09/08/2015: ERC Hoeilaart A – K. St. Haasrode

 

De troepen van coach Wayenbergh en assistenten Ambroise en Raveyts trokken met de ganse spelersgroep tijdens het afgelopen weekend op stage / teambuilding naar het Nederlandse Maastricht. Dat resulteerde in algemene tevredenheid van alle deelnemers. De kans op kleine ogen en wat stramheid van onze jongens was dus ergens te verwachten. Tegenstander Haasrode was echter ook op stage geweest dit weekend en aan de gezichten van hun spelers te zien die binnen kwamen “strompelen” was de fysieke paraaatheid van ERCH A toch net iets beter te noemen. Timothy Van Brusselen, Nicolas Stiellemans, Yassine Chaabi & Bedou Dipakayi ontbraken wegens (lichte) blessures en moesten van aan de kant toekijken.

Van in het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat het een langgerekte pot éénrichtingsvoetbal ging worden. ERCH drukte meteen zijn tegenstander vast bij elk balverlies en liet die stevige omknelling niet los gedurende de ganse wedstrijd. Bovendien waren de snelle aanvallen dodelijk voor de statische verdediging van de Stormvogels. Eerst duwde Denis Ghys de bal nog naast de kooi, maar even later bewaarde hij zijn koelbloedigheid en plaatste de 1-0 op het scorebord. De gigantische misser voor open doel even later, vergeven we hem dan ook met plezier. De ene aanvalsgolf na de andere rolde richting het rood-gele doel en nog voor rusten bouwde ERCH de voorsprong definitief uit. Eerst rolde Janko Glisic alles en iedereen op en even later maakte Ghys op de stip de 0-3 na een overduidelijke handsbal in de zestien.

De tweede helft was nog maar amper op gang gefloten of ook Jeroen Van Tricht pikte zijn doelpuntje mee toen hij alert reageerde in de kleine rechthoek. Haasrode bleef compleet machteloos om iets terug te doen en doelman Fred Desomberg was al tevreden dat er nog de obligate strafschoppen na de match kwamen om toch eens een bal te zien passeren. Jammer dat bezoeker Binon zich wel zeer dom met 2x geel liet uitsluiten en vlak voor tijd ging ook zijn collega Raemaekers even volledig door het lint en mocht hij meteen inrukken na een stevige tackle die vol frustratie zat. ERCH bleef echter de combinaties uit de benen schudden en zelfs de wissels zorgden niet voor kwaliteitsverlies, integendeel. In een dolle 3 minuten scoorde eerst Aussama Oulanti met een lage schuiver, Van Tricht maakte ook zijn tweede van de avond en nadien knalde Loic Dehaes knap binnen na een snedige aanval. Tenslotte mocht ook Tommy Verheyden in de slotminuut scoren nadat hij goed reageerde op een afzwaaiend schot. 8-0 eindstand dus en ook de obligate penaltyreeks werd winnend afgesloten.

Twee stevige overwinningen dus voor onze eerste elftallen, die echter in beide gevallen een zeer matige tegenstander voor de voeten kregen. Toch konden de supporters genieten van enkele zeer mooie combinaties en de nodige doelpunten, hetgeen vertrouwen moet geven aan iedereen in de loop van deze voorbereiding. De volgende opdrachten zijn echter weer niet van de poes, dus hopelijk kunnen beide elftallen met het maximum van de punten terugkeren richting Hoeilaart.

  • Zo 16/08/15 – 16u00 : KFC Rapide Wezemaal A – ERCH A
  • Zo 16/08/15 – 16u00 : KVC Haacht A – ERCH B

Supporters, allen op post !!

ERCH A speelde met: Desomberg, De Schaut J., Verheyden, Van Tricht, Janssens, Ghys (62′ Selemani), Kalala, Glisic (62′ Oulanti A.), Dehaes, Nicodeme (62′ De Schaut C.), Brackman