18/09/2017: Diegem Sp. – ERC Hoeilaart A

Het was een ijskoude douche die de spelers én supporters over zich kregen toen ERC Hoeilaart vorige week diep in de blessuretijd de gelijkmaker te slikken kreeg in de thuiswedstrijd tegen FC Nijlen.  Daarmee haalde ERCH wel zijn eerste puntje binnen, maar als je zo lang uitzicht hebt op de volle buit is het bijzonder zuur dat je slechts één in plaats van drie punten binnen rijft.  Afgelopen zondag verplaatsten de Doenders zich naar Diegem, voor de derby tegen één van de zwaargewichten uit de reeks.  Trainer Philippe Wayenbergh koos voor dezelfde 11 als tegen Nijlen, waardoor zowel Nicolas De Mol als Nathan Huybrechts op de bank begonnen naast Emile Deneffe en Bjarne Vandervoort.  ERCH verwelkomt trouwens ook opnieuw Cedric Demaerschalk in zijn rangen, zij het nu als kine voor de eerste ploeg.

Van bij de aftrap wordt Hoeilaart op eigen helft terug gedrukt.  Er komen kansen voor Diegem maar telkens is er een bezoeker die nog voor de doellijn redding kan brengen.  Halfweg de eerste helft is het dan toch raak voor de thuisploeg.  Na slechts uitverdedigen lijdt Hoeilaart op de eigen helft balverlies en de aangespeelde Gajanovic kan vrijstaand rustig draaien en buiten het bereik van Hannon binnen plaatsen: 1-0!  ERCH kan reageren via Dieter Charlier die door Tom Taelemans diep wordt gestuurd, maar het schot van Charlier is niet goed geplaatst. Er zit veel afval in de Hoeilaartse opbouw en al te vaak wordt er balverlies geleden.  Bij een Diegemse tegenaanval mag Erdogan duidelijk van in buitenspel toch doorgaan en de vrijstaande Denayer bedienen die -met wat geluk- de aangeboden kans niet laat liggen: 2-0.  Dat is meteen de ruststand.

Tijdens de rust blijven Jeroen Van Tricht en Kevin Wouters binnen, ten voordele van Nicolas De Mol en Nathan Huybrechts.  We zien na de pauze een ander spelbeeld. Het initiatief ligt nu duidelijk bij de bezoekers en er komt stilaan meer dreiging.  Eerst komt Huybrechts dicht bij de aansluitingstreffer.  Even later lanceert Dieter Charlier flankspeler Youri Van Den Berge, maar de doelman kan zijn poging deviëren.  De Hoeilaartse druk houdt aan maar doelkansen komen er nauwelijks. Toch is het laatste woord nog voor Thomas Charlier die een inzenden van broer Dieter vanuit een scherpe hoek op de doelman knalt.  Het blijft 2-0.

Een logische nederlaag op basis van het Diegemse overwicht in de eerste helft.  Na de rust toonde ERCH een heel ander gelaat met veel meer drang naar voren, en kon het zeker aanspraak maken op minstens 1 doelpunt.  Maar scoren lukte niet en dat is alvast één van de werkpunten voor de Doenders, die toch duidelijk progressie maken op het nationale niveau.  Volgende week volgt hopelijk de eerste overwinning in de thuiswedstrijd tegen KVC Houtvenne.