10/08/2014: ERC Hoeilaart A – Av. Lembeek (Beker)

Op zondag werkte onze eerste ploeg A haar eerste thuismatch af in de Beker van Brabant.  Dat was meteen de afsluiter van het stageweekend dat de spelers en technische staf doorbrachten in Maastricht.  Het werd een zwaar weekend, en dat zowel op sportief als “extra-sportief” gebied.  Met dat in het achterhoofd en rekening houdend met een aantal afwezigen die nog met vakantie waren (Chaabi, Afkir, …), diende trainer Philippe Wayenbergh een keuze te maken uit zijn kern.  De tegenstander was Avenir Lembeek die 1-1 gelijk speelden tegen St.-Michel op de eerste speeldag.

Na de openingsfase waarin ERCH zich de beste ploeg toonde, waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen.   Na een misverstand tussen doelman Yannick Van Voorhuyzen en een verdediger staat de 0-1 op het scorebord.  Maar lang kan Lembeek niet genieten van het geschenk, want amper 1 minuut later kopt Janko Glisic de 1-1 tegen de touwen na een hoekschop.  Hoeilaart zet zijn spel verder en iets over het kwartier brengt Elton Pila zijn ploeg op voorsprong: 2-1.  Lembeek kan weinig dreigen, maar toch komt de gelijkmaker er een paar minuten later.  Balverlies op het Hoeilaartse middenveld wordt meedogenloos afgestraft en het staat 2-2. Maar opnieuw reageert de thuisploeg snel en halverwege de eerste helft knalt Nathan Huybrechts de 3-2 van op afstand binnen! Met die tussenstand lijken we de rust in te gaan, maar dat is buiten Lembeek gerekend.  Een voorzet wordt door een vrijstaande bezoeker dankbaar binnengekopt en het staat 3-3. Dat is meteen de ruststand.

Het eerste wapenfeit van de 2de helft is voor de thuisploeg, maar de doelman zweeft de knal knap uit z’n doelkader.  Aan de overkant is Van Voorhuyzen minder succesvol in zijn actie zen hij moet een schot lossen.  Een bezoeker is goed gevolgd en bedankt voor dit cadeau met een simpele goal: 3-4!  De Doenders krijgen even later via Pila een uitgelezen kans om opnieuw gelijk te maken, maar de Hoeilaartse spits mist.  Een minuutje later is het toch raak.  Timothy Van Brusselen krult een vrije trap over de muur binnen: 4-4!  Daarmee hebben de toeschouwers na minder dan een uur spelen al waar gekregen voor hun geld, maar het is nog niet gedaan.  Na 65 minuten spelen geraakt een vrije trap niet ontzet bij ERCH, en een bezoeker kan er zijn voet tegen zetten: 4-5.  Hoeilaart is dus andermaal op achtervolgen aangewezen, maar weer laat de gelijkmaker niet lang op zich wachten.  Een minuut na de 4-5 kan Pila een snelle uitbraak afronden en de bordjes staan weer gelijk: 5-5.   Gezien de 24 minuten die er nog resten kan de wedstrijd nog alle kanten uit.  ERCH blijft de best voetballende ploeg, maar waarom zou Lembeek geen 6de keer kunnen scoren?    Een kwartiertje voor tijd heeft Van Brusselen een goede mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te brengen, mar de bal gaat centimeters naast het doel.  Uiteindelijk is het de ingevallen Denis Ghys die de eindcijfers van dichtbij kan vastleggen wanneer hij een gemeten voorzet van Adaon Kalala binnen prikt: 6-5!  Ook in de strafschoppenreeks haalt ERCH het met 4-3 want Van Voorhuyzen kan elfmeters stoppen.

Toegegeven, het is een score die je eerder bij de Duiveltjes verwacht, maar uiteindelijk mogen we ERCH als verdiende winnaar van dit doelpuntenfestival beschouwen.  Het was vooral dankzij de doelmannen dat de score dermate opliep want zij kenden geen van beiden een al te beste dag.  Maar los daarvan is het duidelijk dat er in het verdedigend compartiment toch nog wat ruimte is voor verbetering bij ERCH. Aanstaande dinsdag 12/08 oefent ERCH A thuis tegen HO Veltem A.  Ook op de Tegel Concept Cup van vrijdag 15/08 is de ploeg actief.  Voor de 3de match in het kader van de Beker van Brabant trekken de Doenders naar Delta Londerzeel (Meerstraat 268 te Londerzeel).

Doelpunten: 9′ X (0-1), 10′ Glisic (1-1), 17′ Pila (2-1), 21′ X (2-2), 23′ Huybrechts (3-2), 44′ X (3-3), 49′ X (3-4), 53′ Van Brusselen (4-4), 65′ X (4-5), 66′ Pila (5-5), 82′ Ghys (6-5).
ERCH speelde met: Van Voorhuyzen, Janssens, Willemans (60′ Van Tricht), Nossin, Abegig, Meysmans (60′ Oulanti), Huybrechts, Glisic (73′ Ghys), Van Brusselen, Kalala, Pila.