10/11/2013: KV Tervuren – ERC Hoeilaart: 1-3

Met een 1 op 9 uit de laatste 3 matchen deed ERCH een slechte zaak in de rangschikking. Niet zozeer het puntenverlies maar wel de gelatenheid waarmee dit gebeurde baarde de Hoeilaartse aanhang zorgen. De derby op het veld van titelkandidaat KV Tervuren kondigde zich dus niet al te best aan. Bovendien viel sterkhouder Timothy Van Brusselen vorige week geblesseerd uit. Tervuren versterkte zich deze zomer met grote namen als Dimitri Delmotte en Kevin Taelemans en stak daarmee zijn ambities niet onder stoelen of banken: men zou met niets minder dan de titel tevreden zijn op de berg van Termunt. Toch kende de Tervurense fusieploeg dit seizoen een moeilijke start en behaalde exact even veel punten als de Doenders: 9. Ondanks de gelijke punten bleef Tervuren op papier wel de uitgesproken favoriet in het streekduel van afgelopen zondag. Het bestuur van KV Tervuren zorgde voor sfeer en heette hun collega’s van ERCH op gepaste wijze welkom.

De thuisploeg heeft het balbezit in de openingsfase maar het tempo is te traag om de Hoeilaartse defensie te verontrusten. Na 10 minuten probeert Taelemans het vanop afstand en doelman Cedric Penasse tikt de bal met z’n vingertoppen over. Even later moet Penasse opnieuw ingrijpen op een goed geplaatste vrije trap. Hoeilaart kan reageren met een knappe vrije trap schuin voor doel van Jason Janssens die tegen de deklat belandt. De thuisploeg kan vlak daarna 2 keer dreigen maar telkens is Penasse bij de pinken. Langzaam maar zeker komen de bezoekers echter beter in de match en kunnen langs de flanken een paar keer prikken. Na 26 minuten gaat Janko Glisic nog eens op snelheid voorbij z’n man. Hij vindt de combinatie met Aussama Oulanti en uiteindelijk ziet Glisic het goed en plaatst de bal over Fillé in de verste hoek binnen: 0-1! Tervuren is duidelijk van slag en Hoeilaart ruikt z’n kans. Na een paar keer dreigen lukt het de Doenders om verder uit te lopen. Jeroen Van Tricht blijft met een gelukje in balbezit en kan Glisic bereiken. Die probeer het op quasi dezelfde manier als bij de openingsgoal en weer slaagt hij in z’n opzet: 0-2! Dat is meteen de ruststand.

JankoGlisic

Janko Glisic

Na de pauze gaat Tervuren resoluut op zoek naar de aansluitingstreffer en drukt de bezoekers op eigen helft. De Hoeilaartse verdediging komt echter nauwelijks in de problemen en kan af en toe uitbreken op de counter. Bij één van de tegenaanvallen mag Anthnoy Termini alleen op Fillé af gaan. Maar de middenvelder probeert iets tussen een schot en een voorzet en weg kans. Hier had het 0-3 moéten staan. De bal wordt gerecupereerd door Tervuren en belandt bij Dimitri Delmotte. Die kan zich met een gelukje doorzetten en dan toch de 1-2 scoren. Hoeilaart beseft nu dat de match verre van gespeeld is en schiet wakker. Nadat een afstandsschot van de thuisploeg een metertje naast gaat kan Glisic dan de verlossende 1-3 binnentikken. In de slotminuten moet De Maeyer bij Tervuren nog met z’n 2de gele kaart naar de kant maar de stand wijzigt niet meer.

Eindelijk! Eindelijk toonde ERCH de inzet en duelkracht die nodig zijn om een match in 2de provinciale te winnen. In tegenstelling tot de vorige 2 matchen speelde de ploeg heel volwassen en ook tactisch klopte het. Een sterk collectief met een paar uitblinkers maakten de overwinning in deze sportieve derby verdiend. Tervuren stelde teleur en speelde nooit als een titelkandidaat. De nederlaag kwam ook duidelijk hard aan bij de plaatselijke supporters. Dé man van de match bij Hoeilaart was toch wel Janko Glisic die met 3 goals een grote voet had in de overwinning. Maar gek genoeg wist de jonge flankspeler vooraf dat een zege er dik in zat:
Het was een leuke match om te spelen en een verdiende zege. Ik had Tervuren vorig seizoen zien spelen en zag ook een paar oefenmatchen. Als ik ook hun klassering bekeek wist ik dat we hier een goede kans maakten op de zege. Ik voel me in ieder geval heel goed in mijn vel in Hoeilaart waar men mij echt warm onthaald heeft. Ik ontmoette er al veel vriendelijke mensen. Ook binnen onze ploeg vind ik veel evenwicht met een mix van ervaren en jonge spelers. Die combinatie zorgt er ook voor dat ons spel van een behoorlijk niveau is. Enkel de efficiëntie moet nog naar omhoog.”

Volgende week komt Nossegem op bezoek in Hoeilaart. Supporters op post!

Doelpunten: 26′ en 41′ Glisic (0-1 en 0-2), 68′ Delmotte (1-2), 81 Glisic (1-3)
ERCH speelde met: Penasse, Begdouri, Chaabi, Afkir, Gérard, Stiellemans (75′ Legrand), Oulanti, Janssens, Termini (73′ Hamed), Glisic (87′ Gysegom), Van Tricht J
.