12/01/2014: OFC Stokkel – ERC Hoeilaart: 0-0

Met dank aan Noppe.

Na de knappe prestatie tegen het ambitieuze Wezembeek vorige zondag, moest ERCH opnieuw een tegenstander van formaat bekampen. Het ongeslagen Stokkel ging na een spectaculaire partij (3-3) in de heenronde op ‘t laatste nippertje met een punt lopen en de leider was dan ook op zijn hoede voor de enthousiaste Doenders. Trainer Waeyenbergh kon echter niet rekenen op de geel geschorste Afkir en de geblesseerde Gérard. In hun plaats kwamen Maxime Legrand en Anthony Termini aan de aftrap, laatstgenoemde trouwens tegen zijn ex-ploeg.

Onder het toeziend oog van de talrijk opgekomen toeschouwers, waaronder vele Hoeilanders, trokken beide ploegen meteen alle registers open. Er werd vrank en vrij gevoetbald en net als de week daarvoor ging ERCH vlot mee in het combinatievoetbal. Er werd zeker niet gekozen om een muur op te trekken om de leider uit hun tent te lokken. Vele (faire) duels waren dan ook ons deel en het spel golfde vlot over en weer. Tot vele kansrijke doelpogingen kwam het echter langs beide kanten niet meteen. Voor de thuisploeg wurmde Bouhna zich voorbij Yassine Chaabi, maar besloot oog in oog met Penasse toch nog naast de paal. Even later leek diezelfde Bouhna dan toch te kunnen juichen, maar zijn doelpunt (na een mooi geplaatste kopbal) werd terecht afgekeurd wegens overduidelijk buitenspel. ERCH daarentegen kwam vaak aan het doelgebied van doelman Wysgeer, maar vaak stopten de acties daar dan. Verder dan enkele schuchtere pogingen van Glisic & Van Brusselen geraakten onze jongens de eerste helft niet. Toch hield iedereen een goed gevoel over aan de brilscore bij de rust, na een aangename en boeiende eerste periode.

Nadat de toeschouwers in de kantine zich hadden opgewarmd en de eindfase in het BK cyclocross konden bekijken, kwam na de rust de wederoptredende Oulanti het veld in voor Maxime Legrand. Beide ploegen betraden de synthetische grasmat meteen terug met dezelfde intenties als de eerste speelhelft. Vlotte en voetballende combinatiesl werden afgewisseld met stevige duels en het spel bleef aangenaam over en weer gaan. Nu was het echter Hoeilaart dat het vaakst voor de de dreiging zorgde. Eerst was de inzet van Janko Glisic net niet hard genoeg en kon de bal voor de lijn gekeerd worden. Nadien vond Timothy Van Brusselen doelman Wysgeer op zijn weg toen hij in het straatje alleen voor de thuisportier opdook. De thuisploeg zelf counterde vaak ook gevat, doch doelman Penasse bleef vrij werkloos gedurende de tweede periode. Buiten wat afzwaaiende afstandspogingen was er weinig reëel gevaar van de thuisploeg. ERCH zelf kwam uiteindelijk nog zeer dichtbij de winst, toen de ingevallen Gysegom zich in de slotminuut weg draaide van de thuisdoelman en de bal goed achteruit legde op Glisic. Met enkele verdedigers in de nek, plaatste Janko de bal echter nipt langs de verkeerde kant van de paal.De scheidsrechter vond de wedstrijd blijkbaar ook behoorlijk boeiend aangezien hij diverse minuten liet overspelen, maar floot uiteindelijk de wedstrijd af met een billijke brilscore.

Een meer dan verdiend punt voor ERCH dat duidelijk de goede lijn van de laatste weken kon bevestigen. De thuisploeg gaf op alle vlakken dan ook een open doekje voor ERCH, waardoor de ganse groep van spelers, trainers en begeleiders dan ook terecht fier mogen zijn op hun welverdiend punt. Het applaus na de wedstrijd van vriend & vijand bevestigde dit nogmaals.

Volgend weekend moet het mooie rapport van de voorbije weken (geen nederlaag tegen de top drie en reeds acht wedstrijden ongeslagen) bevestigd worden in de thuiswedstrijd tegen Ohain. In de heenwedstrijd werd daar vlot gewonnen, doch van onderschatting mag er zeker geen sprake zijn. Winst zou onze jongens echter de nodige ademruimte geven om nadien een periode in te gaan met meerdere opeenvolgende verplaatsingen. Dit zal zondag wel dienen te gebeuren zonder de geel geschorste Yassine Chaabi. Sami Afkir keert daarentegen dus wel terug uit schorsing. Supporters, allen op post komende zondag om 15u aan de Kapelstraat voor deze belangrijke thuiswedstrijd tegen Ohain !!

Doelpunten: Geen
ERCH speelde met: Penasse, Chaabi, Begdouri, Stiellemans, Termini (86′ Van Crombrugge), Van Tricht J., Van Brusselen, Glisic,, Legrand (46′ Oulanti), Hamed (70′ Gysegom), Janssens.