15/09/2013 RCS Ohain – ERC Hoeilaart: 1-5

In de match van vorige week boog ERC Hoeilaart in een onwaarschijnlijke slotfase een 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Diep in de extra tijd echter ontnam Stokkel met een knappe vrije trap de Doenders de verdiende 3 punten. Daardoor moest men in Hoeilaart nog minstens een week wachten op de eerste overwinning. In het verleden was het Hoeilaartse Druivenfestival meestal een soort geluksbrenger voor de Hoeilaartse voetbalploeg. Het was dus afwachten of dat in Ohain ook zo zou zijn. Ten opzichte van vorige week moest Hassan Begdouri geblesseerd afhaken en dus verscheen Sami Afkir aan de aftrap. Ook Kevin Van Crombrugge en Yunus nYildiz ontbraken nog steeds met blessures, al heeft die laatste de training inmiddels hervat. De wedstrijd werd op klein hobbelig zijveldje gespeeld omdat het gloednieuwe kunstgras in Ohain nog niet gehomologeerd was door de KBVB. De scheidsrechter was een jongen uit de buurt en hij floot dus als het ware een thuismatch.

Ohain begint het best aan de partij en kan haast onmiddellijk dreigen maar de Hoeilaartse verdediging kan op tijd in actie komen. Na een paar minuten kan ERCH uitbreken via Timothy Van Brusselen, maar hij wordt met arm neergetrokken als hij z’n man voorbij is. Een duidelijker geval van een gele kaart bestaat haast niet, maar toch houdt de scheids de kaarten op zak. Na een kwartiertje spelen stuurt Nicolas Stiellemans diezelfde Van Brusselen diep. De verdedigers doen wat ze kunnen om hem het scoren te beletten maar de bal verdwijnt onder de doelman in doel: 0-1! De Hoeilaartse vreugde is echter van zeer korte duur want al te slap verdedigen door de bezoekende verdediging zorgt ervoor dat nog geen halve minuut later de score opnieuw gelijk is: 1-1. Maar gaandeweg de eerste helft wordt duidelijk dat Ohain een haalbare kaart moet zijn voor ERCH. Het is dan ook niet meer dan verdiend dat Hoeilaart opnieuw op voorsprong komt door een knappe individuele actie van de onvermijdelijke Van Brusselen halfweg de eerste helft: 1-2. Hoeilaart komt verder niet meer in de problemen en we gaan rusten met deze voorsprong.

Geen wijziginen bij de Doenders tijdens de rust en dezelfde 11 spelers beginnen aan de 2de helft. Ohain begint met goede moed maar na een tiental minuten profiteert Tom Gysegom van mistasten in de thuisdefensie om z’n eerste van het seizoen aan te tekenen: 1-3. Dit geeft meteen wat ademruimte aan de bezoekers die nu wat afwachtender kunnen spelen. De thuisploeg neemt vreemd genoeg te weinig initiatief om de Hoeilaartse verdediging in de problemen te brengen, en als er zich dan toch een mogelijkheid aandient wordt deze vakkundig de nek omgewrongen. Halverwege de 2de helft komt er dan toch wat meer ruimte voor ERCH. Met nog een kwartier op de klok wordt Gysegom diep gestuurd. Hij legt breed naar de mee gevolgde Janko Glisic en die plaatst het leder magistraal in de verste winkelhaak binnen: 1-4! De buit is daarmee binnen voor de Doenders. Ook Aussama Oulanti krijgt nog een uitstekende schietkans maar zijn knal wordt met een prachtige redding door de doelman uit het doel geranseld. Even later mag Oulanti echter wél juichen wanneer hij een knappe cross van Dieter Van Tricht die door Maxime Legrand breed wordt gelegd, mooi binnen plaatst: 1-5. Dat is meteen de eindstand.

Een duidelijke en oververdiende zege voor ERC Hoeilaart dat op sommige momenten tegen 12 man leek te spelen. Maar ondanks alles hielden de Doenders het hoofd koel en brachten op het kleine hobbelige veldje het betere voetbal. Volgende week speelt ERCH niet door de autoloze zondag, en dus komt de ploeg pas binnen 2 weken in actie tijdens de thuismatch tegen Bosvoorde.

Doelpunten: 15′ V an Brusselen (0-1), 16′ Lothe (1-1), 25′ Van Brusselen (1-2), 55′ Gysegom (1-3), 75′ Glisic (1-4), 85′ Oulanti (1-5)
ERCH speelde met: Penasse, Afkir, Chaabi, Janssens, Stiellemans (87′ De Turck), Van Tricht J., Glisic (77, Legrand), Oulanti, Van Tricht D., Van Brusselen, Gysegom (81′ Hamed).