Toch knokken de bezoekers zich terug in de wedstrijd na een goal van Morina: 2-1 na een uurtje spelen.  Naarmate de wedstrijd vordert nam ERCH meer en meer de bovenhand en het mannetje minder laat zich bij de bezoekers duidelijk gevoelen.  Uiteindelijk lopen de Doenders nog verder uit tot 6-1, alvorens Bouchery de 6-2 eindstand kan vastleggen.  In ieder geval een deugddoende derby-zege voor ERCH dat meteen zijn eerste overwinning op zak steekt!

De Hoeilaartse A-ploeg onderging zoals gezegd een ware metamorfose tijdens het tussenseizoen.  Het werd dus een hele uitdaging voor de trainersstaf om van een talentrijke groep individuen een hechte ploeg te maken.  Maar tijdens de voorbereiding werd al snel duidelijk dat er wel muziek zat in de kern en na een mooie campagne voor de beker van België én die van Brabant, leek de ploeg van T1 Laurent Dricot en zijn assistenten Olivier Ambroise en Cedric Demaerschalk klaar voor het grote werk.  De eerste wedstrijd werd afgewerkt op het veld van KOVC Sterrebeek, een ploeg die samen met ERCH degradeerde uit de 3de amateurklasse en eveneens een groot spelersverloop kende tijdens de zomermaanden.  De wedstrijd start evenwichtig, maar na 20 minuten spelen gaat thuisspeler Leten aan de noodrem hangen en hij mag zich vroegtijdig gaan douchen met een rode kaart.  De vrije trap die uit zijn overtreding volgt wordt door Sébastien Pirotte mooi buiten het bereik van doelman Mannaerts binnen geplaatst: 0-1!  Nog voor de rust kan alweer Pirotte toeslaan en ERCH op een geruststellende 0-2 voorsprong brengen.  Na de pauze komt de Hoeilaartse zege nooit in gevaar.  De wedstrijd is helemaal gespeeld wanneer kapitein Yvan Suarez Barrio net voor het uur de 0-3 op het scorebord kan brengen.  Thiry kan voor de thuisploeg nog de eerredder scoren, maar verder geraakt Sterrebeek niet meer.  De buit is binnen voor de Doenders!

ERCH-Trainer Laurent Dricot is een tevreden man.

Trainer Laurent Dricot was uiteraard opgetogen met deze overwinning na een toch wel geslaagde voorbereiding:
“Ik had nog wat twijfels voor wat betreft de beschikbare profielen ten opzichte van het systeem dat ik wilde spelen.  Hierbij komt het erop aan om het juiste evenwicht te vinden tussen het offensieve en het defensieve, waar we volgens mij toch nog wat vooruitgang kunnen boeken.  Maar globaal gezien onthoud ik heel veel positieve zaken van de voorbereiding gezien het groot aantal nieuwe spelers.  Een eerste stap was een cohesie te creëren binnen de groep, en we kunnen volgens mij toch wel stellen dat we daarin geslaagd zijn.   Op sportief vlak stond alles toch vrij snel op punt met een prachtig parcours in de beker van België, al blijf ik voor wat betreft de beker van Brabant toch met een gevoel van te weinig zitten.  Wat de wedstrijd op Sterrebeek betreft zag ik tijdens de eerste 20 minuten, voor de uitsluiting dus, de thuisdoelman toch een paar knappe reddingen doen, maar ook Mwaso moest zich paraat tonen op een vrije trap van hun nummer 10.  Maar ERCH was toch wel de gevaarlijkste ploeg en dus was de tussenstand bij de rust logisch.  Tijdens de 2de helft hebben we wat gas teruggenomen, anders was de score wellicht hoger opgelopen. Maar het hoofddoel was een goede start met een goed resultaat.  De komende weken zullen we dit wel moeten bevestigen tegen ploegen van een ander kaliber.  We mogen ook niet vergeten dat amper een paar weken geleden, we nog aan de fundamenten aan het werken waren.  Intussen zitten bijna aan de afwerking van het gelijkvloers en als we zo kunnen verder bouwen zal de eerste verdieping klaar zijn tegen de winterstop.  Het zal vooral belangrijk zijn dat we een zekere regelmaat aan de dag leggen om te kunnen groeien en daar zijn we momenteel goed voor op weg.  Volgende week ontmoeten we met Veltem thuis een ploeg die erop gebrand zal zijn om ons te kloppen en zo uit ons vertrouwen te halen.”

Doelpunten: 20′ en 40′ (Pirotte 0-1 en 0-2), 58′ Suarez Barrio (0-3), 82′ Thiry (1-3).
ERCH speelde met: Mwaso, Litu, Omonga, Marques Tereso, Suarez Barrio, Inacio Ribeiro, Goffart, Wénin, Kanyinda, Bukasa, Pirotte.  Invallers: Vandervoort, Corbino, Vandiest, Salumu.