04/09/2017: Sp. Kampenhout – ERC Hoeilaart A

Eindelijk was het vorige zondag zo ver: de eerste wedstrijd op nationaal niveau voor de Hoeilaartse fusieclub stond op het programma.  Trainer Philippe Wayenbergh moest meteen al rekening houden met een belangrijke afwezige want kapitein Jeroen Van Tricht was nog niet hersteld van een trap op de enkel die hij opliep in de oefenmatch tegen KSC Grimbergen.  Verder weinig verrassingen in de kern die geselecteerd was voor de uitwedstrijd op het veld van Sporting Kampenhout, de Brabantse ploeg die samen met ERCH na vorig seizoen naar de nationale reeks was gepromoveerd én die bovendien ontstond uit een fusie tussen KSK Kampenhout en Kampelaar in het tussenseizoen.

De bezoekers beginnen het best aan de partij.  Een puike voorzet van Chris Mpati vanop rechts wordt door Dieter Charlier maar nipt over gekopt.  Aan de overkant reageert Kevin Hannon gepast op een schot van Dirix.  Een minuutje later echter valt het eerste sleutelmoment van de match te noteren. Na een hoekschop volgt een schermutseling in de 16 en opeens fluit de scheidsrechter voor een strafschop.  Acke laat dit geschenk niet liggen en brengt zijn ploeg vanop de stip op voorsprong.  Dit openingsdoelpunt kondigt een periode van Kampenhouts overwicht aan, maar echte doelkansen komen daar niet uit voort.  ERCH kan dreigen met een paar schoten uit de 2de lijn van Nathan Huybrechts en Dieter Charlier.  Halfweg de eerste helft moet de thuisploeg duidelijk gas terugnemen en heeft Hoeilaart het initiatief.  Maar ook daar komen geen grote doelkansen uit voort.  10 Minuten voor de pauze noteren we het 2de sleutelmoment van de wedstrijd.  Na Hoeilaarts balverlies voorin kan El Yassini met de bal aan de haal gaan.  Ter hoogte van de middenlijn probeert Thomas Charlier na een sprintje met een tackle de bal te ontzetten.  Dit doet hij in de ogen van de scheidsrechter met te veel overtuiging en Charlier krijgt de rode kaart onder de neus geduwd!  ERCH moet dus met 10 verder op het moment dat het overwicht duidelijk voor de Doenders was.  Tot overmaat van ramp wordt het op slag van rust nog 2-0 na een vlotte Kampenhoutse aanval.

Hoeilaart staat dus voor een bijzonder moeilijke opgave bij de aanvang van de 2de helft.  Toch is er van het numerieke verschil tussen beide ploegen nauwelijks iets te merken.  Iets voorbij het uur kan Dieter Charlier dan ook de verdiende aansluitngstreffer scoren vanop de stip.  ERCH gaat nu – met een man minder – vol voor de gelijkmaker en neemt risico’s achterin.  Hoeilaartse goals komen er echter niet.  Het is integendeel Kampenhout dat verder kan uitlopen via Acke. Het Hoeilaartse enthousiasme krijgt hiermee duidelijk een deuk.  Een klein kwartiertje voor tijd neemt de scheidsrechter opnieuw een zeer discutabele beslissing wanneer hij Tom Taelemans met rood naar de kleedkamer stuurt, hoewel de Hoeilaartse verdediger duidelijk een volledig correcte tackle op de bal uitvoerde.  De wedstrijd lijkt hiermee gespeeld want hoewel Hoeilaart nog aandringt, is de nederlaag een feit.

Het werd een wedstrijd met een matig niveau en dit zowel voor wat betreft de ploegen zelf, als voor wat betreft de wedstrijdleiding.  Beide elftallen waren mekaar waard en dan wordt dergelijke wedstrijd vaak beslist in de details.  Jammer genoeg werden deze details in hoofdzaak bepaald door discutabele beslissingen van de scheidsrechter.  Los daarvan mogen we ook niet blind zijn voor de eigen tekortkomingen.  Een aantal spelers acteerde onder zijn niveau en er zat nog teveel afval in de opbouw.  ERCH bleef in ieder geval met lege handen achter, meer nog, de 2 rode kaarten zijn sowieso een streep door de Hoeilaartse rekening.  Het wordt nu uitkijken naar de thuiswedstrijd van volgende zondag tegen KFC Nijlen.  Hopelijk kunnen de Doenders de 3 punten dan thuis houden.

Doelpunten: 7′ Acke (pen. 1-0), 45′ Van Ongeval (2-0), 61′ Charlier D. (pen. 2-1), 69′ Acke (3-1)
ERCH speelde met: Hannon, Charlier T., Taelemans, El Mesbahi (45′ Deneffe), Nicodème, Mpati, De Mol (60′ Bouhna), Huybrechts (75 Litu), Van Den Berg, Wouters, Charlier T.