19/01/2014: ERC Hoeilaart – RCS Ohain: 4-0

Met dank aan Noppe

ERC Hoeilaart was op dreef de laatste weken en moest in de thuiswedstrijd tegen Ohain laten zien dat het niet alleen de goede lijn verder kon trekken, maar tevens de kans kon grijpen om nogmaals een sprong voorwaarts te maken in het algemeen klassement. Bij de thuisploeg ontbrak Yassine Chaabi met een gele schorsingsdag, maar coach Wayenbergh recupereerde wel Samir Afkir en Thibauld Gérard, die beiden ook meteen terug aan de aftrap verschenen. Reservedoelman Van Voorhuyzen kreeg op de bank het gezelschap van Stiellemans, Legrand en Gysegom.

ERCH liet van in het begin de bal goed rondgaan en de bezoekers konden niets anders doen dan de gaten trachten toe te lopen en er zelf sporadisch uit te komen. Dit lukte hen echter niet echt, al waren de kansen ook langs de thuiszijde vrij schaars. Hoeilaart kon maar moeilijk de bezoekende muur slopen, ook al werd het tempo zeer strak gehouden en was het veldoverwicht overduidelijk. Toch stond de belangrijke voorsprong al na 20 minuten op het scorebord toen Shayker Hamed zich goed doorzette en zijn voorzet door Timothy Van Brusselen knap aan de eerste paal in doel werd gedevieerd. ERCH rook bloed en wilde snel een geruststellende voorsprong bij elkaar voetballen. Toch was het even schrikken toen Gérard zich verslikte in de bal en zo de bezoekende spits een vrijgeleide naar doel gaf. Deze was echter te onzelfzuchtig en bediende een in duidelijk buitenspel staande medemaat. De gelijkmaker werd dus logischerwijze afgekeurd. Vlak voor de pauze knalde Sow voor de bezoekers nog op de paal en vlak daarna kon ERCH dan toch nog de voorsprong verdubbelen. Van Brusselen wurmde zich voorbij de bezoekende defensie en bood de 2-0 op een zilveren schoteltje aan. Janko Glisic kon zo één van zijn gemakkelijkste doelpunten ooit scoren. Een opsteker voor de Doenders en een mentale tik voor de bezoekers zo vlak voor rusten. De tussenstand bij rust weerspiegelde uiteindelijk perfect het duidelijke overwicht van de thuisploeg.

Na rusten wijzigde er niets bij de thuisploeg en al vrij snel was alle hoop voor Ohain weg toen Shayker Hamed gehaakt werd in de zestien en de bal op de stip ging. Timothy Van Brusselen nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de elfmeter rustig binnen. 3-0 en boeken toe. Ohain was voetballend duidelijk de mindere van een enthousiast ERCH, maar krijgt toch krediet voor het feit dat ze de eerredder bleven najagen. Zo knalde Sow de bal staalhard op de lat nadat hij zich knap vrij draaide. Aan de overzijde wou Hoeilaart meer en was er soms net iets te weinig overleg in het spel om de kansen af te maken. Door de wissels en het feit dat er niet veel meer moést ging het tempo wat uit de wedstrijd, maar bleef het toch aangenaam kijken voor de talrijk opgedaagde toeschouwers. Zij zagen Janko Glisic uiteindelijk vlotjes de 4-0 aantekenen en nog enkele stevige kansen werden de nek omgewrongen. Al zou een hogere score misschien net wat overdreven geweest zijn voor de moedige, maar onmondige bezoekers. Na negentig minuten was de 4-0 eindstand dan ook veelzeggend voor de wedstrijd. Een duidelijke zege voor een bijwijlen vlot en sterk combinerend ERCH, dat de tegenstander nooit in de wedstrijd liet komen en zelf zijn sterkte vorm blijft aanhouden.

De goede resultaten van de voorbije 3 matchen brachten ERCH niet alleen naar plaats 6 in de rangschikking, maar waren ook nodig met het oog op de 4 komende wedstrijden. Deze worden allen op verplaatsing gespeeld en tegen 3 van de 4 ploegen verloor Hoeilaart punten in de heenronde. Volgende week trekken de Doenders naar het sterke Kosova Schaarbeek. In de heenwedstrijd werd vrij kansloos met 0-2 verloren tegen de zeer ervaren en technisch sterke ploeg uit Schaarbeek. Sindsdien heeft ERCH echter duidelijk laten zien dat het zijn plaats heeft in deze 2e provinciale en dat het elke ploeg meer dan moeilijk kan maken. We zakken met z’n allen dus in volle vertrouwen af naar het Stade Chazal in Schaarbeek en gaan ook daar opnieuw op zoek naar de punten en naar de 10e wedstrijd op rij zonder verliesmatch. Supporters, allen op post voor deze topwedstrijd !!

Doelpunten: 20′ Van Brusselen (1-0), 45′ Glisic (2-0), 55′ Van Brusselen (3-0, pen), 70′ Glisic (4-0).
ERCH speelde met: Penasse, Oulanti, Begdouri (60′ Stiellemans), Termini (72′ Legrand), Van Tricht J., Van Brusselen, Glisic (72′ Gysegom),, Hamed,, Janssens, Gérard, Afkir.