17/05/2015: SC Aarschot – ERC Hoeilaart A

Op Hemelvaartsdag speelde ERC Hoeilaart A zijn eerste wedstrijd in de eindronde ter promotie naar eerste provinciale.  De tegenstander was BOKA United dat 2 eindigde in 2de provinciale C.  Het werd echter een kat en muis spel waarbij de Doenders de bezoekers uit Sint-Ulriks-Kapelle met duidelijke 8-0 cijfers verpulverden.   Na deze doelpuntenkermis afgelopen donderdag stond ERCH dus al met anderhalf been in de finaleronde van de eindronde. Het meer dan gunstige doelpuntensaldo en de wetenschap dat Aarschot met maar liefst 5 doelpunten verschil diende te winnen, zorgde ervoor dat de troepen van coach Wayenbergh met een redelijk gerust gemoed richting de Demerstad konden trekken. Toch was er bij velen toch ergens nog lichte twijfel, want met Aarschot wachtte onze jongens de op voorhand gedoodverfde favoriet om de eindronde te winnen!

In een goed gevuld stadion met ook heel wat Doenders die hun ploeg kwamen aanmoedigen, stelde coach Wayenbergh dezelfde elf op als de donderdag ervoor tegen BOKA en begonnen Van Voorhuyzen, Begdouri, Kalala & Renard dus terug op de bank. Geen enkele speler stond op “geel gevaar”, dus met een mogelijke kwalificatie in het achterhoofd diende men hiervoor ook aandacht te hebben.

De wedstrijd startte fel met een hevig opzittend Aarschot dat meteen zijn intenties liet voelen en er duidelijk een echte partij wou van maken. Deze theorie van de thuisploeg kon echter bijna meteen de ijskast in, ware het niet dat de pegel van Janko Glisic na amper 5 minuten reeds op de binnenkant van de paal stierf. Even later was het opnieuw alarm in de thuisdefensie toen opnieuw Glisic afgezonderd werd voor de doelman, doch deze de stifter met een reflex kon pareren. Ook een harde vrije trap van Van Brusselen werd net onder de lat weggetikt. De thuisploeg stelde daar veel balbezit tegenover, maar ERCH kon de aanvallen met vooral lange ballen naar de flanken, behoorlijk vlot opvangen. Na een twintigtal minuten resulteerde dit in een eerste kans voor de thuisploeg toen een speler schuin voor Penasse ver naast besloot. Even later schreeuwde gans Aarschot voor een penalty, maar de uitstekend leidende ref gaf een vrije trap tegen en een kaart voor een schwalbe. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong toen de – voor het overige zeer secure – defensie op rechts even iemand uit het oog verloor en deze de bal aan de 2e paal binnenlepelde. Een tegenslag voor ERCH, maar toch kon het nog een aantal keren stevig prikken. De thuisdoelman had moeite met een verre knal van Ghys,  terwijl Meysmans ging soleren maar uiteindelijk vergat af te ronden. In de laatste minuten van de eerste helft moest ERCH wel naar adem happen, want de druk van de thuisploeg was bijzonder groot. Toch konden de Doenders met een kleine achterstand gaan rusten, waar qua kansen een gelijke stand misschien billijker was geweest.

Na rusten nog geen wijzigingen bij ERCH en de wedstrijd ging verder volgens hetzelfde stramien. De thuisploeg die het balbezit opeiste, maar moeilijk gaten vond in de uitstekend georganiseerde verdediging van ERCH. Bovendien vielen er stilaan meer ruimtes voor de geel-zwarten en konden de snelle aanvallers zich stilaan gaan uitleven. Een aantal malen werd dit onzorgvuldig uitgespeeld, tot Oulanti perfect Van Brusselen in het straatje stuurde en Timo de bal zeer knap in de verste bovenhoek knalde. De gelijkmaker dus en meteen de wetenschap voor iedereen dat er van enige spanning dan geen sprake meer was. De thuisploeg wilde echter  graag haar seizoen afsluiten met een overwinning en kreeg deze uiteindelijk ook. Eerst had Cédric Penasse nog een mirakelredding nodig op een kopbal van dichtbij, maar toen Luyten naar doel schoot kon een ultieme inspanning van Jason Janssens de treffer niet vermijden en kaprioleerde de bal via zijn lichaam in doel. Toch liet ERCH het hier niet bij, maar de counter werd net te slordig uitgevoerd om voor nog veel concrete kansen te zorgen. Een spectaculaire retro van Ghys viel net achter het doel, een solo van de ingevallen Kalala ging voorlangs en de knal van Meysmans was te onbesuisd. De uitstekend ingevallen Renard heerste op het middenveld, maar kon niet vermijden dat het toch nog enkele keren warm werd voor de kooi van Penasse, echter zonder concrete kansen. Zo kabbelde de wedstrijd stilaan dood en kon de thuisploeg nog éénmaal dit seizoen juichen, daar waar ERCH wel de kwalificatie veilig stelde maar liever met minstens een gelijkspel had teruggekeerd uit Aarschot.

Door het positieve doelpuntensaldo kwalificeert ERCH zich dus voor de finaleronde van de eindronde in 2e provinciale. Opnieuw wordt het een “mini-competitie” met 3 ploegen en de winnaar stijgt naar de hoogste provinciale afdeling. Eerste wedstrijd wordt komende zondag, 24 mei om 19u00 op het veld van Grez-Doiceau, uiteraard geen onbekende voor ERCH. In de reguliere competitie verloren de Doenders er nipt en thuis werd vakkundig de vloer aangeveegd met de Waals-Brabanders. We hopen dan ook op een massale opkomst van alles en iedereen die ERCH genegen is om onze jongens in Grez naar een goed resultaat te roepen. Supporters, allen massaal op post !!

Nog even meegeven dat de daaropvolgende (en laatste) wedstrijd voor ERCH dan een thuiswedstrijd is. Tegenstander op zondag 31 mei om 15u00 aan de Kapelstraat wordt dan Sporting Bruxelles, dewelke ondermeer reeksgenoot Kampenhout uitschakelde.

Doelpunten: 25′ Polino (1-0), 62′ Van Brusselen (1-1), 76′ Janssens (own-goal, 2-1)
ERCH speelde met: Penasse, Stiellemans (76′ Begdouri), Chaabi, Janssens, Van Tricht (75′ Renard), Van Brusselen, Meysmans, Ghys, Afkir, Glisic (67′ Kalala).

20150524_eindronde