02/10/2017: KVK Wellen – ERC Hoeilaart A

 

Vorige zondag kon ERC Hoeilaart A in de slotfase van de wedstrijd tegen Houtvenne nog een verdiend punt uit de brand slepen dankzij een goal van Nicolas De Mol.  Daarmee pakten de Doenders hun 2de punt van dit seizoen en behaalden daarmee 2 op 12.  Dat is niet meteen een balans om over naar huis te schrijven, maar toch zien we elke week meer progressie in het Hoeilaartse spel.  Een overwinning kon dus niet lang meer uitblijven, al was het zeer de vraag of dat erin zat met de verplaatsing naar de 2de in de stand, KVK Wellen.  Trainer Philippe Wayenbergh kon voor deze moeilijke verplaatsing niet rekenen op sterkhouder Chris Mpati die geblesseerd moest afhaken.  Verdediger Thomas Charlier zat zijn 2de van 2 rode strafzondagen uit.  De jonge Steven Op ‘t Eynde behield  achteraan het vertrouwen, al kwam Eliel Litu in de plaats van Bilal El Mesbahi die op de bank startte naast Bjarne Vandervoort, Jalil Bouhna en Emile Deneffe.

Na de feestelijke inhuldiging van de prachtige nieuwe installaties van KVK Wellen, wordt de match op gang gefloten.  De thuisploeg start fel en ERCH kan er niet uitkomen. Na het openingskwartier krijgen de bezoekers meer en meer greep op de bal en kunnen het evenwicht herstellen.  Hoewel beide ploegen veel goede intenties tonen, blijft het doelgevaar schaars.  Hoe meer Hoeilaart erin slaagt zijn eigen spel van combinatie te spelen, des te meer kan het Wellen onder druk zetten.  Na een goed half uur spelen komt een afvallende bal bij Dieter Charlier terecht en die knalt in de volley de 0-1 prachtig voorbij doelman Rausin.  Wellen is van slag en kan niet reageren.  Daardoor houdt ERCH vrij makkelijk stand tot de rust die we ingaan met een 0-1 voorsprong voor de Doenders.

Tijdens de pauze blijft Dieter Charlier geblesseerd binnen.  Hij wordt vervangen door Jalil Bouhna.  De eerste doelkans van de 2de helft is voor de thuisploeg, maar de Wellense aanvaller schiet van dichtbij naast.  Hier komt ERCH goed weg.  Aan de overkant komt Nathan Huybrechts oog in oog met de portier maar de poging van de Hoeilaartse aanvaller mist kracht om Rausin te bedreigen.  Hier had het 0-2 kunnen of misschien wel moeten staan.  Maar Wellen dicteert nu duidelijk het spel.  De Hoeilaartse verdedigers hebben hun handen vol en er zijn een aantal uitstekende tussenkomsten van doelman Kevin Hannon nodig om de gelijkmaker te voorkomen.  Hoeilaart kan er slechts sporadisch uitkomen via Bouhna en Deneffe, maar scoren lukt niet.  Daardoor blijft Wellen in de gelijkmaker geloven en spelen de Doenders met vuur.  De thuisploeg slaagt er echter niet in om het overwicht om te zetten en het blijft 0-1.  De eerste zege voor ERCH is binnen!

Hoewel de zege misschien wat gevleid was, zeker op basis van de 2de helft, smaakten de 3 punten niet minder zoet bij de Hoeilaartse spelers, trainers en supporters.  Eindelijk zat het wat mee voor ERCH en kon het de eerste driepunter binnenrijven!  Een strijdvaardige kapitein Jeroen Van Tricht besefte na afloop dat dit 3 gouden maar tegelijk broodnodige punten waren gezien de resultaten in de reeks:
We wisten dat Wellen een sterke ploeg heeft die wilt meedoen voor de titel. We waren zeker vooraf blij geweest met een punt, ook al omdat het op verplaatsing was tegen een ploeg die sterk gestart is aan de competitie. We waren dan ook gewaarschuwd voor hun felle start. Het was er ook inhuldiging van hun kunstgrasveld en voorstelling van de jeugdploegen waardoor er veel volk aanwezig was. Dus we wisten dat we die felle start moesten doorkomen. We kwamen beter aan voetballen toe in de eerste helft, waar Dieter Charlier ons met een knappe goal op voorsprong bracht. Voor de 2de helft was de opdracht duidelijk: de 0-1 vast houden en loeren op de counter. We zijn een paar keer goed weggekomen, onder meer door doelman Hannon. Al bij al een gevleide zege, maar een deugddoende en broodnodige. Want de ploegen in de staart van het klassement hebben allemaal punten gepakt. Wij mochten niet achterblijven.  Volgende week willen we graag de sterke thuisreputatie van vorig seizoen ook dit seizoen bevestigen. We zijn de voorbije 2 thuismatchen blijven steken op een gelijkspel dus volgende week zouden we graag onze eerste thuis overwinning pakken. We spelen wel terug tegen een ploeg die nog niet verloren heeft, maar Wellen was dit ook. Als we thuis spelen, mogen we enkel tevreden zijn met de 3 punten.”

Hopelijk lukt het nu ook eens thuis. Volgende week ontvangt men aan de Kapelstraat immers Eendracht Termien, de nummer 5 uit de rangschikking.  Hopelijk vallen de blessures van Charlier en Wouters, die beiden geblesseerd uitvielen, mee.

Doelpunten: 33′ Charlier D. (0-1)
ERCH speelde met: Hannon, Litu, Nicodème, Van Tricht, Huybrechts (79′ El Mesbahi), Van Den Berg, Op ‘t Eynde, Taelemans, Charlier D. (46′ Bouhna), Wouters (55’ Deneffe), De Mol.