15/08/2018: ERCH A – FC Perk

Aangezien vorige zondag ERC Hoeilaart A nog in actie kwam voor de Beker van België (Croky Cup), moest de 2de wedstrijd voor de Beker van Brabant midden in de week afgewerkt worden.  De tegenstander was FC Perk dat uitkomt in 2de provinciale A.

Qua selectie kon trainer Laurent Dricot niet rekenen op Kylian Lénaers die zich blesseerde tegen Olympic Charleroi.  Ook aanvaller José Salumu was nog steeds afwezig.  In doel begon Bjarne Vandervoort aan de partij, waardoor Chris Mwaso op de bank startte naast  Emanuel Kanyinda, Tom Raemdonck en Arnaud Beaunom.

Sébastien Pirotte scoorde maar liefst 3 keer.

De bezoekers schieten furieus uit de startblokken met veel drang naar voren.  Dat resulteert na 5 minuten spelen in een schot op doel dat maar net naast gaat.  ERCH lijkt niet echt wakker te zijn en moet de wet van de sterkste ondergaan.  Pa na ruim een kwartier spelen kan Adaon Kalala voor het eerst dreigen wannneer hij voor doelman Vujadinovic afgezonderd wordt maar de doelman brengt redding met de voet.  Perk blijft echter de betere ploeg en tracht het tempo hoog te houden.  Ongeveer halfweg de eerste helft herstelt de thuisploeg enigzins het evenwicht en kan op haar beurt een paar keer uitbreken.  Het duurt dan ook niet lang vooraleer de snelle Nathan Goffart de buitenspelval kan omzeilen en de 1-0 voorbij Vujadinovic schieten. Het enthousiasme van Perk lijkt ineens wat gebroken.  Er komen nog uitstekende mogelijkheden voor Sébastien Pirotte en voor Kalala, maar telkens trekt Vujadinovic aan het langste eind.  Omdat de gecreëerde Hoeilaartse kansen niet worden afgewerkt, staat het slechts 1-0 bij de rust.

Na de pauze gaan de Doenders door op hun elan.  De bezoekers lijken voor de rust hun beste pijlen verschoten te hebben en kennen duidelijk een fysieke terugval.  De combinaties komen er aan Hoeilaartse zijde steeds beter uit, al laat de afwerking het wel afweten.  Nadat een paar uitstekende kansen niet worden benut, duurt het tot de 72e minuut alvorens de verlossende 2-0 op het scorebord komt.  Pirotte schiet een voorzet van Dylan Vandiest in één tijd binnen.  Een paar minuten is de wedstrijd helemaal gespeeld wanneer een kopbal van Goffart door Vujadinovic nog wordt afgeweerd maar Pirotte goed gevolgd is om de 3-0 binnen te prikken.  Maar af en toe kan ook Perk toch voor wat dreiging zorgen, voornamelijk omdat Hoeilaart achteraan wat nonchalant begint te voetballen.  Maar doelman Bjarne Vandervoort staat pal en geeft geen krimp.  Uiteindelijk kan Pirotte op het middenveld een tegenstander de bal ontfutselen en alleen op de doelman afgaan. De Hoeilaartse aanvaller laat de 4-0 niet liggen en legt zo de eindstand vast.  Ook in de strafschoppenreeks haalt ERCH het met 5-4.

Hoewel de ploeg, net als tegen Holsbeek, in de aanvangsfase de zaken wat licht leek op te vatten, kon ERCH na de openingsgoal op bij momenten indrukwekkende wijze vlot afstand nemen van een moedig KFC Perk.  Een karrevracht aan doelkansen werd daarbij dan nog onbenut gelaten.  Daarmee wint Hoeilaart ook zijn 2de partij voor de Beker van Brabant.  De volgende afspraak is er aanstaande zondag al op het veld van KHO Huizingen (Sportstadion O. Van Roy, Sollenbeemd te Huizingen).

Doelpunten: 31′ Goffart (1-0), 72′, 76′ en 82′ Pirotte (2-0, 3-0 en 4-0).
ERCH speelde met: Vandervoort, Suarez Barrio, Corbino, Marques Tereso (85′ Kanyinda), Vandiest, Inacio Ribeiro, Goffart, Hasevoet, Kalala (80′ Raemdonck), Pirotte.